Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sateisen päivän huonekalurumba

Mitäs sitä muutakaan tekisi sateisena sunnuntaina, kun pyörittelisi huonekaluja ympäri ämpäri. Vaikka rakastankin kesää niin nyt olen kyllä todella fiiliksissä siitä, että tulee näitä sadepäiviä ja niiden myötä valtavia inspiraatiopuuskia. Puuskia jolloin tekisi mieli laittaa koko koti uuteen uskoon tai ei nyt ihan, mutta saa yht`äkkisiä tarmonpuuskia tehdä asioita mitkä ovat odottaneet jo pitkään.
Olen saanut jopa siivottuja muutamia kaappeja ja se on minulle sitä kaikken inhottavinta hommaa.
Meillä usein näyttää päällepäin siistiltä, mutta kaappeja avaamalla vasta selviää koko totuus.
Aionkin ottaa syksyn projektiksi siivota kaapin kerrallaan, hävitän kaiken itselleni ylimääräisen ja jäljellä jäävät tavarat lajittelen niin, että tiedän tarkalleen mitä omistan.
Siinä sitä riittääkin puhdetta.

Mutta minunhan piti kertoa meidän huonkalurumbasta, joka tällä kertaa osui meidän olohuoneeseemme.
Olohuoneen edellinen järjestys ehtikin olla jo pari vuotta ja se on meille paljon se. Olin vaan jotenkin niin tykästynyt siihen järjestykseen ja olin myös ajatellut, että meidän suurta sohvaa on vaikea saada sovitettua minnekään muualle.
Toisaalta taas en tykännyt, kun kaikki huonekalut kiersivät ympäri seiniä, jotenkin tuntui että olohuoneesta saisi kodikkaamman tuntuisen, kun huonekaluja saisi sijoiteltua enemmän keskellä huonetta.

olohuoneen sisustus

Päädyimme sijoittamaan sohvan olohuoneen suurimman ikkunan eteen ja se osoittautuikin ihan mahtavaksi ratkaisuksi. Nyt sohvalta näkee molemmista ikkunoista ulos. 
Suuri kaappi, joka kätkee sisäänsä television mahtui loistavasti vastapäiselle seinälle.

olohuoneen sisustaminen

olohuoneen sisustus

lyyraviikuna

peikonlehti

Sohvan taakse jäi hyvä paikka keinutuolille ja tuolle minun kesän aikana valtavasti kasvaneelle peikonlehdelle. Peikonlehti ei meinaa enää pysyä pystyssä ja mietinkin, että se pitänee köyttää kattoon kiinni. Kullanvärinen Ornon pallo toimii kasvivalona ja siitä peikko saa lisävaloa talvella.
Keinutuolin viereen hirsiseinälle mahtui vielä minun maljakkokaappinani toimiva vitriinikaappi.


Olohuoneen järjestys

olli borg rondo-nojatuoliTäytyy kyllä todeta, että oikeassa olin olohuone tuntuu nyt paljon kodikkaammalta ja tunnelmallisemmalta, kun huonekalut ovat sijoitettu keskelle huonetta. Huone toki tuntuu myös hieman aikaisempaa pienemmältä, mutta se ei minua haittaa. Syksyllä, kun sohvalla tulee vietettyä enemmän aikaa, on tärkeää että huone tuntuu pesämäiseltä ja lämpöiseltä.
Kun syksy tästä etenee, vaihdan olohuoneen tekstiileitä hieman syksyisempiin, mutta vielä mennään tällä pastellisella värimaailmalla.

Mukavaa uutta viikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Eipä tähän paljon lisäämistä ole... ompahan vaan viihtyisä huone ja koko koti <3

  VastaaPoista
 2. Teidän olohuoneen sävyt ovat kyllä mitä kauneimmat <3 Ja totta, sateen hyviä puolia on se, että voi hyvällä omatunnolla keskittyä kodinlaittoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla <3 Sadepäiviä tosiaan välillä tarvitaan.

   Poista
 3. Huonekalurumba kuulostaa kovin tutulta ja sopii hyvin sateiseen päivään. :) Täällä vihdoinkin alkaa rumba loppumaan ja keväästä saakka kestänyt huonekalujen siirtyminen paikasta toiseen. Huonekalut ovat löytäneet paikkansa. Nyt vaan täytyy saada kauniit asetelmat lipastojen päälle yms. Eli, huonekalut ovat asettuneet paikoilleen, mutta pientavarat etsivät edelleen paikkaansa.
  Tuo teidän syvennyt ja nuo kauniit maljakot ovat kyllä niin kauniita. Ja, kaunis koti muutenkin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta sadepäivien puuhaa <3 Ihanaa, että tekin olette saaneet kotianne järjestykseen, sitten voi vaan istua ja ihailla omia aikaansaannoksia.

   Poista
 4. Hei mitäs kaikkia ihania huonekasveja sulta löytyy? Osan lajeista tunnistin, mutta esim. toi hyllyltä roikkuva köynnös näytti kovin kauniilta, enkä saa päähäni sen nimeä. Kiinnostaa kuulla kissatalouteen sopivista kasveista, sekä kasvien ja nelijalkaisten yhteiselosta. Kannattaa tarkkailla peikonlehteä hampaanjälkien varalta, vaikkei kasvit olis suoraan myrkyllisiä ja kaada kissaa kerrasta, niin myrkylliset aineet alkaa ajan myötä kertyä elimiin ja romauttaa kunnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä löytyy hurja määrä kasveja, en edes äkkiseltään muista kuinka monta erilaista. Tuo roikkuva on posliinkikukan yksi lajike, en valitettavasti muista sen tarkkaa nimikettä. Peikonlehteen ei onneksi yksikään kissoistamme ole kajonnut, tarkkailtu on <3 Täytyypäs kirjoitella enemmänkin jutta kasvien ja kissojen yhteiselosta :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top