Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Punaisen maton paikkaa etsimässä!

Hui miten jännittäviä uutisia saankaan teille kertoa. Joko arvaatte otsikosta, mistä on oikein kyse?
Varmasti arvaattekin, mutta kerron silti eli kotimme on mukana Suomen kaunein koti-ohjelmassa.
Jaksomme on nähtävissä maikkarilla 17.10. Eli jo ensi viikolla.
Moni varmasti on saattanut bongatakin kotimme jo mainoksista.
Olen kipuillut kovasti sitä, että suostuimme lähtemään mukaan ohjelmaan. 
Mentiin niin kauas mukavuusalueeltani, kun vain voi mennä. Inhoan kameran edessä keikistelyä, saati sitten videokameran ja vielä puhuakin pitäisi jotain, vieläpä jotakin järkevää. Miellellään voisi myös hymyillä ja olla fiksu. Ajattelin, että kuinka ikinä voisin pystyä siihen.

Samaan aikaan ajattelin, että ihmiselle tekee hyvää asettaa itselleen haasteita, ei aina pitäisi suhtautua niin vastahakoisesti kaikkeen uuteen. 
Pitäisi vain mennä tilanteisiin ja osata heittäytyä. Niinpä minä sitten lupauduin ohjelmaan ja kuinkas sitten kävikään. Kuvauspäivä oli varsin mukava, koko kuvausporukka oli aivan ihana.
Välillä melkein unohdin videokamerat ja höpöttelin kuin vanhoille tutuilleni, se on varmasti se fiilis mihin pitäisikin päästä. Haluankin siis kiittää ihanaa kuvausporukkaa, mahtavasta kokemuksesta.
Paras asia tähän ohjelmaan mukaan lähtemisessä oli omien pelkojen voittaminen ja saatiin me siinä parissa viikossa myös tehtyä hurja määrä keskeneräisiä remonttiprojekteja valmiiksi.Kun lupauduimme ohjelmaan mukaan, meillä oli vain kaksi viikkoa aikaa kuvauspäivään ja meidän pihaamme oli juuri kaadettu suuri lasti soraa ja etupihan toinen puoli kaivettu auki. Ei siinä sitten muu auttanut, kuin soittaa perhe avuksi ja ryhtyä lapioimaan.
Pihan lisäksi saimme mm. maalattua talon julkisivun loppuun, rakensimme parvekkeen ja pienet keskeneräiset sisämaalaukset tuli suoritettua kunnialla loppuun.
En usko, että ilman tähän ohjelmaan osallistumista olisimme olleet koskaan näin tehokkaita.


Itse en varmaankaan kykene omaa jaksoamme katsomaan, jännittää niin vietävästi mitä tuomarit ovat mieltä meidän kirppiskodistamme. En myöskään muista yhtään mitä sitä on tullut höpöteltyä niin paljon minua kuvaustilanne jännitti.

Tuntuu oikeastaan vähän hassulta, että edes kilpaillaan siitä kenellä on Suomen kaunein koti, minusta se on asia mistä ei edes voi kilpailla.
Onhan jokainen koti asujilleen se kaikista kaunein. Ja, se mikä sitten tekee kodista kodin on jokaiselle henkilökohtainen asia. Tykkään kuitenkin kovasti tästä ohjelmaformaatista, koska on niin upeaa nähdä erilaisia koteja ympäri suomen.
On mahtavaa nähdä kuinka rohkeita ja omanlaisia ratkaisuja ihmiset tekevät, Suomesta löytyy niin uskomattoman upeita ja erilaisia koteja. Kaikki tähän ohjelmaan osallistuneet ovat mielestäni todella rohkeita, ei ole helppoa avata oman kodin ovea tuntemattomille ihmisille ja samalla asettaa oma koti muiden arvosteltavaksi.Kuvauspäivä tuntui kestävän pienen ikuisuuden. Aamupäivällä kuvattiin meidän asukkaiden osuus, jonka jälkeen lähdimme pois siksi aikaa, kun tuomareiden osuus kuvattiin. Kotiin saimme palata vasta illansuussa. Kuvauspäivä oli kesäkuussa ja suureksi harmikseni jouduimme heräämään sinä päivänä rankkasateeseen, toivottavasti pilvinen ja sateinen päivä ei haitannut liiaksi kuvauksia.
Emme missään vaiheessa tavanneet ohjelman tuomareita, pienen viestin olivat tuomarit kuitenkin meidän keittiön liitutauluun jättäneet.

Näin jälkeenpäin katsottuna se pari viikkoa, jonka uurastimme takasi sen, että saimme koko loppukesän vain nauttia kauniista pihastamme ja neljä vuotta kestänyt julkisivuremonttikin oli vihdoin ohi. Eihän tämä meidän talon remontti vieläkään valmis ole, mutta voiko vanhan talon remontti koskaan ollakaan valmis.

Arvaatteko minne punaisen maton asetimme?
Meillä oli nimittäin vähän hankaluuksia miettiä minne sen sijoittaisimme. Päädyimme kuitenkin asettamaan punaisen maton paikkaan,  jossa molemmat viihdymme hyvin ja siitä paikasta näkee kauniisti puutarhaamme.

