Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppislöytöjä ja yksi hairahdus!

Joskus sitä onnistuu löytämään kirppikseltä juuri sitä mitä etsii, joskus taas mukaan tarttuu jotakin jota ei edes tiennyt tarvitsevansa. Jotakin joka vaan kauneudellaan saa sinut heittämään ostoksen koriin, sen kummempia edes miettimättä. Näitä niin sanottuja "ihan kivoja hankintoja" yritän nykyään olla tekemättä, mutta joskus sitä vaan hairahtaa.

Ei kai me kukaan ihan täydellisiä olla. Tämän postauksen hankintoihin olen viimeistä lukuunottamatta todella tyytyväinen. Se miksi en ole tyytyväinen selviää jutun lopussa.

vaalea villamatto

Mattoasiaa tuntuu nyt täällä blogissa riittävän, löysin nimittäin myös vierashuoneesen uuden villamaton. Täydellisen pehmoisen ja lämpimän maton, hintaakin oli vain 15 euroa.

Matto vaikuttaa käsinkudotulta ja sen pompulamainen pinta on ihan täydellinen jalkojen alla.
En osaa yhtään sanoa mistä matto alunperin on ostettu, mutta epäilen että se ei ihan halvinta laatua ole. Maton värityskin on mielestäni niin kauniin syksyinen ja maanlaäheiset sävyt sopivat mielestäni hyvin meidän hempeän kukikkaaseen vierashuoneeseen.



kaunis kastelukannu

Upean kuparisen kastelukannun ostin alle eurolla, välillä ihan hämmentää, että ihmiset tuovat kirppiksille tavaraa myyntiin lähes ilmaiseksi. Pidän kyllä siitä, että myydään edullisesti jos halutaan, että tavara oikeasti lähtee kiertoon, mutta toivottavasti saavat myynnillä edes pöytävuokran katettua.

messinkinen servettiteline

Kaunis messinkinen servettiteline ihastutti simpukkamaisella muodollaan. Jos tämä ei löydä käyttöä servettitelineenä niin siihen saa tehtyä hyvin erilaisia asetelmia esimerkiksi jouluna tai sitten se saa olla koristuksena ihan tälläisenään.

savimaljakot

Löysin jo kesällä tuon ruokailutilan senkin päällä nojailevan upean pastellisävyisen taulun, mutta olen vain unohtanut tämän löydön teille esitellä. Tykkään jotenkin ihan älyttömästi tästä koko asetelmasta, joka on syntynyt melkein vahingossa. Maksoin taulusta pari euroa.

Muutama rennosti seinään nojaileva taulu ja kauniita vanhoja parilla eurolla löytyneitä savimaljakoita, ei sitä muuta tarvita. 
En ole halunnut kiinnittää tauluja seinään, koska näin tätä asetelmaa on helpompi vaihtaa eikä seinään jää rumia naulanreikiä.

Arabia viiva teesihti

Porin patakirppikseltä matkaani tarttui upea Arabian valmistama teesiivilä. Koristeen nimi on "Viiva" ja näitä on valmistettu 60-luvulla. Kyllä nyt kelpaa suodattaa irtoteetä suoraan kuppiin, eikä aina tarvitse ottaa teepannua käyttöön. Maksoin tästä kauniista siivilästä 12 euroa.

pyöreä lasimaljakko

Pyöreät lasimaljakot tuntuvat olevan tällä hetkellä todella suosittuja, enkä ihmettele miksi. Pyöreään maljakkoon saa tehtyä helposti kauniita ja runsaita kukkakimppuja.
Tälle kertaa asettelin maljakkoon kuivuneita varjoliljan oksia. Tämä maljakko kustansi kahdeksan euroa.

lisa Johansson-pape pöytävalaisin

Lisa Johansson-Papen suunnittelema kaunis ja sirolinjainen pöytävalaisin pääsi koristamaan eteiseen pöytää. Valaisimen malli on 40-018 ja se on Ornon valmistama, ostettaessa valaisin oli todella heikkokuntoinen ja päätimme maalata sen mustaksi.


Tässä se minun alussa mainitsemani hairahdukseni nyt sitten komeilee. Niin useasti, kun olen sanonut, että en mitään turhia koristehömpötyksiä kaupoista ostele niin kuinkas sitten kävikään. Vietiin eräänä sunnuntaina puolisoni kanssa äitini ostoksille. Kävimme rautakaupassa hakemassa maalia ja muuta tarpeellista.
 Sitten ruokaostoksien yhteydessä minun silmäni sumenivat ja ostokoriini hyppäsi jotakin, joka olisi kyllä pitänyt jättää ostamatta.

Ostin siis kynttilälyhdyn, voiko turhempaa ostosta enää ollakaan. Meillä on ihan taatusti kynttilälyhtyjä jo omiin tarpeisiin. Se, kun puhuin siitä ostoskrapulasta niin se tunne on juuri tämä mitä tällä hetkellä tunnen. En osaa edes iloita tuosta kauniista hankinnastani.
Vaikka siis pidän hankintaani kauniina mietin miksi ihmeessä sorruin tuollaiseen turhaakin turheempaan ostokseen. Mitä oikein ajattelin.


