Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Mitkä asiat tekevät kirpputorista hyvän tai huonon?

Olen pohtinut sitä, että mikä tekee kirpputorista hyvän tai huonon. Monesti kuulee sanottavan, että se on tosi huono kirppis, sinne ei kannata mennä. Mutta varsinkin jos puhutaan itsepalvelukirppiksistä niin eikös sen hyvyyden tai huonouden määrää se mitä ihmiset sinne tuovat myyntiin. Tietenkin merkitsee myös se mitä kukin etsii, toiset kirppikset ovat selvästi painottuneet enemmän esimerkiksi vanhan tavaran myyntiin ja toiset taas vaatteisiin ja lastentavaraan.

On kuitenkin monia tekijöitä, mitkä ainakin itselleni vaikuttavat siihen mielikuvaan mikä kirpputorista jää. Eräs lukijani kysyi minulta, että jos minulla olisi oma kirpputori mitä tekisin toisin.
Eli mitkä asiat ovat niitä, jotka tekevät kirpputorista mielenkiintoisen ja kivan paikan jonne haluaa mennä aina uudelleen ja uudelleen.

arabian kahvikuppi

Päätin siis vähän listata niitä asioita, jotka ärsyttävät kirpputoreilla käydessä eniten ja mihin asioihin toivoisin muutosta ja myös niitä tekijöitä, jotka jättävät positiivisen mielikuvan.
 • Eniten kirpputorilla asioidessa ärsyttää jos näkee samat tavarat hyllyillä vuodesta toiseen, jos tavarat eivät mene kaupaksi niin kannattaisi pohtia mikä siihen on syynä. Liian kova hinta, rikkinäinen tavara tai muuten vaan tavara joka ei ole kiinnostava. 
 • Yleinen siisteys, jos ne samat tavarat ovat jumittaneet hyllyillä jo vuosia on siellä hyllyllä usein myös nähtävissä melkoinen pölypilvi. Siisteys houkuttelee.
 • Liikaa uutta tavaraa myynnissä, minusta kirpputoreilla ei kuulu myydä ns. halpaa "kiinakrääsää".
 • Likainen ja haiseva tavara, minusta kirpputorien olis hyvä ohjeistaa asiakkaita pesemään ja siistimään myyntiin tulevat tavarat.
 • Hinnoittelu! Minusta on järjetöntä viedä kirpputorille myyntiin tavaraa antiikkikauppojen hinnoilla. Netistä voi toki katsoa osviittaa hinnoitteluun, mutta kannattaa muistaa, että siellä näkyvissä hinnoissa on mukana verot, joita kirppispöydän pitäjän ei tarvitse omista tuotoistaan maksaa. 
Edellä mainittujen lisäksi minusta on hienoa jos kirpputori panostaa somistamiseen. Kirppikselle on hyvä jättää pari nurkkausta, jonne voisi tehdä kausittain vaihtuvia sommitelmia ja näissä nurkkauksissa olisi tietenkin kaikki esineet myös myynnissä. Monesti tavarat menevät paremmin kaupaksi, kun ne on laitettu kauniisti esille ja ihmiset saavat somistuksista myös ideoita omaan kotiin.

millainen on hyvä kirpputori

Kirpputoreilla voisi myös järjestää erilaisia teemapäiviä, jotka houkuttelevat asiakkaita. Teemoja voisi olla esimerkiksi vanhat astiat, kotimainen lasi, tekstiilit, lastenvaatteet jne. Teemat voivat olla myös ns. kausiteemoja esimerkiksi, joulu, pääsisäinen, talvivarusteet jne. Asiakkaat voisivat tuoda teemapäiville myyntiin tuotteita, vaikka prosenttimyynnillä. Eli silloin ei tarvitsi välttämättä vuokrata koko pöytää jos ei halua. 
Tälläisiä teemapäiviä on helppo mainostaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. 
Josta päästäänkin siihen, että minusta on todella tärkeää, että kirpputori perustaa sivut Facebookiin ja Instagramiin ja myös päivittää niitä aktiivisesti. Se on ilmainen ja helppo tapa saada näkyvyyttä.
Kun sosiaalisessa mediassa vilahtaa myynnissä olevia mielenkiintoisia tuotteita niin se houkuttelee asiakkaita myös paikan päälle.

Monet kirppikset järjestävät rompetoreja ja peräkonttikirppiksiä ja minusta ne ovat varsin oiva tapa saada myös kirppikselle lisää asiakkaita. 

Mitkä sinun mielestäsi on asioita, jotka tekevät kirpputorista hyvän tai huonon?

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. On paljon kirppiksiä,joissa vaatteet ja tavarat ovat sekavana sotkuna pöydällä.Kuka jaksaa etsiä sieltä
  itselle kivoja tavaroita. Jossain olen nähnyt että vaatteet ovat kokonaan toiseea huoneessa ja se tietty teki kaikesta paljon kivempaa ja jopa nätimpää.!! Mutta varmaankin vaatetta on vain niin paljon liikkeelä että on tämä näin mennyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta, jollain kirppiksillä on ollut rekit eri puolella käytävää ja se tekee kirpputorin ilmeestä selkeän.

