Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Salon kirppikset!

Vierailimme viime viikonloppuna ihanien ystäviemme luona Salossa ja tuttuun tapaan kiersimme paikalliset kirpputorit. Minusta on niin ihanaa vierailla Lauran ja Jannen luona Tyynelässä, siellä on aina niin kodikas ja upea tunnelma. Tuntee itsensä aina niin kovin tervetulleeksi ja mahtavaa on myös se, että he ovat innokkaita kirppistelijöitä. Kirppiksiä on niiin mukava kierrellä saman henkisten ihmisten kanssa. Jos haluat kurkistaa miltä ihanassa Tyynelässä näyttää, niin löydät Lauran Instagramista nimellä Vintagehomecrush ja hänellä on myös ihana blogi nimeltään Sateenkaaria ja serpentiiniä. 

Tällä kertaa Salon kirppiksiltä ei mitään ihan helmiä tarttunut matkaan, mutta oikein mukavia löytöjä tuli kuitenkin tehtyä. Olen kyllä Salosta tehnyt ihan huikeita löytöjä tässä vuosien varrella, joten suosittelen ehdottomasti siellä kirppiksiä kiertelemään. 

Meidän kirppiskierroksen ensimmäinen pysäkki oli Salon uusin kirppis, kirpputori Secondhandmarket. Se on suuri itsepalvelukirppis, jossa on hurjat 350 myyntipöytää. Tältä kirppikseltä löytyy myös pieni huonekaulupuoli, jonne oli mielestäni valittu myyntiin kauniita vanhoja huonekaluja. Hintataso huonekaluissa oli ehkä aika korkea, mutta toisaalta täältä on mahdollista löytää todellisia helmiä. Itse rakastuin siellä upeaan vitriinikaappiin, jolla oli hintaa 350 euroa. Se oli niin upea, että jos vaan kodissamme olisi ollut mitenkään tilaa, se olisi kyllä mukaan lähtenyt. 

Vaikka tarjonta oli todella kattava ja olisi ollut vaikka mitä ihana ostettavaa, niin Secondhandmarketista kotiimme päätyi ainoastaan pieni keraaminen seinätaulu. 

kirppislöytöjä salosta

En oikein osaa sanoa mihin tässä oikein viehätyin, mutta jotenkin tämä oli vaan niin suloinen, että pakko se oli napata mukaan. Hintakaan ei ollut päätä huimaava 1,5 euroa, ei minusta paljoa pyydetty  suomalaisesta käsityöstä.
Taulu päätyi nojailemaan meidän olohuoneen hyllylle. Sinne se kasvien ja muiden pienten esineiden sekaan solahti minusta oikein mukavasti. 


Seuraavana meillä oli vuorossa kirppis, joka on minusta aina ollut yksi ihan Suomen parhaita kirppiksiä. Olen tehnyt täältä todella monta hyvää löytöä. Kyseessä on kirppis Aarresaari. En tiedä onko uusi Secondhandmarket vienyt myyjiä täältä, mutta nyt täällä oli tosi paljon tyhjiä pöytiä. Toki sekin voi vaikuttaa, että vierailimme kirppiksellä melkein heti joulun jälkeen. Ehkä ihmiset eivät olleet vielä ehtineet pöytiä täyttelemään. Tarjolla oli kuitenkin paljon hyvää tavaraa ja myös täältä löytyy huonekaluja. Nyt olisi ollut myynnissä muun muassa ihan mielettömän kaunis vanha rottinkinen tarjoiluvaunu, sille yritin kuumeisesti miettiä kotoa paikkaa, mutta kun ei mahdu niin ei mahdu.  Kannattaa siis ehdottomasti käydä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa täältä löytyy.  

Tällä kertaa minun matkaani Aarresaaresta lähti kaksi kaunista juuri tuikuille sopivaa messinkistä kynttilänjalkaa. Minusta on mahtavaa, että näiden avulla myös tuikuista saa näyttävämmän näköisiä. Usein tuikkulyhdyt on niin kovin matalia, näiden avulla pöytään saa luotua korkeuseroja, eikä aina tarvitse polttaa pelkästään pöytäkynttilöitä. 
Kynttilänjalat on valmistettu Norjassa ja ne maksoivat vaivaiset 2 euroa kappaleelta. 

messinkinen kynttilänjalka

Kolmantena kohteena piipahdimme Salon radiokirppiksellä.  
Tämä kyseinen kirppis ei ole koskaan minua hirveästi sykähdyttänyt, mutta kirpputorilla käydessä koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee. Siksi ei tätäkään kirppistä viitsi välistä jättää. Täällä on myynnissä enimmäkseen vaatteita ja jonkin verran myös uutta tavaraa. Vanhan tavaran etsijälle, tämä ei ehkä ole se paras valinta. 

