Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Arkisia astioita

Meillä on hirmuinen määrä astioita ja niistä kaikki ei tietenkään ole ihan arkikäytössä. Haluan kuitenkin, että ihan jokaisessa päivässä on vähän juhlan tuntua ja millä muulla sitä juhlafiilistä saisi aikaan yhtä helposti kuin kauniilla astioilla. Minusta se ei todellakaan ole ihan se ja sama mistä kupista aamukahvin juo. Päivä alkaa heti paremmin, kun kaataa kahvin kauniiseen kuppiin ja asettelee leivät kauniille lautaselle. Minun hartaudella kerätyt vanhat kauniit astiani ovat minulle kaikista rakkaimpia, mutta syy miksi ne ei ole ihan jokapäiväisessä käytössä on tietenkin se, että niitä ei voi pestä tiskikoneessa. 
Meidän taloudesta ei löydy kovin innokkaita käsintiskaajia, vaikka täytyy kyllä myöntää, että joskus suurien kahvikestien jälkeen tiskaus on minulle melkeinpä ilo. Siinä tiskatessa saan samalla ihastella somia Arabian kupposia, puuha on melkeinpä terapeuttista kun tiskattavat astiat on kauniita. 
Mutta kuten todettu, aina ei vaan jaksa tiskata. 
Tästä syystä meillä on liuta uudempia astioita, jotka kestävät konepesun. Pilviraitin Viivi ehdottikin minulle tuossa taannoin, että tekisin juttua niistä päivittäin käytettävistä kupposista ja kipposista. 
Kiitos siis Viiville tästä juttuideasta. 


Arkiastioiden kestosuosikkeina minulla tulee varmasti aina olemaan Marimekon astiat. Astioissa on niin kauniit kuviot ja värit. Marimekon kippoja ja kuppeja on myös todella helppo yhdistellä keskenään, lisäksi astiat sopivat todella hyvin yhteen Kilta/Teema astioiden kanssa joita meiltä myöskin löytyy jonkin verran.  
Itse olen sekalaisten kattausten ystävä, minusta jokaisella ruokailijalla ei tarvitse olla edessään samanlaisia lautasia, mutta jotenkin astioiden täytyy silti sointua yhteen.  


     

 

 

 


Vesilaseina meillä on käytössä lähinnä Riihimäen lasin valmistamat ja Nanny Stillin suunnitelmat Kirsi-sarjan lasit. Saman sarjan lautaset toimivat leipälautasina. 


Arabian mustavalkoista taikasarjaa olen saanut lahjaksi ja tämä sarja on jostakin syystä päätynyt lähes yksinomaan iltapala käyttöön. Syytä en osaa sanoa, saattanee johtua siitä että nuo kupit ovat ihan täydellisen kokoiset teekupeiksi. 


Löysin taannoin kirpparilta kaksi Arabian 24H-sarjan Tuokio mukia ja lautasta, tämä setti on ollut Taika-astioiden lisäksi mieluinen valinta iltapalalle.
Näin syksyisin, kun sohvalla tulee taas vietettyä enemmän aikaa huomaan etsiväni vanhojen kauniiden kuppien joukosta joka illalle eri kupin. Kauniista kupista teetä juoden on minulle täydellinen tapa rentoutua ja nauttia rauhallisesta koti-illasta. 

Rauhaisaa lauantai-iltaa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Ihania astioita <3

  Itse myös tykkään käyttää arkenakin vanhoja ihania, eikä niiden tiskaaminen käsin todellakaan tunnu työläältä. Varsinkin nuo Nanny Stillin Colorina- aterimet ovat lähes päivittäisessä käytössä ja tiskaaminen on vain ja ainostaan ihanaa :D Onneks monet vanhat kestää astianpesukonettakin, mm. Arabian Otso sekä Kaira, joita meillä on mukeina/kuppeina.

