Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

DIY - helppo paperitähti

Innostuin tuossa yksi ilta taittelemaan paperitähtiä ja niitä alkoikin syntymään kuin sieniä sateella. Tein pari erilaista versiota, toiset tähdet syntyivät taittelemalla ja toiset paperipusseista. 
Taittelemalla tehtyihin tähtiin löytyy netistä tosi paljon ohjeita, mutta mielestäni kaikista selkeimmät ohjeet löytyivät täältä(klik!)

Käytin tähtiin vanhaa tapettia ja erivärisiä papereita, huomasin että kovin ohuesta paperista taitteleminen oli hieman haastavaa, koska paperiin tuli helposti rumia ruttuja. 
Tapetista sen sijaan oli tosi helppo näitä tähtiä taitella. 

diy helppo paperitähti

Kokosin tähdet ryhmäksi olohuoneen nurkkaan ja minusta ne ovatkin näyttävämpiä juuri tälläisenä suurempana ryhmänä. Näissä tähdissä on se kiva puoli, että jokainen saa tehtyä näistä juuri oman tyylisiä kun valitsee vaan omaan kotiin sopivia papereita/tapetteja. 

Itse säästän aina remonteista yli jääneet tapetinpalat, koska kauniista tapeteista on niin kiva askarrella kaikkea ihanaa kotiin. 

diy valosarja lampunvarjostimista

diy paperitähti

Vuosia sitten vanhoista lampunvarjostimista askartelamani valosarja on edelleen käytössä. Tykkään siitä edelleen tosi paljon, se luo aivan ihanaa tunnelmaa. 

Valosarjasta on tullut paljon myös kyselyjä, liittyen siihen että miten se on tehty. Se on lyhykäisyydessään kyhätty kymmenosaisen valosarjan ympärille. Ostin aikoinaan valosarjan, jossa on timantinmalliset valonlähteet, minusta lampunkuvut oli helpompi kiinnittää kun valonlähteet ei ollut ihan pieniä. Sinänsä sillä nyt ei ole kauheasti merkitystä millaiseen valosarjaan kuvut kiinnittää, mutta kieltämättä "timantit" näyttävät varjostimien sisällä kauniilta, kun ne sieltä kuitenkin näkyvät.
 Kiinnitin lampunkuvut niissä olevien rautojen ja rautalangan avulla valosarjaan kiinni. Tämä on siis tosi helppo tehdä ja kirppiksillä aika usein näkyy myynnissä näitä pieniä lampunvarjostimia.
Helppohan tällainen on kyhätä myös sellaisen hehkulamppu valosarjan ympärille, ne ovat usein juuri kymmenosaisia ja kuka estää tekemästä pidemmänkin koristuksen. 

diy helppo paperitähti

Olohuoneessamme alkaa olla jo aika jouluinen tunnelma, mutta jotenkin tämä pimeä ja sateinen marraskuu kaipaa tälläistä piristystä. Olen itse sellainen, että kyllästyn kaikkeen jouluun liittyvään jo tapaninpäivänä. On siis hyvä aloittaa koristelu ajoissa niin ehtii niistä sitten nauttimaan pidempään. 
Laitan paperipusseista askartelemistani tähdistä vielä erikseen juttua.

Ihanaa ja rentoa sunnuntaita jokaiseen kotiin <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä paperitähtien tekemiseen. Nyt kaivankin tapettirullien jämät esiin.

  VastaaPoista
 2. Voi kun kaunista! Ihanaa tunnelmaa! Mullakin on jemmassa tapetteja, josko pitäisi kokeilla tähtiä tehdä,vaikka meillä on pienet tilat ja paljon tavaraa, ja vieläkin enemmän nyt kun ystävältä tuli monta laatikollista/pussillista tavaraa, onneksi sain ne jo lajiteltua mitä jää ja mitä menee kiertoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näitä tähtiä oli niin kiva tehdä ja saa ihanasti hyödynnettyä pienet tapetinpalat.

   Poista
 3. Aivan ihanat. Nyt on ruvettava hommiin.
  Olohuoneenne on niin kutsuvan lämpöinen ja kaunis <3

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit <3 Täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Tein noita viime vuonna myös. Oli kivoja tehdä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top