Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Aikamoinen mattoshow

Olen täällä blogissakin kertonut useaan kertaan, että haluaisin löytää ruokailutilaan maton, joka kokoaisi ruokailuryhmän yhteen. Maton löytäminen on osoittautunut kuitenkin yllättävän haastavaksi tehtäväksi, koska matolla pitäisi olla pituutta vähintään 3,2metriä ja leveyttä parisen metriä. Toki jos olisi suuri tukku seteleitä varattuna tähän hankintaan ei olisi mitään ongelmaa, mutta kun ei ole niin pitää miettiä edullisempia vaihtoehtoja.
Eräänä päivänä keksin kuningasidean tai ainakin kuvittelin keksineeni. Meillä on vintissä Annon Jalpakka-matto, joka oli aikoinaan meidän olohuoneessa. Olohuoneen uuden järjestyksen myötä, matto jäi kuitenkin liian pieneksi ja sen vuoksi tarpeettomaksi.
Ajattelin, että jos hankkisin toisen samanlaisen maton niin ne sopisivat hienosti meidän ruokapöydän alle, mutta kuinkas sitten kävikään.


Instagramin tarinoissa valotinkin jo vähän tätä meidän mattofiaskoa. Löysimme Tori.fistä pari kuukautta vanhan lähes käyttämättömäksi jääneen Jalpaikka-maton ja matto sijaitsi vielä melko lyhyen ajaomatkan päässä meiltä ja vieläpä samassa kaupungissa jonne saimme myytyä pari vanhaa tuoliamme. Saisimme siis maton hakureissulla vietyä tuolit uusille omistajilleen, kätevää. Ei muuta kuin soitto maton myyjälle ja hyppäys autoon ja kohta pääsimmekin jo sovittamaan uutta mattoa meidän vanhan maton rinnalle.
Pettymys oli valtaisa, kun tajusin että matot olivat aivan erilaisia. Tämä uusi matto oli paljon paksumpi, kuviossa ja jopa maton värissä oli suuri ero. Lisäksi mattojen pituudessa oli yli kymmenen sentin heitto.


En voi edes sanoin kuvailla, kuinka harmissani olin, matot eivät mitenkään sopineet yhteen.
Hetken siinä harmiteltuani sain viestin Instagramiin. Yksi ihana ihminen kertoi, että hänellä olisi vanhan mallin Jalpaikka-matto samassa koossa kuin meidän vanha mattomme ja hän voisi vaihtaa sen tähän meidän uuteen mattoon jos haluaisimme. Tämä ihana pelastaja asuu vielä samassa kaupungissa kuin me, jo seuraavana päivänä saimme matot vaihdettua ja nyt meillä on kaksi vanhan mallin Jalpaikkaa.

Anno Jalpaikka mattoAnno jalpaikka ruokailutila

Vieläkin matoissa on pituuseroa, mutta tämä ei enää minua haittaa, kun matot ovat muuten samanlaiset keskenään. Kyllä kannatti narista ääneen ja ihanaa, kun löytyy näin avulaiaita ja ihania ihmisiä, kiitos Riikka vielä tätäkin kautta <3

ruokailutila, matto ruokapöydän allaTykkään kovasti näistä matoista, vaikka matot ovatkin uudet niin minusta näissä matoissa on kivasti vanhaa henkeä. Lisäksi matot ovat villaa, joten ne on helppo pitää puhtaana.
Vielä jonain päivänä hankin tähän tilaan yhden suuren maton, mutta nyt olen onnellinen, että saimme ruokailutilaan maton edullisesti ja saatiin hyödennyttyä jo kotona valmiina olevan maton.

Ihanaa sunnuntai-iltaa <3

-Pauliina

P.s. Viikon päästä sunnuntaina järjestetään Mansen blogikirppis, edellisessä jutussa vilautin mitä minun myyntipöydästäni tulee löytymään. Toivottavasti nähdään Tampereella.Kommentit

 1. Aikamoista sattumien ketjua, mutta hyvä, että matto-ongelma ratkesi !

  Aurinkoista uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin melkoisia sattumia piti tämä tarina sisällään, onneksi loppu hyvin kaikki hyvin <3

   Poista
 2. Voi että, kuinka ihanasti kuitenkin kävi! Kauniit matot. Meillä on sama toisessa sävyssä. Mukavaa uutta viikkoa! Pian nähdään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vihreä matto on myös todella upea <3 Ihanaa, kun pian nähdään!

   Poista
 3. Loppu hyvin, kaikki hyvin! Hauska mattostoori ja huikeeta, kun on tollasia ihania ihmisiä, jotka on valmiita auttamaan "hädässä". Ihania arjen ilopilkkuja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, aivan mahtavaa, että on tuollaisia ihania, auttavaisia ihmisiä <3

   Poista
 4. Hmmm, olisko se sinun vanha matto ollut erikokoinen kuin ne kaksi muuta? Jos olisitkin pitänyt sen, jonka ensin ostit ja vaihtanut oman vanhan siihen, jota tarjottiin?

  Kivannäköiset ne on noin parina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun vanha matto on tosiaan jostakin syystä pidempi kuin nämä kaksi muuta, mutta se uusi oli muuten ihan erilainen kuin tämä vanha mattomme. Joten parempi kuitenkin, että nämä kaksi vanhaa ovat rinnakkain, pituusero ei haittaa niin paljon kuin se, että matot ovat muuten ihan erilaisia keskenään.

   Poista
 5. Ruokailuhuoneenne on kaunis ja lopulta mattojen kanssa kävi hyvä tuuri. Mellä hieman samanlainen ongelma, kun haluaisin uuden maton, kookkaat matot vaan ovat arvokkaita. Sinun toteutustasi ihaillessani, taidankin katsoa mattoja nyt eritavalla. Jospa yhdistäisin kaksi mattoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa <3 Suuret ja varsinkin laadukkaat matot tahtovat tosiaan olla aika arvokkaita. Minä haluan vielä ehdottomasti villamaton, koska se on helpoin pitää puhtaana.

   Poista
 6. Kauniit matot. Minä tykkäisin vaaleista matoista. Toki niitä pidänkin lattialla, mutta viisi kissaa ja koira saa sen aikaan ettei matot ole kauaa valkoiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eivät onneksi ole ihan puhtaavvalkoiset matot ja jos vahinko sattuu niin voi sitten kääntää mustan puolen ylöspäin :D

   Poista
 7. Hatunnosto kaikesta vaivannäöstä samanlaisen maton metsästyksessä (ja hyvää tuuriakin matkassa); on selvästi sen arvoinen. Oikein kaunis kokonaisuus ja tuo vaaleansininen seinä...täydellinen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top