Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vielä yksi!

 Eilen koin pitkästä aikaa kirppiksellä sellaista oikein kunnon löytämisen riemua. Katsoin jo kaukaa, että nyt sattui eteeni jotakin todella kaunista, otin jopa muutaman juoksuaskeleen lähestyessäni tuota upeaa kukkapöytää.
Ihastuin ja rakastuin välittömästi, järjen kanssa ei ollut enää mitään tekemistä kun kaappasin tämän ihanuuden kainalooni. Sitten katsoin puolisoani koirankatseella ja sanoin, että kyllähän sitä vielä yksi mahtuu, eikö mahdukin? 
Puolisoni ei ihan heti ollut samaa mieltä kanssani, olihan tässä pöydässä lasi rikki ja rottinki oli kauttaaltaan haalistunut ja kuivunut. Minä kuitenkin tiesin, että puuöljy tekisi tälle ihmeitä ja uusi lasi olisi helppo ja edullinen teettää. 

Ja, niin vain tämä kaunis kukkapöytä muutti meille. Maksoin pöydästä 15 euroa. Kävimme heti kirppikseltä tultuamme lähimmässä lasiliikkeessä ja teetimme pöytään uuden lasin. Uusi lasi maksoi huimat viisi euroa, joten tälle upealle kukkapöydälle tuli kaikkinensa hintaa 20 euroa.
Puuöljy teki kukkapöydän pinnasta taas kauniin ja kiiltävän.
Vielä pitäisi hankkia pöytään uudet muovitassut, kun nuo vanhat ovat hieman halkeilleet.  
Tassuja onneksi myyvät ihan tavalliset rautakaupat ja ne ei montaa euroa maksa.
Minusta tämä kukkapöytä on kyllä ihan jokaisen euron arvoinen kapistus.

rottinkinen kukkapöytä, 50-luku

rottinkinen kukkapöytä, 50-luku

rottinkinen kukkapöytä

rottinkinen kukkapöytä

rottinkinen kukkapöytä

Kukkapöytä päätyi nyt ainakin toistaiseksi vierashuoneeseen. Rottinki näyttää minusta kauniilta kirsikkapuu-tapetin vierellä. Tämän kukkapöydän myötä sain enemmän kasveille valoisia ikkunapaikkoja. 
Kirppiksillä on näkynyt jonkin verran aikaisemminkin rottinkisia kukkapöytiä, mutta koskaan aikaisemmin en ollut nähnyt tälläistä, jossa on pinnijalat.
Lisäksi pöydän alataso tekee tästä kukkapöydästä todella persoonallisen näköisen, en ihan täysin ymmärrä sen funktiota, mutta kauniilta se ainakin näyttää.
Minusta pöytä näyttää tunkkaiselta jos alatasolle laittaa esimerkiksi lehtiä, joten meillä tuo alataso saa olla ihan vain koristeena.
Jokohan nyt olisi meidän kukkapöytä kiintiö täynnä.

Eikö vain olekin aika valloittava tapaus?

<3 Pauliina


Kommentit

 1. Mun mielestä taas tohon alatasolle voisi jättää kuin vahingossa (mutta oikeesti tarkoin harkitun ja harkiten) jonkun lehden tai kirjan.. Väreihin sopivan luonnollisesti.. Ja vaikka jonkun nätin puurasian tms.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niinkin, itsestä vaan tuntuu, että kukkapöytä näyttää noin ilmavammalta :)

   Poista
 2. Alatasolla voisi olla vaikka muutama kaunis kukkaruukku odottamassa kasveja...tai tarjottimia.
  Mutta kaunis on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään, että kukkapöytä näyttää ilmavalmmalta, kun alataso on tyhjillään. Toki kauniit kukkaruukutkin voisi näyttää ihanalta :)

   Poista
 3. Ihanan siro kukkapöytä ♥. Meillä pöydän vallottaisi välittömästi kaksi "ei niin siroa" kissaherraa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, olen kyllä onnekas että meidän kissat antavat kasvien olla rauhassa :)

   Poista
 4. On hyvä. Koirankatse auttaa aina 😂

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana! Millä puuöljyllä käsittelit telineen? Minulla myös yksi rottinkinen kukkapöytälöytö on ajan saatossa päässyt sen verran heikkoon kuntoon, että öljykerros voisi tehdä ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt käytin ihan Ikean puuöljyä, olen sillä samalla öljyllä käsitellyt myös keittiön puutasot. Se on kemikaalitonta mineraaliöljyä.

   Poista
 6. Kerrassaan upea! Ja tosi kauniina säilyneet kulmat, nuohan ne yleensä hajoaa ensimmäisenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin yllättynyt, että nuo punonnat olivat säilyneet niin hyvin <3

   Poista
 7. Meinattiin ostaa tuo pöytä, mut rikkinäisen lasin takia ei vaivauduttu :) kiva, että pääsi teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun jätittte tämän meille. Olen niin rakastunut tähän <3

   Poista
 8. Niin ihana kukkapöytä! Ymmärrän täysin, miksi tämä muutti teille. Tuo malli on varmaan melko harvinainen - en ole nähnyt rottinkisia kukkapöytiä pinnijaloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en myöskään itse ole tämän mallista kukkapöytää ennen nähnyt. Olen niin onnellinen, että löysin tämän ja vieläpä löysin sille paikan kodistammekin <3

   Poista
 9. Ihana blogi ja ihania kirppislöytöjä täällä monessa postauksessa! :) Mun täytyy myöntäö, että en ole koskaan oikein ymmärtänyt kukkapöytien fubktiota ja yhdistän ne aina mummoihin, apua!! :D olen yrittänyt päästä mielleyhtymästä eroon, mutta se ei ole onnistunut (sama kuin kettukarkit = mummola):D ehkä odotan vielä pari vuotta ja huomaankin tajuavani niiden tarkoituksen! :) Sama efekti on käynyt minulla muiden asioiden kanssa. Mm kukka-amppelit oli ihan nounou, vielä viime vuoteen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Hih, ymmärrän kyllä hyvin tuon mummolafiiliksen, meidän koko kodista taitaa monille tulla mieleen mummola, joten tännehän sopivat hyvin myös kukkapöydät :D Minullakin mieli on muututnut todella monen asiaan suhteen,l esimerkiksi ruskeaa väriä inhosin vielä vähän aikaa sitten kaikissa mahdollisissa asioissa. Nyt meiltä jo löytyy monia ruskeita astioita...koskaan ei kannata sanoa ei koskaan.

   Poista
 10. Mä palaan taas tänne katsomaan tämän ihanuuden kuvia. Olen etsinyt just tämmöstä kukkapöytää vaikka ja kuinka, mutta mistään ei löydy :(

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top