Näitä fiiliksiäni, kun tässä pohdin niin tulen samaan aikaan onnelliseksi siitä, että minä en tosiaankaan enää voi ostaa kaupoista tälläisiä nopean päätöksen juttuja.

Voin ostaa vain ja ainoastaan tarkkaan harkittuja hankintoja, koska tälläisistä pikaostoksista koen aina pahaa mieltä. Minulla on tälläkin hetkellä ostoslistalla muutamia juttuja, mitä olen pohtinut jo pitkään ja alan tulla varmaksi siitä, että ne todellakin ovat sellaisia ostoksia jotka kannattaa tehdä ja tulevat todellakin tarpeeseen.

Kivaa tiistaita teille kaikille <3 

-Pauliina


Kommentit

  1. Kastelukannusi todella löytö! Juuri sopiva huonekasvien kasteluun tuollainen pitkä nokka. Väliin tulee ostoskrapulaa kirppareilla mutta onneksi on itsellä mahdollisuus käydä sitten välillä myymässä jotain pois mitä ei enää tarvitse. Virheitä sattuu ja aika pieni virhe ihmisen elämässä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä ihan mieletön löytö, se on kaunis ja ihan äärimmäisen hyvä käytössä <3
      Meillä on ollut kirppispöytä jo monta kuukautta ja olen niin tytyyväinen, kun ollaan saatu paljon itselle turhaa tavaraa kiertoon.

      Poista
  2. Tosi hienoja löytöjä, varsinkin tuo kaunis matto. Mustaksi maalatusta valaisimesta tykkään myös.

    VastaaPoista
  3. No ohho, ihania löytöjä jälleen kerran. Ehkä tosta kynttilä tsydeemistä sais hienon valaisimen tehty..se vois olla aika hieno..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta jos sitä ei tule kynttilälyhtynä käytettyä niin siitä tulisi upea valaisin, hyvä idea :)

      Poista
  4. Ymmärrän hyvin ahdistuksesi! Toisaalta välillä on ihan inhimillistä myös "mokata" ja välillä ne mokat just auttavat muuttamaan käytöstä tai ajattelutapaa. Lyhty on mielestäni kyllä tosi kaunis, jos se yhtään lohduttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhty on minustakin kaunis, vaikka ei se yhtään lohdutakaan :D Päätin kuitenkin olla itselleni armollisempi ja tykätä tuosta lyhdystä, minusta se sopii tuohon paikkaan aivan loistavasti <3

      Poista
  5. Kaunis on, sopii teidän väreihin hyvin. Hyvä ostos.

    VastaaPoista
  6. Ja isäni entinen pyörivä työtuoli pilkahtaa aina esiin jostakin! <3

    VastaaPoista
  7. Olen ahminut viime päivinä blogiasi, ja täytyy todeta, että teillä on aivan ihana koti 💛 Ja tyylisi kirjoittaa on vallan mukava --> jotenkin tuttu 🤗 Ymmärrän ostokrapulasi, itse ehkä pohdin jopa liikaa välillä, ja sitten kotona saattaa iskeä se harmitus, että miksen ostanut 😌 Mukavaa syksyn jatkoa 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi, sait ihan hymyn huulilleni <3 Ihanaa syksyn jatkoa myös sinulle ja toivottavasti viihdyt blogini parissa myös jatkossa <3

      Poista
  8. Oi, tuo kuparinen kastelukannu on ihan huikea löytö! <3 Olen haikaillut samantyylistä itsellenikin, mutta en vain raaski ostaa uutena. Pronssin värisiä kapeanokkaisia kastelukannuja on tullut vastaan, ja hinnat on kovia.... :( Jää siis ostamatta, vaikka niin kauniita ovatkin.

    Hitsi, en ole todella pitkään aikaan päässyt kunnon kirppiskierrokselle. Tällä meidän paikkakunnalla oli vielä muutama vuosi sitten ihan huippu kirpputori, jossa oli hyvin iso osasto myös vanhoille huonekaluille ja tavaroille. Me tykättiin käydä siellä usein ja tehtiinkin hyviä löytöjä. Se kirppis on lopettanut ja nyt täällä on vain kaksi pientä ja en löydä niistä ikinä mitään. Hyllyt pursuaa vain lastenvaatteita. Tosi harmi! Täytyy odotella, että pääsisi kivalle kirppiskierrokselle jonnekin toiseen kaupunkiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se kastelukannu on ihan mieletön <3 Yleensä tuollaiset tosiaan maksavta ihan hunajaa, toivotaan että sinullekin osuu matkalle tälläinen edullisempi tapaus <3

      Minusta tuntuu, että meidänkin kirppikset huononevat huononemistaan tai sitten meillä vaan alkaa olla kaikkea ja olen kriittisempi ostoksien tekijä. Toivon sinulle monia hyviä löytöjä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top