Nyt sitten vain jännittämään pääseekö kotimme jatkoon, pitäkää meille peukkuja <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Voi että, mie odotan jo aivan hulluna tätä ensi viikon jaksoa!
  Ei kai teän kotiin voi muuta kuin täysillä ihastua ❤❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Tiina, toivotaan että tuomarit tykkäävät <3

   Poista
 2. Jee! Joka viikko olen odottanut, että joko joko. Nyt se jakso siis vihdoin tulee. :)

  VastaaPoista
 3. Jes, en malta odottaa teidän jaksoa!

  VastaaPoista
 4. Varmasti ihastuivat! Tai jos eivät, niin SITTEN lopetan sarjan katsomisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on aina niin mielipide asioita, mutta kohtahan se nähdään <3

   Poista
 5. Hitsinvitsi, oon ensi viikolla työmatkalla ulkomailla. Toivottavasti katsomo toimii siellä!!!
  Nostan hattua rohkeudellenne osallistua ohjelmaan. Mä en pystyis siihen ikimaailmassa... Onneksi toiset pystyy! Jos kaikki olisivat tällaisia vellihousuja, mitäs me sitten katseltais? :D Onnea kisaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Netta, helppoa ei ollut kyllä osallistua ei missään nimessä. On silti hyvä, että uskalsimme, nyt ollaan taas yhtä upeaa kokemusta rikkaampia. Kävi miten kävi niin ainakin voitin omat pelkoni <3

   Poista
 6. Pidän myös ohjelmaformaatista, jossa pääsee näkemään paljon kauniita, erilaisia koteja. Olisi vaikea laittaa näitä riviin ja päättää, kenen koti on se kaunein. Kaikki!
  Teillä on kaunis, raikas ja omalla tavalla persoonallinen koti, jossa näkyy, että täällä viihdytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 On tosiaan todella vaikea laittaa koteja mihinkään kauneusjärjestykseen, kaikki kodit ovat omalla tavallaan todella upeita ja tuntuu, että tällä kaudella on ollut mukana todella persoonallisia koteja <3

   Poista
 7. Onpas hauskaa, tykkään myös ohjelmasta kovasti juuri sen takia että näkee niin erilaisia ihania Suomalaisia koteja. Pidetään peukkuja arvioinnille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli, huomenna nähdään kuinka meidän käy <3

   Poista
 8. Oih, teillä onkin niin tunnelmallinen koti. Tykkään. Odotan innolla ohjelmaa tv:stä.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti tykkäsivät, teillä on ihana koti. Mua otti pahasti korvaan yhdessä jaksossa kun eräs tuomareista sanoi "tässä kodissa oli liikaa värejä". Tuntuu kyllä,että ne massaan sekoittuvat kodit ovat usein tuomareiden mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuka pääsee jatkoon, on kolmen ihmisen mielipide <3 Päästiin jatkoon tai ei, niin olen voittanut ainkain itseni ja se on ehdottomasti pääasia <3

   Poista
 10. Orotan innolla. Kiitos rempseästä blogista. Ihana lukia töiren jäläkehen ku on oikee väsyksis. Saa rentoutua kunnolla lukien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi, ihana kuulla, että viihdyt blogin parissa <3

   Poista
 11. Tsemppiä paljon! Tuttuja tunnelmia kirjoitit, itsellekin tuntui tosi haastavalta osallituminen ohjelmaan, mutta olen ihan iloinen että uskalsimme! Toivottavasti pääsette finaaliin, niin voidaan siellä sitten kilpailla :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kiva jos päästää "kilpailemaan" ei vaan en osaa ajatella tätä kilpailubna, vaikka se ehkä sitä onkin <3

   Poista
 12. Eikä, ihan mahtavaa! En ole laisinkaan katsonut kyseistä ohjelmaa, mutta nyt kyllä aion!

  VastaaPoista
 13. Pakko katsoa!! :)
  Itsekin tykkään tästä formaatista juurikin sen takia, että on kiva päästä kurkistelemaan minkälaisia koteja ihmisillä on. Ei niinkään sen takia, että kiinnostaisi mikä niistä nyt sitten on se kaikkein kaunein. Kauneus on aina katsojan silmissä ja tärkeintä on kuitenkin että asukit viihtyvät omassa kodissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaankin tärkeintä, että asukkaat itse viihtyvät <3 Kauneus on aina katsojan silmissä, on ihanaa että ihmisillä on erilaisia tyylejä ja tapoja sisustaa, omasta kodistaan juuri omalle perheelle toimiva koti <3

   Poista
 14. Muutama viikko takaperin näin sattumalta ohjelman mainospätkän. Yhdessä kohtaa olin näkeväni tutunnäköisen parvekkeen. Jäin miettimään, että näinköhän oli Keltaisen talon parveke.

