Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Ihana sunnuntai ja piristävät tunnelmavalot!

Se olisi sitten kellot taas siirretty ja totuttautuminen talviaikaan alkaa. Huomaan, että vuosi vuodelta tämä kellojen siirtely ärsyttää aina vaan enemmän. Kuinka se voi ollakin, että yksi tunti sekoittaa koko rytmin vähäksi aikaa. Tänään olin ajatellut, että nukun pitkään ja hartaasti, mutta meidän pieni riivömme päätti ihan toisin. Heräsin nimittäin siihen,  kun meidän Kaapo kissa hellästi tökki minua pehmoisilla tassuillaan. Sitten kun hän oli saanut haluamansa eli mahan täyteen ruokaa, Kaapo meni uudelleen nukkumaan, kissat osaavat olla kyllä todella reiluja välillä. 

ruokailutilan sisustus

tunnelmavaloja

Eilen aloin kaipaamaan valoa pimeyteen ja virittelin ensimmäisiä kausivaloja kotiimme. Ja, voi kuinka ne toivatkaan juuri sitä ihanaa kaipaamaani piristystä näihin pimeisiin iltoihin. Tämä aika on kuin tehty erilaisille valosarjoille ja kynttilöille. On niin ihana tunnelmoida kotona viltin alla hämyisessä valossa. Minusta näiden tunnelmallisten valosarjojen kanssa on ihan turha odotella jouluun, tälläisenä pimeänä aikana jos joskus, kaikki mahdolliset valot tulevat todellakin tarpeeseen. 

tunnelmavaloja

kastehelmi tuikkulyhdyt

arabian aunnuntai kattaus

Tätä pitkältä tuntuvaa sunnuntaita piristi kovasti, kun ihana kummityttöni tuli meille perheineen kylään. Katoin pöytään upeat Arabian Sunnuntai-sarjan astiat. Ruuaksi söimme lempeän tulista Palak Paneeria, josta onkin tullut melkoinen hitti ystäväpiirissäni. Monet ystäväni aina toivovat, että teen sitä ruuaksi kun he tulevat meille kylään. Se on kyllä omakin suosikkini, sopii myös tähän vuoden aikaan aivan loistavasti. Tulisesta ruuasta tulee niin lämmin olo.   

puuhella

puuhella

Meidän keittiön sydän on ehdottomasti meidän puuhella. Se lämmittää niin ihanasti ja poistaa samalla ulkoa sisään hiipivää kosteutta. Puuhellalla on niin kätevä keittää myös teevesi ja ihan parasta on jos jonain aamuina keittää siinä kunnon pannukahvit. Arkiaamuisin siihen hommaan ei oikein ole aikaa, mutta joskus viikonloppuisin se on vaan niin luksusta. On myös aina niin ihana kuunnella puun pauketta, se on jotenkin ihan mielettömän renotouttava ääni.  

 Aivan ihana ja rentouttava sunnuntai, pimeys vaan laskeutui liian nopeasti, mutta eiköhän tähän taas totu. Huomenna saan ihania yrittäjänaisia meille aamupalalle, joten viikkokin alkaa varsin mukavissa merkeissä. 

Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille <3 

<3 Pauliina 

Kommentit

  1. Hei, haluaisitko jakaa Palak Paneer-ohjeesi? Kiinnostaisi kovasti kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, täytyypäs jakaa se, kun niin moni on ollut kiinnostunut <3

      Poista
  2. Minuakin kiinnostaa tuo Palak Paneerin ohje.
    Ja olen niin samaa mieltä, että valoa ei tällaisena pimeänä vuodenaikana voi olla liikaa siellä kotosalla. Meilläkin on jo vähän valoja sisälle laitettu. Ulkovalotkin laitetaan kyllä jo muutaman viikon sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy laittaa ohje tänne blogiin mahdollisimman pian <3
      Minusta valot tuovat juuri siitä kaivattua piristystä tähän pimeään vuodenaikaan.

      Poista
  3. Osaisinko antaa ohjeen, kuinka tuolla pannulla saa parhaimman kahvin? Paljonko vettä ja paljonko kahvia (ja millaista)? Miten kauan pitää keittää ja miten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos keittää litran kahvia niin puruja laitetaan n. 70 grammaa eli n. 6-7 kukkurallista ruokalusikallista. Me käytetään aina tummapaahtoista pannukahvia. Ensin vesi kiehautetaan ja sitten lisätään kahvipurut ja nostetaan pannu pois liedeltä. Kannattaa sekoittaa vesi ja purut hyvin.
      Sen jälkeen odotellaan, että purut laskeutuvat ja pinnasta kannattaa poistaa ruskea kahvirasva. Sen jälkeen kahvi on valmista tarjoiltavaksi.

      Poista
  4. Miten pidät tuon puuvillan puhtaana/ puhdistat?
    En meinaa saada "roiskeista" puhtaaksi.

    VastaaPoista
  5. Voi voi....puuvilla = puuvillaa, tietysti tarkoitin. ;)

    VastaaPoista
  6. Nyt alkaa huumori loppua tämän tekniikan kanssa.....PUUHELLA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ihana tuo ennustava tekstinsyöttö <3 Minä putsaan yleensä sanomalehdellä hinkuttaen, sillä lähtee minun mielestä tosi hyvin liesi puhtaaksi.

      Poista

Lähetä kommentti

back to top