Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Lisää villaa jalkojen alle!

Syksy on tullut ja ilmat viilenneet ja kun asutaan vanhassa talossa niin sen myös huomaa sisällä. Lattiat ovat meillä melko kylmät ja siksi talviaikaan tekee mieli verhoilla lattiat paksuilla villamatoilla. Olohuoneeseen löysimmekin pari viikkoa sitten upean vihreän villamaton ja ostin olohuoneeseen kirpparilta myös ryijyn keinutuolin edustalle, mutta se olikin hieman hutiostos. Ryijy oli tosi kaunis, mutta kuitenkin hieman pieni ajattelemaani paikkaa.
Eilen keksin kokeilla yläkerran pikkuhuoneessa ollutta ryijymattoa olohuoneeseen ja se sopiikin sinne mielestäni aivan loistavasti.


Olohuoneen matot mätsäävät toisiinsa nyt todella hyvin. Mahtavaa, kun saa muutettua sisustusta harmonisemmaksi jo valmiiksi kotoa löytyvillä tavaroilla. 

vanha ryijymatto

Yläkerran pikkuhuoneeseen pääsi meidän talomme irtaimiston mukana tullut upea luonnonvalkoinen paimentolaismatto. Meiltä löytyy näitä mattoja itse asiassa kaksi kappaletta, mutta onneksi edes toinen matoista pääsi vihdoin käyttöön. Kyllä se nyt siltä näyttää, että 70-luku on alkanut hiipimään meille kuin varkain. 

Joku näissä vanhoissa villamatoissa minuun nyt vetoaa, villa tuntuu niin ihanalta jalkojen alla ja se todellakin myös lämmittää. Onneksi olimme nuo upeat valkoiset matot säilyttäneet kaikki nämä vuodet.

paimentolaismatto

paimentolaismatto


Olen suunnitellut tälle yläkerran pikku huoneelle pientä pintaremonttia. En tykkää ollenkaan huoneen tämän hetkisestä tapetista ja olen miettinyt pääni puhki millainen tapetti tähän huoneeseen sopisi. Ympärillä olevissa huoneissa, kun on aika voimakkaita tapetteja niin haluaisin uuden tapetin sointuvan myös niihin.  Olen ehkä löytänyt jo sopivan vaihtoehdon, mutta haluan sulatella sitä tovin, että olen aivan varma valinnastani. 

Huomaatte varmaan, että kuvissa näkyvät Marketta-tuolit ovat saaneet uuden värin. Tämä kokeilu ei todellakaan mennyt niin kuin suunniteltiin, mutta tulipahan kokeiltua. Kirjoitan tästä pieleen menneestä projektista ihan oman postauksen.

Nyt toivottelen teille oikein ihanaa sunnuntai-iltaa <3
Haluan myös kiittää teitä lukuisista ihanista viesteistä, joita olen saanut liittyen Suomen kaunein koti-ohjelmaan <3 Olette saaneet minut hymyilemään monta kertaa, kiitos!!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Ihania mattoja ja todella hyvin sopivat yhteen nuo olohuoneen kaksi mattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nuo kaksi olohuoneen mattoa ovat kuin tehdyt toisilleen <3

   Poista
 2. Hienoja mattoja olet ottanut käyttöön, pitää kai se meidän paimentolaismattokin kaivaa esille ja katsoa mikä kunto jos saisi käyttöön, nyt ei enää ole kyllästymisen tuntua siihen :-)
  Terkuin Tia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, yllättävän kivalta näyttää taas kaikkien näiden vuosien jälkeen.

   Poista
 3. Niin lämpimän ja pehmeän näköisiä mattoja. :) Ja ohhoh, hieraisin jo silmiäni kerran, että missäs ne punaiset tuolit ovat, mutta siinähän ne, muodonmuutoksen kokeneina. Jännä kuulla siitä lisää myöhemmin. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaisille tuoleille tosiaan tapahtui jotakin :D Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

   Poista
 4. Aivan ihanat yhdessä nuo turkoosit matot olohuoneessa. Rakastan kierrätystä. Aivan mahtavaa, että tällaisia vintage koteja löytyy ja blogeja niistä. Arvostan sitä, että vanhoja taloja pidetään kunnossa. Luulempa, että olemassa olevan ylläpito ja kunnostus on kestävämpää kehitystä kuin uusien osto ja rakentaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös rakastan kierrätystä ja vanhan korjaamista. On ihanaa jos voi hyödyntää jo olemassa olevaa, eikä aina tarvitse tehdä uutta. Itselle on tärkeää saada pitää huoltaa meidän talovanhukesta <3

   Poista
 5. Lämpimät ja pehmeät ja juuri sopivat matot sisustukseenne.
  Meillä oli 70-luvulla paimentolaismatot sängyn molemmilla puolilla. Nyt niitä ei enää ole. Taisivat kulua puhki kovasta käytöstä.
  Mukavaa syksyä sinulle kauniiseen kotiinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin ja pehmeä on juuri se mitä nyt kaipaan kotiin <3 Tähän vuoden aikaan varsinkin, kotiin on ihan tuoda lämmittäviä materiaaleja ja värejä.
   Kivaa syksyä myös sinulle <3

   Poista
 6. Vau miten kaunis tuo olohuoneen ryijy! Itsekin tein halvan ryijylöydön kirppikseltä pari viikkoa sitten, postaus siitä vasta työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kieltämättä todella upea <3 Ryijyjä löytää vielä yllättävän edullisesti kirppiksiltä.

   Poista
 7. Jännityksellä jään odottamaan, minkälaisen tapetin valitset tuohon pikkuhuoneeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivon, että teen oikean valinnan :D Siksi en ole vielä lopullista päätöstä uskaltanut tehdä <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top