  En ole seurannut ohjelmaa, mutta kyllä Keltaisen talon osuus pitää katsoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, aika hyvin tunnistit, ne mainospätkät on olleet niin nopeita vilahduksia <3

   Poista
 15. Oi, ihanaa. Ensi keskiviikkoa odotellen! <3

  VastaaPoista
 16. Näin hyvinvointi-ammattilaisena tulee välillä ähky kaikkeen hyvinvointia ja terveyteen liittyvää kohtaan, ja olen miettinyt josko etsisi uutta mielenkiinnon kohdetta sisustuksesta. Äsken ryhdyin etsimään blogia josta saisin itselleni lepohetken. Taisin löytää etsimäni. Täällähän on vaikka mitä ihanaa ja inspiroivaa! Kiitos siis! Jään seuraamaan <3

  Terveisin Anna-Maria

  http://www.anna-mariak.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa, että löysit tänne värikkääseen blogiini ja vielä ihanampaa että tykkäsit näkemästäsi <3 Tervetuloa seuraamaan!

   Poista
  2. Piti vielä tulla kommentoimaan nyt ohjelman nähtyäni, että ihana koti kyllä tv-kameroidenkin välityksellä! Olet taitava luomaan kodikkuutta ja kekseliäisyyttä <3

   Poista
  3. Voi kiitos, ihana kuulla että tykkäät kodistamme <3 Ihanaa myös, että palasit jättämään tämän ihanan kommentin. Mukavaa syksyä sinulle <3

   Poista
 17. Voi onpa tässä jännittävää. Ihanan kaunis koti teillä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ihan hurjan jännittävää <3 Kiitos Tuija <3

   Poista
 18. Oih, juuri yksi päivä instagrammmiasi selatessa mietin, että teidän koti sopisi niin hyvin kyseiseen ohjelmaan! Itse on tullut katsottua juurikin sen takia, kun on ihanaa nähdä miten erilaisia ja rohkeita koteja ja sisustuksia Suomestakin löytyy. Pidetään teille peukkuja. Ja vaikka ette finaaliin pääsisikään niin älkää antako sen häiritä, teidän koti on niin kaunis ja persoonallinen ja teille selvästi koti isolla K:lla. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoistasi Krista <3 En todellakaan masennu, vaikka ei jatkoon päästäisikään, ollan tehty tämä koti meille ei kenellekään muulle. Itse täällä viihdymme ja se on se kaikista tärkein asia <3

   Poista
 19. Veikkaan, että punainen matto on kuistin korikeinussa. :)

  Pidän hurjasti tuosta syyspukuisesta olohuoneestanne. Matto on upea ja sitoo huoneen yhteen. Saisivat tulla uudelle vierailulle talvikaudella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan hauska miten värien vaihtaminen saa koko kotiin ihan erilaisen tunnelman, minäkin tykkään olohuoneemme syysasusta, mutta tykkään kyllä myös kesäisistä pastellinsävyistä <3

   Poista
 20. Jee ihanaa nähdä kotinne telkussa��

  VastaaPoista
 21. No nyt on jotain katsottavaa, olen monta vuotta ihaillut keltaisia kaffekuppeja ja upeita retro huonekaluja. Peukutan jatkoon menolle!

  VastaaPoista
 22. Hauskaa, nauliudumme varmasti kaikki TV:n viereen parin päivän päästä. Ja jännittävää! Osaan kuvitella. Kilpailu tässä asiassa on tosiaan vähän hassua, mutta toisaalta on hauska nähdä erilaisia koteja ympäri Suomen, valita oma suosikki ja olla tuomareiden kanssa samaa tai eri mieltä. Tsemppiä keskiviikolle, uskallat sitten katsoa jaksoa tai ei. Vithan aina pitää sillein kättä sormet harallaan silmien edessä ja katsoa silmät siristellen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan varovasti vilkuilla sormien välistä, jännittää kyllä ihan älyttömästi. Onneksi ei enää kauaa tarvitse jännittää <3

   Poista
 23. Ai niin, piti veikata vielä punaisen maton paikkaa: Veranta. Voiko sen ihananmpaa paikkaa olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono ehdotus, huomenna se selviää missä se on <3 Punaisen maton paikka oli kyllä todella vaikea päättää :D

   Poista
 24. Tuota ohjelmaa katson aina ja nyt entistä tarkemmalla silmällä kun sinun kotisi on mukana! Pidän peukkuja!!!

  VastaaPoista
 25. Kyllä teidän koti on kaunis telkusta nähtynäkin. Olitte molemmat luontevasti kuvattavina. Oli kyllä tasaväkiset kodit tuossa jaksossa. Kaikki oli niin erilaisia ja kauniita kuin karkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oli todellakin ihan mielettömän kauniita koteja, ihanaa katseltavaa <3

   Poista
 26. Aivan ihana koti ja niin hienosti tuli esille tuossa ohjelmassa.
  Ehdottomasti oli paras noista esitetyistä, olisitte ansainnut jatkoon pääsyn!
  Välillä ihmetyttää (jo aikaisemmissa ohjelmissakin) tuomareiden mielipiteet. Mutta onhan nämä niin makuaioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kun tykkäsit <3
   Makuasioitahan nämä tosiaan ovat ja mielestämme saatiin oikein hyvät arvostelut tuomareilta.
   Meidän koti on vielä keskeneräinen ja siksi ajattelin, että ei saataisi yhtään kymppiä :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top