Silti onnistuin löytämään täältä kauniin vanhan puusta valmistetun lokerikon. Lokerikko pääsi nyt koristamaan meidän ruokakomeron seinää, sinne saa kätevästi säilöön kaikkea pientä ja tarpeellista mitä keittiössä nyt ikinä tarvitaankaan. Esimerkiksi kyniä ja tulitikkuja, ne on meillä aina hukassa, josko ne nyt pysyisi paremmin tallessa. 

kirppislöytö

kirppislöytö

Viimeisenä kohteena meillä oli Salon ekocenter.  
Ekocenter on vanha tuttu, mutta se on muuttanut uusiin tiloihin jokin aika sitten. Tässä uudessa paikassa tavarat on minusta aika kivasti esillä, kaikki on helposti nähtävissä ja tavaraa todellakin on laidasta laitaan. Hintataso täällä on minusta joissakin tuotteissa varsin kova, mutta myös edullisia löytöjä on mahdollista tehdä. Täältä löytyy myös paljon huonekaluja ja valaisimia. 

kirppislöytö

Ekocenteristä löysin jotakin, jota olen metsästänyt jo pitkään kampaamooni. Nimittäin teline, johon saisin laitettua esille tarjouksia tai muuta tarpeellista infoa. Kaupoissa oli myynnissä vain rumia muovisia korttitelineitä, mutta onhan tälläinen puinen nyt paljon kauniimpi ja ainahan se on paljon mukavampaa kun löytää etsimänsä kierrätettynä. Tämä kaunis puinen teline kustansi vain 20 senttiä. 

kirppislöytö

kirppislöytöjä salosta

Kaunis pieni villamatto löytyi myöskin ekocenteristä. Olin tälläisestä haaveillut tuon rottinkituolin pehmikkeeksi ja nyt onneksi kävi tuuri. Maksoin tästä matosta 5 euroa, mahtava löytö, nyt tuon tuolin syleilyssä on ihanan lämmin ja pehmeä istuskella. 

kirppislöytöjä

Salon kirppikset:


Kaksi mielenkiintoista kohdetta jäi meiltä tällä kertaa käymättä eli nuo listan kaksi viimeistä. Maurin makasiinissa olen vieraillut kerran viime kesänä ja se oli todella mielenkiintoinen paikka. Tavaraa on katosta lattiaan ja siellä on ihana kaivella aarteita. Se on oikein sellainen oikein kunnon aarreaitta, jossa saa tonkia luvan kanssa. 

Salon Osto-ja myyntiliike on oikein miellyttävä paikka, jonne omistaja on valikoinut myyntiin siistiä ja hyväkuntoista tavaraa. Tarjolla on paljon 50-60-lukujen huonekaluja ja esineitä. Olen itse käynyt täällä vaan kerran, mutta se kerta ei varmasti jää viimeiseksi. 

Täytyy vielä loppuun mainita myös Kaikulan kesäkirppis, joka on siis avoinna vaan kesällä, mutta kannattaa ottaa seurantaa heidän instatili. Siellä varmasti infotaan milloin kirppis taas avaa ovensa. 

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille hyötyä ja teette hyviä löytöjä. Meillä alkoi eilen saunan pukuhuoneen remontti, toivottavasti saadaan pian valmista ja pääsen esittelemään sen myös teille.

Ihanaa viikonloppua <3 

<3 Pauliina
Kommentit

 1. Kaikulan kesäkirppiksen seuraajat lähti hienoiseen nousuun tammikuun pimeydessä. Jotenkin arvasin, että täältä blogista saattaa löytyä vastaus ihmetykseeni. Kiitos taasen mainostamisesta. Koko talvi taas metsästetty aarteita Kaikulaan ja onhan noita kivasti löytynyt.
  Tervetuloa kesällä taas käymään ��
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mahtavaa. Toivottavasti moni löytää tiensä teidän ihanalle kirppikselle. Täytyy itsekin tulla kesällä taas käymään <3

   Poista
 2. Kivoja löytöjä teit. Salon kirppisvalikoima pesee kyllä mennen tullen tasollaan monen muun paikkakunnan tarjonnan, mm. Turun.. Kivasti myös kaikki vähän eri tavoin profiloituneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 salossa on kyllä kertakaikkisen upeat kirppikset.

   Poista
 3. mitä lokerikko maksoi?onkohab se vanha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maksoi 9 euroa ja minusta se vaikuttaa vanhalta. Päättelen sen tuosta materiaalista, josta se on tehty.

   Poista
 4. Hei vaan ! Minusta tuon ruokakaapin pitäisi jatkua kattoon asti! Itsekin asun 50-luvun talossa jossa korkeat katot. Alkuperäiset komerot ulottuu kattoon. Nyt teidän keittiön ruokakomero näyttääkin jälkeenpäin ja ÄKKIÄ rakennetulta ! No, makunsa kullakin

  - mielipide hyvällä ajatuksella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen eri mieltä, minusta tämä näyttää keveämmältä näin. Makuja tosiaan on monia.
   Onneksi itse tykkäämme tästä tosi paljon.

   Poista
 5. Ja minun mielestä tuo ruokakomero on aivan ihana !! Jos meillä olisi tuollainen nurkka,tekisin heti siihen tuollaisen. Nyt tyydyn ihailemaan sinun komeroasi ja muutenkin koko kotiasi.
  tv Elisa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top