  Arkinenkin aamupala tai muu ruokaan liittyvä hetki muuttuu houkuttelevaksi ja ihanaksi kauniilla kattauksella, saati sitten juhlavat ruokailu/kahvitilanteet <3 Astioiden värit ja estetiikka on vaan niin mieltä nostattavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Kauniilla kattauksella saa tehtyä päivästä kuin päivästä himpun kauniimman, ne Colorina-aterimet on ihania ja tuntuvat niin hyvältä kädessä. Niitä voisin itsellenikin hankkia jos vastaan tulisi.

   Poista
 2. Ihanaa, että tartuit postausideaan. <3 Olen kaipaillut vähän uudistusta ja lisäystä meidän arkiastioihin ja tässä tulikin monta kaunista vaihtoehtoa. Meillä arkikäytössä on lautasina valkoista ja harmaata Teemaa. Juomalaseina Riihimäen Herttaa ja Violaa. Tuohon värittömään joukkoon olisi kiva saada lisää väriä. Ehkäpä jotain Marimekkoa. Myös tuo Tuokio on tosi kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva juttu tehdä <3 Tuokio sopisi teille hienosti ja Marimekolla nyt tuntuu aina olevan aika ihania kuoseja. Arabian Piilopaikka-sarjan astiat ovat myös tosi kauniita.

   Poista
 3. Täällä toinen astiahullu ilmoittautuu! Rakastan kauniita astioita ja kattauksia. Se on ihan totta että arkikin alkaa mukavammin kaunis kuppi kädessä. Meiltä löytyy myös paljon niin uusia kuin vanhojakin astioita. Kauniita astioita sinulla ja nuo Marimekon astiat ovat kyllä ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyy muitakin astiahulluja. Kauniit astiat todellakin tekevät kauniimman ihan jokaisesta päivästä <3

   Poista
 4. Aivan ihania astioita. Meillä oli noita samoja kirsikkalaseja kotona kun olin lapsi, mutta ne ovat hajonneet ajansaatossa. Minulla on arkilautasina englantilaisia maisemasiirtokuva lautasia sinisellä linnamaisemalla. Juomalaisena on kartiota ja ainoa sinisenä sekä vihreänä. Mukeina löytyy taikaa ja satumetsää. Satumetsää on leipälautasena ja kulhoina. Viimeisin suosikkini on ruska sarja. Siihen en uskonut ikinä ihastuvani, mutta olen kuitenkin huomannut niiden alkavan vetää minua puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne englantilaiset maisema lautaset ovat tosi kauniita ja kartiot ovat kivan ajattomia, niitä meiltäkin löytyy jonkin verran. Ruska-sarjaan olen minäkin tykästynyt, mutta olen vielä yrittänyt pidättäytyä :D

   Poista
 5. Ihania astioita <3
  Tein viime viikolla itsekin juttua blogiini meidän astioista :) Arkikäytössä meillä on valkoinen Teema ja kirkkaat Kartio-lasit. Marimekon uutta Oiva veljekset sarjaa on pari kuppia ja Iittalan mustavalkeaa Taikaa. Jouluna pöytään pääsevät punaiset Taika-astiat valkoisen Teeman kaveriksi. Kirkkaita Kastehelmiastioitakin on jonkin verran. Vitriinin suojissa on jo melko suuri kokoelma Arabian vanhoja astioita ja ihanaa keltaista ja kirkasta Grapponiaa, joita käytetään lähinnä juhlakattauksessa, varsinkin Arabian vanhat maitokannut pääsevät usein osaksi kattauksia. Eilen sain Grapponiakokoelmaani uuden tulokkaan kun mies osti minulle keltaisen, jalallisen kakkuvadin <3 Astiat ovat niiiiin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Täytyykin käydä kurkkimassa sinunkin astiakavalkaadia. Voi miten ihana mies sinulla, kun tuollaisen hektin sait. Mahtavaa, että puoliso tuntee hyvin sinun makusi. Astia ovat liian ihania, meillekin todella vähempikin riittäisi, mutta minkäs sille mahtaa kun on tälläinen astiahullu :)

   Poista
 6. Hei, mikä kuppi noissa kahdessa viimeisimmässä kuvassa mahtaa olla, Marimekkoa? Kauniita kattauksia!
  Kaisi

  VastaaPoista
 7. Kauniita kattauksia ja astioita! