Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kiitos kirpputorien, nyt ei tarvitse palella sohvannurkassa!

Tiedättekö sen fiiliksen, kun löydätte kirpparilta jotain todella ihanaa, jotain joka sopisi kotiinne mainosti, jotakin jota olet pitkään metsästänyt. Sitten katsot hintalappua ja mietit, että tämä on kyllä vähän kallis hankinta, raaskiiko tälläiseen nyt tuhlata rahaa.
Sitten esittelet tuotetta ystävälle, joka tokaisee heti, että tuohan on ilmainen. Ei tuollaista kaunotarta tuohon hintaan koskaan kaupasta saisi.

Sitten päätät käpytellä löytö kainalossa kassalle ja mieletön hyvän mielen tunnen valtaa koko kehon. Ah, nyt tein oikein löydön ja sitten alkaa jo vähän naurattamaan,  kuinka edes saatoin pitää tätä hankintaa kalliina. Kirpputorilla sitä vaan joskus sokaistuu hintoihin.

vanha villahuopa

Kyseessä on siis upea täydellisessä kunnossa oleva kudottu vanha villahuopa. Huopa, jonka alle on ihana kietoutua kylminä pakkaspäivinä. Lisäksi tämän ihanuuden väritys on meidän talviseen olohuoneeseen aivan täydellinen. 
Mustalla pohjalla on hentoa vaaleanpunaista, vaaleankeltaista ja mintunvihreää. Epäilisin tämän viltin olevan 50-60-luvulta,  valitettavasti en ole etsinnöistä huolimatta löytänyt viltistä lisätietoja, mutta vanha tämä ainakin on. Viltin kuviointi, väritys ja tekotapa viittaavat vahvasti 50-lukuun.

vanha villahuopa

vanha villahuopa

Kirppisonni oli mukanani myös seuraavan päivän kirppiskierroksella, sillä onnistuin löytämään myös toisen upean villaviltin. Tässä vihreäsävyisessä viltissä on minusta vahvasti Artek-henkeä. Kuvio tuo mieleen Alvar Aallon vuonna 1954 suunnitteleman Sienan. Minusta nämä hankinnat sopivat tosi kauniisti yhteen. Kyllä nyt kelpaa kölliä sohvannurkassa, kun on kaksi näin upeaa villavilttiä, molemmille oma lämmöntuoja.

Vihreäsävyinen viltti kustansi 9 euroa ja mustapohjainen viltti maksoi 13 euroa, eivät siis todellakaan olleet hinnalla pilattuja. Tälläiset vanhat laadukkaat viltit, kun ovat oikein hoidettuina oikeastaan ikuisia. Villaviltin paras pesutapa lumipesu, ensin pitää vain odottaa kunnon lumihankia ja pakkasia. 

vanha villaviltti

50-luvun villahuopa

Kiitos siis rakkaat ystäväni, kun tulitte kylään ja saitte meidät pitkästä aikaa kunnon kirppiskierrokselle. Tuli tehtyä niin monia hyviä löytöjä, esittelen teille loput löydöt vähän myöhemmin. Nyt keitän kupin kuumaa glögiä ja menen tuonne vilttien alle rentoutumaan.

Ihanaa viikonloppua teille kaikille <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Wau, ihanat löydöt 💕

  Niin täydellinen tuo vihreä.

  Ja näiden kuvien sävytys, täys 10.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana, ihana kuulla, että pidit kuvistani <3

   Poista
 2. Viltin kuvio sopisi 50- 60- lukuun. Onkohan kangaspuissa kudottuja? Siihenaikaan kudottiin itse villavilttejä. Edullisia nuo minusta on villavilteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä epäilen, että ainkain tuo kuviollinen olisi kangaspuissa tehty jos siis mitään ymmärrän siitä tekniikasta. Edullisia nämä tosiaan olivat ja ovat kyllä olleet joka euron arvoiset, nämä ovat niin lämpimät ja ihanata <3

   Poista
 3. Erinomaisen hyvät löydöt :) Jaan tuon tunteen kirpputoriostoksilla mutta löydöistä ja laadusta voi sen muutaman euron enemmän maksaa. Mukavia hyggeilyhetkiä soffan nurkkaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kelvannutkin hyggeillä näiden ihanien vilttien alla <3

   Poista
 4. Kuten anonyymi edellä arvelee,tuli minullekin heti mieleen että kangaspuissa kudottuja varmaan. Äitini kutoi kangaspuissa villahuopia ja paljon muuta. Siskollani on äidin kutoma täkänä,jossa on juuri tuo pyöräkuvio.50-60luvulla se äiti niitä tehtaili.☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veiikkaan myös, että ainakin tuo kuviollinen olisi tehty kangaspuissa. Eli arvelin vuosikymmenen ihan oikeaksi, kiitos tiedosta <3

   Poista
 5. Ihania löytöjä! Täytyy mennä viikonloppuna kirppistelemään itse!

  VastaaPoista
 6. Villaviltit ovat kyllä ihania! Niin vanhat kuin uudet.Itse löysin joskus Villayhtymän valmistaman 60-lukulaisen kaunokaisen kirpparilta vitosella. :)

  VastaaPoista
 7. Huikeat löydöt, todella kauniit viltit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä hurjan tyytyväinen näihin hankintoihin <3

   Poista
 8. Kaunis värimaailma noissa löydöissäsi.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top