Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Virkattu päiväpeitto

Eräs tuttavani oli löytänyt kirpputorilta upean hehkuvan keltaisen virkatun päiväpeiton. Peitto ei ollut kuitenkaan löytänyt paikkaa heidän kodistaan ja niinpä hän päätti tarjota peittoa meidän kotiin.
Meillä ei ole ollut vuosi sitten valmistuneessa makuuhuoneessa  vielä ollenkaan kunnollista päiväpeittoa, en ole löytänyt makuuhuoneeseen mieleistäni ja tosiasiahan se on, että hyvin usein sänky jää petaamatta. Välillä olisi kuitenkin kiva, että sängyn saisi pedattua siistiksi ja kauniiksi.
Olen nyt kovasti miettinyt, että onko tälläinen virkattu päiväpeitto meille liiankin mummolamainen vai tuoko tämä juuri sopivasti boheemia hippityyliä makuuhuoneeseemme.
Mitä mieltä te olette onko päiväpeitto liikaa, liian vähän vai juuri sopivasti?

Peitto on luonnossa hivenen voimakkaamman keltainen, peiton keltainen väri tuntuu korostavan huoneessa olevia vihreän sävyjä.
Flora-tapetista löytyy myös keltaista, joten tämä keltainen päiväpeitto on aika toimiva pari tapetin kanssa. Tykkään kovasti tämän peiton kuviosta ja en voi kuin ihmetellä miten joillakin on taitoa luoda käsillä jotakin näin kaunista. Tämän peiton tekemiseen on varmasti kulunut monen monta työtuntia.
Kerrassaan upeaa suomalaista käsityötä.

En ole vielä ihan täysin sinut uuden päiväpeittomme kanssa, mutta uskoisin että totun siihen. Eikä sänkyä tarvitse aina edes pedata, sillä minusta peitto näyttää kauniilta ihan vain rennosti sängyn reunalle heitettynäkin.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Ehkä vähän liikaa.. Sopisiko taitettuna osaan sänkyä paremmin? Vaatisi toki sitten jonkun yksivärisen alle.. Vai mitä olet itse mieltä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitettuna minäkin mietin, että voisi olla parempi. Minustakin tuntuu, että tämä on vähän liikaa, toisaalta tykkään ja sitten taas toisaalta tuntuu, että huoneessa on nyt liikaa menoa ja meininkiä :)

   Poista
 2. Ei ole liikaa, ei lainkaan! Toki jos haluaa tehdä kuten edellinen kirjoittaja sanoi, niin sopii myösn oikein hyvin vaikka taiteltuna tai vaikka silkkitäkkien kanssa. Tuo menee miten vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tosiaan mietin myös, että olisiko taitettuna parempi, meillä ei vaan taida olla sopivan väristä silkkitäkkiä kaveriksi. Päiväpeitot on aina olleet minulle hankalia, oikein mikään ei tunnu miellyttävän silmää.

   Poista
 3. Ehkä jonkun muun värisenä toimisi paremmin, mutta raaskiiko tuota värjätä.. toisaalta kyllä väri sopii hyvin tapetin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä taida tätä raaskia värjätä, tämä sopii kuitenkin varmasti monelle juuri keltaisena. Täytyy siis raaskia laittaa peitto eteenpäin jos en itse peittoon tälläisenään ihastu :)

   Poista
 4. Ihana peitto. :) Minusta sopii tosi kauniisti teidän makkariin! Tuo vähän iloa ja valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on ihana, mutta vieläkään en ole ihan varma onko se ihan sopiva meidän makkariin :D

   Poista
 5. HIPPISTYLE ON HYVÄ. EI SE SISUSTAMINEN NIIN VAKAVAA OLE 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaankaan ole vakavaa! Hauskaahan sisustaminen vaan on <3

   Poista
 6. Mun mielestä se sopii täydellisesti teidän makkariin! Mutta itse laittaisin "rauhallisia" tyynyjä päälle, niin vähän tasapainottaa kokonaisuutta.

  Todella taidokasta käsityötä, eikä ole ihan yhdessä illassa virkattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyt voisi tosiaan olla rauhallisemmat ja verhotkin kyllä saattavat lähteä vaihtoon jos peitto meille jää.

   Tosiaan upeata käsityötä, ei voi kuin ihailla <3

   Poista
 7. Upean näköiset kontrastit tulee noista seinistä ja mehevän keltaisesta peitosta! Onhan se tosi mummolamainen, mutta väri ainakin sopii todella hyvin. Toisaalta eipä mummolamaisuudessa mitään vikaa ole! :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mummolamaisuudessa tosiaan mitään vikaa ole, mutta meidän makkariin en jotenkin sellaista mummonkammari tunnelmaa halua :D

   Poista
 8. Tosi kaunis, menee noinkin tai sitten taiteltuna jalkopäähän, niin kuin joku muukin ehdotti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitettuna voisi tosiaan olla kivempi ja ei ehkä näyttäisi koko huone niin sekavalta :)

   Poista
 9. Mahtava kerrassaan,sopii täydellisesti muiden värien kanssa.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peite on upea ja vihreän kanssa keltainen on loistava pari :)

   Poista
 10. värit sopii ihanasti yhteen syventäen toisiaan.itselläni on valkoisen alla musta kangas.ei tuo sinun ole lainkaan mummolaa,jotenkin aikajana sopii yhteen muun sisustuksen kanssa.itse olen laiska petaaja,varsinkin kun makkari on yläkerrassa omassa rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on makkari yläkerrassa ja siksi ei sänkyä tosiaankaan tule usein pedattua.

