Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Messinkiä sen olla pitää!

Kaivoin kirpputorilta haalimani messinkiset kynttilänjalat esille. Olen ostanut kynttilänjalkoja kirpputorilta vuosia sitten periaattella, mahdollisimman halpa ja painava. Painava kynttilänjalka tuntuu ja näyttää paljon arvokkaammalta kuin kevyt. Olen maksanut kynttilänjaloista maksimissaan viisi euroa kappaleelta. Suurin osa on maksanut vain euron tai kaksi. 

Nyt en ole hetkeen enää uusia kynttilänjalkoja ostellut, sillä kokoelmani alkaa olemaan jo aika suuri.  
Kannattaa siis ehdottomasti katsella kirpputorien hyllyjä sillä silmällä, tälläisillä kynttilänjaloilla saa helposti luotua ihanan tunnelman. Jos ei aitoja kynttilöitä uskalla tai halua polttaa, niin voihan näihin hankkia myös led kruunukynttilät. Itse rakastan aidon liekin tunnelmaa, mutta toki sitä pitää vahtia tiukasti, varsinkin kun talossa on eläimiä. 

messinki kynttilänjalka

Aluksi hankimme näitä kynttilänjalkoja vanhan pianon päälle, mutta kun piano lähti uuteen kotiin, ei näin suurelle kokoelmalle ole oikein löytynyt sopivaa paikkaa. 
Nyt asettelin kynttilänjalat ruokailutilan senkin päälle suureksi ryhmäksi ja minusta ne sopii siihen erinomaisesti. Upeat kynttilänjalat kynttilöineen ovat näyttäviä, vaikka niitä ei edes sytyttäisi. Usein sytytän rykelmästä vain yhden tai kaksi kynttilää. 

ruokailutilan sisustus

messinkiset kynttilänjalat

messinkiset kynttilänjalat

messinkiset kynttilänjalat

Nyt riittää ruokailutilassa messingin kiiltoa ja tunnelmaa. Messinki materiaalina sopii minusta niin hyvin vanhaan taloon. Minua ei edes haittaa, että näissä näkyy jo jälkiä ja vuosien tuomaa patinaa. 
Itse asiassa uudet messinkituotteet näyttävät usein liian pramaelta minun makuuni. 
Kyllä se vain niin on, että vanhaan taloon sopii paremmin elämää nähneet esineet. 

Ihanaa ja rentoa sunnuntai-iltaa <3

<3 Pauliina

Kommentit

 1. onko siulla yhtään riikinkukkoq kynttilälle?^ne on kauniita!

  VastaaPoista
 2. Kaunis kokoelma. Mielestäni tuo ajan patina pitääkin vanhoissa esineissä näkyä. Tuo niille tietynlaista arvokkuutta 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, minustakin patina tuo vaan lisää arvokkuutta ja mielenkiintoa vanhoihin esineisiin.

   Poista
 3. Kaunis ja mahtava kokoelma kynttiläjalkoja. Elävä liekki on niin kaunis, mä tykkään.

  VastaaPoista
 4. Minulla on ollut ihan sama harrastus :). Nyt on aika paljon messinkisiä kynttilänjalkoja hankittuna, joten olen ajatellut, että vain sillä tavalla voin vielä ostaa, että jos löytyy jokin kauniimpi ja luovun jostakin omastani. Kappalemääräisesti siis riittää. Runsas asetelma on niin kaunis, kuten kuvasi osoittaa! Itse en olekaan vielä omiani kaivanut esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma, määrä ei saa enää lisääntyä, mutta jos kauniimpia näkyy niin sitten lähtee joku vanhoista kiertoon <3

   Poista
 5. olen myäs keräillyt kynttilänjalkoja ja kynttilöitäkin.ne on vqqn nii kauniita!voisitko kirjottaa asunnosta viälä?mikä sai teijät tykkäämäänkodistanne.onko koskaa tehnyt miäli muuttaa pois

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kirjoittaa lisää kodistamme, täältä löytyy jonkun verran juttua tästä aiheesta: http://keltainenkahvipannu.blogspot.com/2017/10/miksi-juuri-tama-talo.html

   Poista

Lähetä kommentti

back to top