Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppiskierroksen saalis!

Olimme viime viikonloppuna ystäviemme luona kyläilemässä Salossa ja ohjelmaan kuului tietenkin myös kirppiskierros paikallisille kirppareille. Salon kirpparit eivät ole pettäneet koskaan, eikä niin tapahtunut tälläkään kertaa. Aivan ihania juttuja tarttui taas matkaan. 

Vaikka täytyy kyllä myöntää, että osa hankinnoista oli eräänlaista villiintymistä, koska kaikille ostoksille ei ollut kodissamme paikkaa mietittynä. Olen yrittänyt vähentää tälläisten tarpeettomien hankintojen tekemistä myös kirppareilta, mutta joskus vaan käy niin, että se kuuluisa järki vain katoaa jonnekin. Toivon, että siellä ruudun toisella puolella on kohtalotovereita, jotka ymmärtävät tämän villiintymisen. Tuntuu, että vaikka kuinka vähennän tavaraa niin kirppikset ovat minulle se akilleen kantapää, joissa minun on vaikea säilyttää maltti. 
Paras lääke saattaisi olla, että en kävisi enää kirppiksillä, mutta kun se kirppareiden koluaminen on vaan niin kovin mieluinen harrastus, ei sitä nyt ihan kokonaan voi jättää.
Täytyy vaan taas käydä kaappeja läpi ja laittaa jotakin kiertoon, että uudet löydöt mahtuvat. 

retro lehtiteline

Upea sirojalkainen lehtiteline oli ihan pakko kotiuttaa, tässä oli niin upea muotokieli, että en vaan pystynyt vastustamaan. Olemme myyneet monta lehtitelinettä meiltä pois tarpeettomina, joten järjellä en nyt tätä hankintaa pysty selittämään. Kotiin tultua teline kuitenkin löysi heti paikkansa Rondo nojatuolin vierestä. Lehtiteline löytyi Salon Aarresaaresta ja maksoi 16,8 euroa. Minusta varsin hyvä hinta näin kauniista ja hyväkuntoisesta yksilöstä. 

retro lehtiteline

Messinki lintu

Messinkisten lintujen kokoelmani sai täydennystä, kun Salon osto- ja myyntiliikkeestä löytyi suloinen joutsen. Täytyy muuten vilpittömästi suositella tätä paikkaa, tosi kiva uusi tuttavuus minulle. Kaikki kauniisti esillä ja oikein hyvä ja asiantunteva palvelu. Tänne haluan ehdottomasti toistekin. 

messinki lintu

arabia suvi kukkaruukku

Tälläistä Arabian kukkaruukkua en ole koskaan aikaisemmin nähnyt. Tai siis kuvio on erittäin tuttu, mutta olen tottunut näkemään tätä Suvi-sarjaa vain ilman lasitetta ja täysin valkoisena. Keltaisella lasitteella tämä on minulle aivan uusi tuttavuus. Suvi-sarja on Gunvor Olin-Grönqvistin 80-luvulla suunnittelema. Hintaa tällä harvinaisella löydöllä oli 5 euroa, alhainen hinta johtunee siitä, että pohjasta puuttui Arabian leima. 

Suvi-sarjasta löytyy erikoisia kukkaruukkuja ja maljakoita, sekä kynttilänjalkoja. Onko teistä joku törmännyt tälläiseen lasitettuun versioon?

arabia suvi kukkaruukku

työhuoneen sisustus

Työpöytäni sai kaunistusta, kun löysin sinne eurolla hauskan itämaisen hiirimaton. Vielä pitäisi hankkia uusi hiiri, kun minun Imacin mukana tullut hiiri sanoi sopimuksensa irti. Minun esteettistä silmää häiritsee tuo musta möhkö. 

hiirimatto


Kaunis laatoista tehty pannunalunen kustansi yhden euron. Olen käyttänyt näitä pannunalusia myös kukkaruukkujen alla, välttääkseni meidän puisten huonekalujen kostumisen. 
Tässä yksilössä ihastutti erityisesti kauniit tummanpuhuvat värit. 

