Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kuusi tuli taloon + pari pientä DIY-koristetta


Ilman kuusen tuoksua minulle ei tule joulufiilistä ja nyt kun joulufiilis on ollut hieman kadoksissa halusin tuoda kuusen sisälle jo viikko ennen joulua. 
Meillä on ollut aina aito suomalainen metsäkuusi, jonka olemme käyneet ostamassa paikalliselta joulutorilta. Tänä vuonna puolisoni kävi yksin hankkimassa joulukuusen ja hän päätyi ostamaan lähellämme viljellyn kuusen. Tämä kuusi on kasvanut jo n. kahdeksan vuotta. 
Kuusi toi tullessaan upean tuoksun ja jollakin tavalla tunnelma koko kodissa muuttui jotenkin ihanalla tavalla jännittäväksi.
Koristelimme kuusen aika pitkälti samoin koristein kuin aikasempinakin vuosina.
Lisäksi joukkoon pääsi muutamia kirppikseltä löytyneitä vanhoja lasikoristeita.
Kuusenalusmattona toimii tänä vuonna vanha juuttisäkki. 

joulukuusi, olohuone

joulukuusi, olohuone
Kirpputorilta löysin kahdella eurolla, vanhan messinkisen valoilla varustetun joulutähden. Tähti on valmistettu ruotsissa ja epäilen sen olevan peräisin 60-luvulta. 

Joulutähti, olohuone

Minun hetki sitten curry-yrtistä väkertämäni kranssi meni aika hompsuisen näköiseksi ja näin tarpeelliseksi askarrella uuden kranssin. Tällä kertaa käytin kranssissa mustikanvarpuja, käpyjä ja kuivuneita kukkia. Toivotaan, että tämä kranssi kestää kauniina jouluun asti.

Rento kranssi mustikanvarvuista

Meidän mustalle liitutauluseinälle tein koristeen, joulupalloista ja syreeninoksasta.
Kiinnitin pallot oksaan siimalla eri korkeuksille, minusta tästä tuli aika näyttävä koriste tälle muuten niin mustan puhuvalle seinänpätkälle.

Diy, joulukoriste joulupalloista

DIY joulukoriste joulupalloista

Alkaisikohan nyt olemaan hiljalleen joulukoristelut tältä vuodelta paketissa, vai vieläkö sitä jotakin keksisi. Vielähän tässä on monta päivää aikaa näperrellä.
Tämän illan taidan käyttää joululahjojen paketoimiseen. 

Mukavaa jouluviikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Kaunis, tuuhea kuusi teillä. :) Se tuoksu on kyllä ihana. Tosi ihana myös tuo liitutaulu-seinälle tehty palloasetelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on suorastaan päätä huumaava <3 Palloasetelmasta tuli hauska, kiva katseenvangitsija tuolle muuten hieman tylsälle seinälle :)

   Poista
 2. Onpa täydellinen kuusi. Meille kuusi saapuu ihan kohta. Appivanhemmat tuovat sen omasta metsästään. Luultavasti siis sellainen hieman epätäydellinen symppis metsäkuusi tulossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon aidoista metsäkuusista, mutta kieltämättä kivaa vaihtelua on täälläinen vähän jopa liian täydellinen kuusi :)

   Poista
 3. Kaunis kuusi ja koristeet. Meillä kuusi tuodaan perinteisesti aatonaattona sisälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä jostain syystä tykkään tuoda kuusen sisälle jo hyvissä ajoin, vaikka yleisin tapa taitaa ola se, että kuusi tuodaan sisään aatonaattona.

   Poista
 4. Tuo seinäkoriste olisi ehkä meilläkin kiva. Meillä jää aina iso osa joulupalloista käyttämättä joten näin voisi nekin hyödyntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon seinäkoristeeseen saa kivasti käytettyä ylimääräiset pallot :)

   Poista
 5. Mahtavan tasainen kuusi, kauniisti koristeltu.
  Ihana toi palloseinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuotinen kuulemme on kyllä oikea mallikappale <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top