   Poista
 2. Samoja ajatuksia minulla. :) Viimeisimmäksi minuun teki vaikutuksen eräs pieni Fidan kirppari, jossa esimerkiksi kaikki vaatteet (ensinnäkin super siistissä kunnossa) oli lajiteltu rekkeihin värien mukaan. Muutenkin tavaroiden sijoitukseen ja esillepanoon oli panostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan paljon helpompaa etsiä itselleen mieluista, kun kaikki on siististi aseteltu omille paikoilleen ja vieläpä kauniisti.

   Poista
 3. Kirppiksellä täytyy olla riittävästi valoisuutta jotta näkee tuotteiden kunnon. Siisti esille laitto, riittävästi tilaa käytävillä, parkkipaikka lähellä, hajut kohdillaan. Sitten tavaroiden tulee olla kohtuullisesti hinnoiteltuja, haluttavia ja riittävässä kunnossa. Jos hinta on kyseiselle tuotteelle hyvin maltillinen, voin hyväksyä pikkuviat jotka saan todennäköisesti korjattua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuotteessa on vikaa sen tosiaan täytyisi näkyä myös tuotteen hinnassa.

   Poista
 4. Itse tiedän yhden kirpparin, jolla ei ole ilmastointia ja jopa talvella, saati sitten kesähelteillä sinne meneminen ei paljon houkuta. 'Ikipöydät' eli samat rojut vuodesta toiseen samassa pöydässä kuuluu myös ärsyttäviin asioihin. Kirpparilla pitää olla myös tilaa käytävillä, niille pitää mahtua kärryjen/lastenvaunujenkin kanssa ja tilaa pitää olla vielä ohittaa. Hinnoittelun on oltava kohdillaan ja kamojen siistiän/ehjää/puhdasta. Ja vikana vinkkinä kaikille kirpparipöytää laittaville: älkää laittako pöytää liian täyteen, kukaan ei viitsi tutkia tarkemmin liian täyden pöydän tarjontaa, jos vaatekasat kaatuilevat ja helposti rikkoontuvat esineet on siellä seassa. Käykää järjestämässä pöytää välillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joo ilmastointi on kyllä todella iso plussa, ei pysty kauaa kiertelemään jos happi loppuu. Joillain kirppareilla on tosiaan aivan liian ahtaat käytävät se on ahdistavaa ja vaikea rauhassa katsella tarjontaa jos on ahdasta. Tuosta olen myös samaa mieltä, että ei saa tunkea pöytään liikaa tavaraa, liian täysistä pöydistä on vaikea nähdä mitä siellä on tarjolla.

   Poista
 5. Meilläpäin on valitettavasti monta itsepalvelukirpparia, joissa hinnat on ihan älyttömiä.Antiikkina myydään uustuotantoa ja tekstiilit on tahroja täynnä ja hinnat on ihan poskettomia.Sotkuisuus häiritsee myös,mutta ei läheskään niin paljon kuin älyttömät hinnat, joista tulee olo, että asiakasta pidetään ihan tyhmänä.Sitten samat rojut on myynnissä kuukaudesta ja parhaillaan vuodesta toiseen, kun ei mene kaupaksi. Parhaat kirpparit täällä on Elävä kauppa, jossa on tosi siistiä ja tuotteet lajiteltu selkeästi.Kontti on myös siisti ja selkeä,mutta hintataso on pompsahtanut jo liian korkealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpputorien hintataso on kyllä monissa paikoissa todellakin aivan järjetön. Toivoisin, että ihmiset toisivat enemmän tavaraa kirppiksille myyntiin periaattella "kunhan lähtee kiertoon", se on kuitenkin ollut kirppisten idea alkujaan.

   Poista
 6. Ihan samat pointit on mulle tärkeitä kirppiksissä: tavaran vaihtuvuus, siisteys (ja valo) ja hinnoittelu. Toisaalta jaksan käydä myös ns. kamalissa paikoissa, koska aarteita voi joskus bongata ihan arvaamattomistakin paikoista! Kamalin kokemus oli monta vuotta sitten Vaasassa, missä kirppishalli oli ihan homeessa - paikassa haisi niin voimakkaasti home, että ihan yökötti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ne ns. kamalat paikat saattavat joskus yllättää todella posiitivisesti. Porissa on myös yksi kirppis mikä haisee niin homeelta, että ei sieltä viitsi mitään ostaa :( Se on tosi kurjaa.

   Poista
 7. Itse en paljoakaan ole kirppiksillä käynyt. Voisin kuitenkin kuvitella, että yleinen siisteys on tärkeää sekä se, että tavarat ovat paikoillaan, eivätkä esimerkiksi vaatteet loju lattialla. Tämä postaus kuitenkin inspiroi, ehkäpä teen jonkinalisen kierroksen kirppiksellä viikonloppuna. Hauska idea tuo teemapäivä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top