messinki sarjapöytä

Tässä tulee sitten sellainen löytö, joka olisi ehkä pitänyt jättää tekemättä. Tai ainakin nyt tuntuu siltä, vaikka tykkään tästä sarjapöydästä tosi paljon niin täällä se nyt pyörii ympäri taloa ja paikkaa ei tahdo löytyä millään. Ehkä se oli edullinen hinta, joka sai hairahtumaan, sarjapöytä maksoi vain viisi euroa. Toivon nyt kuitenkin vielä, että saan tämän setin jonnekin asettumaan, koska tämä setti on minusta tosi kaunis ja lasitasot tekevät siitä ihanan ilmavan. 

carl throre valaisin

Paljon osumaa saanut "lamppureppana" oli pakko pelastaa, puolisoni lupasi tämän kunnostaa ja meillä olisi sille paikkakin jo varattuna. Nimittäin meidän vanha makuuhuoneemme talomme yläkerrassa on sisustuksen osalta jäänyt vähän vaiheeseen ja sinne olemme sopivaa kattovalaisinta metsästäneet. 
Tämä messinkinen kaunotar olisi minusta ihan täydellinen, joten toivotaan että saamme valaisimen kuntoon ja taas takaisin käyttöön. 

Valaisin on ruotsalaisen Carl Thoren suunnittelema ja sitä on valmistettu 70-luvulla.

rottinkipeili

Vierashuoneen naulakon koristukseksi hankin kauniin rottinkikehyksisen peilin, peili kustansi 10 euroa. Tänne nurkkaan on selkeästi kerääntynyt tälläisiä luonnonvärisiä asioita. 
Minusta puunsävy sopii kauniisti yhteen pastellinsävyisen kirsikkapuu-tapetin kanssa. 

rottinkinen peili

arabia sipuli maljakko

Arabian valmistama sipulimaljakko, kaunissa turkoosissa värissä lähti mukaani kymmenellä eurolla. 

Mukavaa uutta viikkoa <3 

<3 Pauliina




Kommentit

  1. Hienoja löytöjä! Onneksi ei lähdetty sunnuntaina Saloon vaan Hämeenlinnaan, kun olit jo ehtinyt ostaa kaikki parhaat löydöt :) Meillekin olisi varmasti lähtenyt mukaan tuo lehtiteline ja turkoosi maljakko. T. Suomen pienimmän kauppamuseon Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kyllä saloonkin jäi vaikka mitä ihanaa <3 Hämeenlinnassa on myös ihan mahtavat kirppikset, toivottavasti teit sieltä hyviä löytöjä.

      Poista
  2. Minä ainakin ymmärrän kirppis-viehtymyksen :) Hienoja löytöjä olet juuri teidän sisustukseen tehnyt!

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihania löytyjä olet tehnyt.
    Täytyisi kierrellä laajemmin, kun lähikirppareilta ei tahdo löytyä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu, että en löydä oman kaupungin kirppiksiltä mitään, mutta aina kun lähden kauemmaksi niin alkaa löytöjä tulla.

      Poista
  4. Ja linssiludekin on palannut. Hienoja löytöjä!

    VastaaPoista
  5. Oi, miten hienoja löytöjä! Kaunis koti ja ihanan paljon puunvärisiä huonekaluja, eikä maalattuja, niin kuin on paljon ollut nyt muodissa niin on kiva nähdä luonnollisia alkuperäisiä kalusteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan tuollaista aitoa puupintaa, en itse lähtisi niitä koskaan maalaamaan <3

      Poista
  6. Vau ihania löytöjä olet tehnyt. Lehtiteline on nätti, turkoosi maljakko siitä tykkään kovasti.
    Ihana sisustus tiellä, sinä osaat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lehtiteline on kyllä ihan uskomattoman kaunis, olen niin onnellinen, että nappasin sen mukaani <3

      Poista
  7. Äidillä on kaksi samankokoista Suvi-ruukkua lasitteella, mutta ihan siinä perinteisessä värissä. Odotan, että silmä välttäisi sen verran, että edes toinen niistä päätyisi omaan kotiini. ��

    VastaaPoista
  8. Aivan mahtavia löytöjä! Tuo lehtiteline on todellinen upeus. Salossa on kyllä hyvät kirppisapajat!

    VastaaPoista
  9. Lehtiteline on kyllä kaunis. Tuli juuri netissä vastaan Annick Lestrohanin suunnittelema Honore-tuoli, samaa tyyliä.

    VastaaPoista
  10. dc fix taipuu myös hiiren pintaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top