   Poista
 11. Peitto itsessään ON tosi hieno, mutta mutta...
  ehkä tosiaan jo vähän liikaa, kuten eka kommentoijakin totesi.
  Jos lakanat ovat kivat (eikä kissat hyppele sängyllä), mihin päiväpeittoa yleensä edes tarvitaan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kissat ei makkariiin pääse ja ei tosiaan ollakaan aiemmin päiväpeittoa käytetty, mutta jotenkin välillä sitä toivoisi, että pedin saisi pedattu kauniiksi. Edes jouluna ja juhannuksena :D

   Poista
 12. Peitto sointuu väriltään tapettiin, kattoon ja sängyn väriin. Pidän kerroksellisesta sisutamisesta, että on eri aikakausia yhdistelty. Jättäisin peiton käyttöön. Yksinkertaiset tyynyt, yksinkertaiset verhot tuovat kontrastia sisustukseen. Minä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kerroksellisuudesta ja myös siitä, että kaikki ei ole ihan loppuun saakka harkittua. Sisutus on aina mielenkiintoisempi, kun sieltä löytyy jotain outojakin yksityiskohtia.

   Poista
 13. Oi mikä ihana peitto...muelestäni sopii aivan mainiosti teille....ja voihan sen aina välillä pistää kaappiin,jos alkaa tökkimään...itselläni on virkkaamani päiväpeitto luonnonvälisenä...jouluna kun joskus sen aloiin,niin päätin,että pääsiäisenä on olta valmis...ja sehän oli...et kyllä niitä nopsaankin virkkaa...
  Ja nyt syksyllä virkkasin kolme Kalevala peittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peitto on ihan huippu ja eihän sitä tosiaan tarvitse aina esillä pitää jos tökkii. Toisaalta taas peitto on niin kaunis, että haluaisin pitää sen esille jos en siihen itse pysty niin pitänee etsiä peikolle uusi koti, mutta vielä en kuitenkaan luovuta :D

   Poista
 14. Onhan tuo melko runsan, mutta niin on koko huone. Ei tuohon huoneeseen valkea peite sovi. Anna olla käytössä ja ajan myötä näet miten se parhaiten asettuu. Kun jätät petaamatta, huomaat mille keltainen peite näyttää jalkopäässä. Vaihtamalla pussilakanoita erivärisiksi voit miettiä halutko päiväpeitteesi minkä värisenä.
  M&

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko huone om tosiaan täyteläinen ja runsas, siksi mietinkin että onko ripsuinen pitsipeite vähän jo liikaa :D Mutta, annan peittelee mahdollisuuden ja katson miten se parhaiten asettuu.

   Poista
 15. Jättäisin seinän paljaaksi ja lisäisin tyynyjä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Makramee tosiaan on liikaa tuon pitsipeiton kanssa, ovat niiin eri värimaailmastakin.

   Poista
 16. Tuo teidän makuuhuone on niin ihanan tunnelmallinen! Mun mielestä keltainen päiväpeitto toimii oikein hyvin, mutta kokeilisin nyt huonetta ilman valkoista (?) macrame-työtä, jos tuntuu, että siellä on liikaa tekstuuria/eri tyylejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Makramee tuntuu minustakin olevan nyt vähän liikaa, joten eiköhän seinävaate saa mennä hetkeksi piiloon :)

   Poista
 17. Minusta se on hyvän värinen ja jotenkin vaalentaa muuten tummia sävyjä. Siihen petamiseen en puutu koska minä en voisi kuvitella jättäväni sitä tekemättä. Ensin annan olla auki ja tuuletan hyvin. Meillä on makkarissa parveke. Mutta yhtä kaikki. Tykkään peitteen väristä hyvä keltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sitten ihailen teitä, jotka ehtivät ja jaksavat sängyn aamuisin pedata. Minun aamut on niin nopeita, että sänky ei edes ehtisi viilenemään ennen kuin olen jo ovesta ulkona :D

   Poista
 18. Mun mielestä ihan täydellinen! Vähennä muuta mummolamaisuutta mieluummin: seinävaate muualle, modernimmat tyynyt ym, mutta pidä tuo. Sopii niin hyvin väreihin ja tyyliin, että en osaa parempaa kuvitella!

  VastaaPoista
 19. I. HA. NA.

  Selasin blogin uusimmat postaukset tähän asti - niin kauniita kuvia ja esineitä ja asetelmia. Tuli hyvä mieli <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top