Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Joulupöydän kattaus kruunaa juhlan!

Testasin tänään tämän vuotista joulupöydän kattausta. Kattaminen on minun yksi lempipuuhiani, on niin ihana miettiä kattauksen teemaa, sävyjä jne. Kattaus on minulle todellakin puoliruokaa.
On ilo käydä istumaan kauniisti katettuun pöytään. Tämän vuotinen joulukattauksemme on sävyiltään aika vaalea, juhlan tuntua kattaukseen tuo kullansävyt ja upeat punaisena hehkuvat leikkoamaryllikset. Vinkkinä muuten, että Amaryllikset kestävät pidempään kauniina maljakossa, kun niille laittaa vain vähän viileää vettä ja vesi kannattaa vaihtaa päivittäin. Lisäksi kumilenkki tai nauha estää varsien rullautumisen, joten sitä ei kannata leikata niistä pois.

Amaryllis on minun lempi joulukukkani, yleensä olen aina hankkinut niitä valkoisina tai vaaleanpunaisina. Tällä kertaa kuitenkin ajattelin, että pieni ripaus punaista sopisi joulupöytäämme loistavasti ja mielestäni olin oikeassa. 

kattaus joulupöytään

leikkoamaryllis

kattaus joulupöytään

kattaus joulupöytään

kattaus joulupöytään

kattaus joulupöytään

kattaus joulupöytään

lautasliinan taittelu

Taittelin lautasliinat lehden muotoon, tämä oli tosi helppoa ja hyvät ohjeet löytyivät täältä(klik!)! Minun lehteni eivät meinanneet pysyä kunnolla kiinni, joten laitoin lautasliinojen alapuolelle vielä pienen klemmarin.

Pöydän keskelle tein asetelman pienistä maljakoista, kuivatetuista appelsiineista, kanelitangoista ja koko komeuttaa koristaa vielä muutama suloinen metsäneläin. Kaksi pitkää näyttävää kullanväristä kynttilää riittää tuomaan valoa joulupöytään.

lautasliinan taittelu

joulupöydän kattaus

 kattaus joulupöytään

Ja, sitten kun silmä välttää on meidän Kaapo jo tutustumassa pöydän antimiin. Toivottavasti tämä riiviö ei päätä roikkua pöytäliinassa, siitä seuraisi aikamoista kilinää ja kolinaa. 

kattaus joulupöytään

kattaus joulupöytään

Näiden kattauskuvien myötä, haluan toivottaa teille kaikille rauhaisaa ja ihanaa joulunaikaa <3

-Pauliina

P.s. Aikaisempina vuosina tekemiäni joulukattauksia löydät täältä ja täältä!

Kommentit

 1. Kaunis kattaus! Mie taittelin servettejä noin usein lapsena, varmaan eka taitos jonka koskaan opin. :) Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua! <3

  VastaaPoista
 2. Rauhaisaa joulunaikaa myös sinne kauniin kattauksen ympärille. Kaapolle myös herkullista joulua <3

  VastaaPoista
 3. Kaunis kattaus! Ja, kiitos vinkistä tuon amarylliske hoidon suhteen, menenkin heti vaihtamaan vettä ja laitan hiukan vähemmän.
  Tunnelmallista Joulua!

  VastaaPoista
 4. Kaapo on ihan että WHATT🤣😅.Ihana ilme. Juhlava kattaus.Kivat astiat ja kauniit kukat ja valkoisen liinankaan vuoksi ei nykyään tarvetta stressata,tahrojen poistoon on vaikka mitä tehoaineita.Rentoa ja iloista Joulua sinulle ja rakkaillesi💛🎄

  VastaaPoista
 5. Ihana kattaus. Pöydän kattaminen on juhlaruokailun ihan ehdoton kohokohta myös minulle! Pari kattauskuvaa mun joulupöydästä
  http://paperitahti.blogspot.com/2018/12/kaikenlaisia-jouluja.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top