Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vierashuoneen "uusi" kattovalaisin

Törmäsimme kirpuutorilla kauniiseen Ariksen valmistamaan vanhaan kattoplafondiin. Valaisimen nähdessäni tiesin heti, että se näyttäisi upealta meidän vierashuoneen katossa. Valaisimen varjostin on nailonia ja muut osat messinkiä, varjostin on kuin ihmeen kaupalla säilynyt ehjänä kaikki nämä vuodet. Varjostin ei myöskään ollut yhtään kellastunut, vaan se oli edelleen kauniin valkoinen. Usein tälläisissä valaisimissa tuntuu olevan varjostimen kangas melko hapertunut ja kellastunut.
Vierashuoneen katto on tummaksi lakattua vaneria ja vaalea plafondi tulee siitä todella kauniisti esille. Hintakaan valaisimella ei ollut ollenkaan kohtuuton, valaisimesta pyydettiin 22 euroa.

aris kattoplafondi, vanha valaisin

Tämän huoneen katossa roikkui aiemmin yksi talomme harvoja tai itse asiassa taisi olla ainoa uutena ostettu valaisin. Jospa sille valaisimelle löytyisi ostaja Mansen blogikirppikseltä. 
Minusta tämä plafondi on ihan täydellinen vierashuoneen tyyliin ja toden totta tumma katto on ihan mahtava tausta tälle kauniille valaisimelle. Valkoiseen kattoon tälläinen vaalea kaunotar helposti hukkuisi.

aris vanha valaisin

Samaiselta kirppisreissulta matkaani tarttui kaunis maljakko, tämän maljakon ihana vaaleanpunainen väri hurmasi minut ja hintakin oli varsin mieluinen 1,5 euroa.
Pakkohan tähän maljakkoon oli heti hankkia vaaleanpunaisia tulppaaneja, aika ihanan hempeä setti. Tapettitehtaan kirsikkapuu-tapetti on mahtava tausta tälle kauniille astelmalle.







vierashuone vanhaan tyyliin

Vaihdoin vierashuoneeseen samalla koristetyynypäälliset ja torkkupeitot. Toin myöskin yläkerrasta tänne rottinkituolin, joka on aiemminkin tässä huoneessa ollut. Rottinkituoli näyttää minusta kauniilta pari kuukautta sitten hankkimamme rottinkisen kukkatelineen vierellä.

Tähän huoneeseen haaveilen löytäväni vielä jonkin kauniin levitettävän vuodesohvan, sänky vie tästä huoneesta niin suureen osan. Haluaisin löytää sohvan käytettynä, mutta pelkään että vanhoissa vuodesohvissa on todella huono nukkua. En kuitenkaan haluaisi, että vieraamme joutuvat nukkumaan huonoissa olosuhteissa.
Siksi haluankin kysyä teidän lukijoiden mielipidettä, onko teillä kokemuksia mistä voisi löytyä oikeasti kaunis ja myös mukava vuodesohva?
Onko kenelläkään mahdollisesti vanhaa vuodesohvaa jossa olisi myös oikeasti hyvä nukkua?
Onko mahdottomuus löytää hyvää vuodesohvaa vanhana vai onko minun vain hankittava sohva uutena kaupasta.
Olen kiitollinen jos teillä on jakaa kokemuksianne kanssani.

Mukavaa uutta viikkoa!

<3 Pauliina




Kommentit

  1. Minua vanhoissa vuodesohvissa arveluttaa se, että kokemukseni mukaan ne kätkee sisäänsä edellisten kotiensa mahdolliset sisäilmaongelmat, jotka pelmahtelee sieltä sitten vasta ajan kanssa esille. Ja tuo on totta myös, että vuodesohvien mekanismit ja patjojen tuki väsyvät aika nopeasti, kun ne ovat tehty vain satunnaiseen nukkumiseen. Käytettynä on haastavempaa löytää hyvää, mutta varmasti se on mahdollista, kun ahkerasti metsästää ja on vähän tuuriakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että käytetyssä sohvassa voi olla riskinsä. Jotenkin vaan minulle on aina niin vaikeaa hankkia ihan uusia kalusteita. Täytyy yrittää metsästää ahkerasti käytettyä ja jos ei onnista niin sitten täytyy tsekata kaupan valikoimia.

      Poista
  2. Meillä on tuon tyyppinen jättikokoinen plafondi makkarin katossa ja hitsi mua jännittää se hetki, kun pitää vaihtaa lamppu! Kun en yhtään tiedä missä kunnossa kangas ja mekanismi oikeasti ovat, näyttää kyllä ehjältä ja hienohan se on, melkein yksi syy, minkä takia ostettiin koko talo :)

    Sitten vuodesohvasta: meillä on 50-luvun vuodesohva ja siinä on ok nukkua paksun petarin kanssa, olen itsekin siinä nukkunut satunnaisesti. Paksu petari on sen takia, että jousituksen päällä ei ole hirveästi fyllinkiä. Ainoa ongelma on, että sohva on vain 120cm leveä vuoteena, voi olla joillekin pariskunnille liian kapea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se teidän valaisin on aivan upea ja erittäin hyvä syy talon hankintaan :D

      Tuo petari on tosiaan varmasti välttämätön vanhojen vuodesohvien kanssa, en ajatellutkaan tuota, että vanhat sohvat ovat noin kapeita. Onko teidän vuodesohva kuitenkin riittävän pitkä, kun tuli mieleen, että onkohan ne myös paljon lyhyempiä kuin nykysohvat?

      Poista
    2. Se on ihan täyspitkä, eli 200cm. Vuodemekanismi on todella kätevä ja muuten kuin leveyden suhteen aivan täydellinen vierassänky. Ja eipä meille isompaa mahtuisikaan tuohon kamariin :)

      Poista
    3. Okei, mahtavaa, että niitä vanhoja sohvia löytyy myös täyspitkinä. Tälläinen vanha sohva olisi kyllä meillekin ihan paras.

      Poista
  3. Teillä on aivan mahtava katto!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen samaa mieltä. Tuo katto on niin upea ja olen onnelllinen, että kukaan ei ollut sitä mennyt maalaamaan <3

      Poista
  4. Mulla on Habitat sohva, jos mietitte uutena ostettavaa niin heiltä löytyy ainakin tämä malli vuodesohvana https://www.habitat.co.uk/hyde-charcoal-fabric-3-seater-sofa-bed-wooden-legs-419937
    Olen ollut omaan sohvaan erittäin tyytyväinen ja vaikka ei ole levitettävä...niin välillä uni maistuu siinäkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, täytyykin kurkistaa Habitatin valikoimat <3

      Poista
  5. Mä ehkä valitsisin talonpoikaisohvan. Siis puisen sivustalevitettävän. Ostaisin siihen mittojen mukaan leikatut patjat vaahtomuovista sekä petarit ohuesta vaahtomuovista mittojen mukaan esim Etolasta. Tekisin niihin päällysteen retrokankaasta tai Ikean kankaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne puiset sohvat ovat ihania, mutta ne tahtovat usein vaan olla aivan liian lyhyitä :/ Muuten tämä olisi kyllä loistava vaihtoehto.

      Poista

Lähetä kommentti

back to top