Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Jouluinen kattaus

Kun jouluun on aika viikko ja jouluvalmistelut ovat omalta kohdaltani jääneet tekemättä lähes kokonaan, en osaa ottaa asiasta mitään paniikkia. Keskityn paljon mielummin niihin asioihin, jotka tuntuvat itselle mieluisilta ja ne lempparijutut jouluvalmisteluihin liittyen ovat tietenkin koristelu ja kodin kauniiksi laittaminen.
Tänään olen miettinyt millaiseen joulupöytään olisi tänä vuonna mukavinta istahtaa.
Viime vuonna päädyimme Marimekon punasävyiseen Taikamylly-liinaan, pöytäliina oli todella kaunis, mutta se teki huoneeseen todella vahvan tunnelman. Tänä vuonna halusin ruokailutilaamme ihan erilaisen tunnelman, koska onhan koko huone muuttunut viime vuodesta todella paljon.
Hirsiseinä toi tilaan aikaisemmin vahvaa kontrastia ja lämpöä. Nyt kun huoneen kaikki seinät ovat vaaleat, halusin tehdä jouluisesta kattauksestakin viimevuotista vaaleamman. 
Täältä (klik!) näette minkälaisia kattauksia suunnittelin viime vuonna.

Tänä vuonna päädyin valkoiseen pöytäliinaan, mutta sen sijaan pöydän koristelusta tuli paljon viime vuotista runsaampi. Meille tulee tänä vuonna puolet viime vuotista vähemmän ruokailijoita, joten pöytään mahtuu enemmän koristeita. Yritin kyllä pysyä minimalistisella linjalla tänäkin vuonna, mutta kyllä se rönsyily vaan kuuluu tyyliini. Minkäs sitä itselleen mahtaa.

joulupöytä, joulu, kattaus

Pöydän koristelussa käytin havuja, viime vuonna kuivaamiani appelsiininsiivuja, kultaista helminauhaa, messinkisiä kynttilänjalkoja ja kuivuneita eukalyptuksen oksia. Eukalyptyksen oksat asettelin eriparisiin pieniin maljakoihin. Kastehelmen tuikkukippoihin istutin suloisia valkoisin kukin kukkivia tulilatvoja.
Servettirenkaina käytin kirpparilta löytyneitä kullanvärisiä rannekoruja ja lisäksi asettelin lautasliinan päälle pienen havunoksan.
Haarukat ja veitset lepäävät kirpparilta löytyneiden koirien päällä ja nämä koirat ovat tietenkin tarkoitettu käytettäväksi aterimien lepuuttajina. Loistava keksintö, eipähän sotke likaiset aterimet pöytäliinaa.joulu, joulupöytä, kattaus

joulu

ruokailutila, joulu, joulupöytä, joulukoti

jouluinen kattaus, joulupöytä, joulu

servettirengas, joulu,

joulupöytä, kattaus, joulu

Kynttilänjalkoihin laitoin mustat kynttilät tuomaan kontrastia valkoiseen pöytäliinaan. Pöytäliina on koottu kahdesta vanhasta valkoisesta verhosta ja pienemmästä pellavaliinasta.
Minusta tälläinen ratkaisu on hauskempi kuin yksi pitkä pöytäliina ja lisäksi tämä ratkaisu oli meille ilmainen, kun kaikki kankaat tulivat talomme irtaimiston mukana.
Haluaisin kyllä jossakin kohtaa hankkia pitkän pellavaliinan, jonka päällä voisi halutessaan käyttää pienempiä liinoja, mutta vielä en ole raaskinut sitä hankintaa tehdä.
Tulen aina tyytyväiseksi, kun saan sisustettua uutta jo olemassa olevilla tavaroilla.

Mitäs mieltä olette, kehtaako tälläiseen pöytään kutsua ihmisiä syömään?

Nyt, kun on kattauskin mietitty valmiiksi niin josko sitä hiljalleen voisi myös keskittyä siihen, että ninkälaista pöperöä sitä sitten tänä vuonna laittaisi tarjolle.
Onhan se kaunis kattaus silti puoli ruokaa <3

<3 Pauliina

Kommentit

 1. On hieno ja juhlavan näköinen pöytä! Kyllä siihen kelpaa istua nauttimaan hyvästä ruuasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. hieno oli viimevuotinen punainen liinakin, mutta mulla on sama juttu, että kun on voimakkaan värinen liina, mullakin punaisen kirjava ja sinisen kirjava kaapissa, niin se kuitenkin tuntuu liian kirjavalta runsaiden astioiden kanssa...

   Poista
  2. Kiitos <3 Sepä se, meilläkin on niin paljon kaikkea muutakin ruokailutilassa, että vahvan värinen liina tuntuu olevan ihan liikaa. Hillitymmässä ympäristössä punainen näyttää paljon kauniimmalta <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, välillä on ihana panostaa kattaukseen kunnolla <3

   Poista
 3. Upea on ❤️ Tuo teidän ruokailuhuone on muuttunut niin paljon vuodessa, että pitää vielä ajatella niin, että "tuossa oli se hirsiseinä", jotta ymmärtää kenen kodissa ollaan 😊 Muutos on ollut hieno, niinkuin muissakin huoneissa tyyli on kehittynyt koko ajan täydellisemmäksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna <3 Huone on minustakin muuttunut todellakin edukseen a välillä itsekin suorastaan hämmennyn siitä kuinka paljon kotimme onkaan muuttunut. Jotenkin sitä vaan ajattelee, että ollaan tehty vain pieniä muutoksia :D

   Poista
 4. APUA, aivan ihana!!! <3_<3 Oon seurannut tätä blogia jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta tajusin melkein lekalla päähän lyötynä kuinka hyvä visuaalinen silmä sulla oikeesti on. Nää kuvat vois olla missä tahansa sisustuslehdessä. Ihailen sitä, kuinka näin boheemin rönsyilevä pysyy silti niin tasapainoisen harmonisena. Kaunis kattaus todellakin on puoli ruokaa, tuossa pöydässä mielellään istuisi tuntikausia. Inspiroivaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minä sanon, että apua! Niin ihana kommentti, että sait minut todellakin hymyilemään. Menin ihan sanattomaksi <3 Kiitos <3

   Poista
 5. Upea kattaus! Sulla on ihan mieletön taito yhdistellä erilaisia juttuja (messinki, hopea, vihreä, punainen) <3 Ja kuten anonyymi edellä sanoi, kattaus on boheemin rönsyilevä, mutta silti täydellisen tasapainoinen. Kiitos tästä inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu <3 ihan mielettömän ihanaa jos joku saa näistä minun räpellyksistäni inspiraatiota. Olen todella otettu <3

   Poista
 6. Aivan erityisesti tykkäsin noista miniskuukkeli tulilatvoista. Mikähän koko on tuo Kastehelmi -kippo, että kukka mahtuu siihen ruukkuineen?

  VastaaPoista
 7. Huikean kaunista, niin tämän vuotinen (2017 siis) kattaus kuin nuo edellisenkin vuoden suunnitelmat ja toteutuneet :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top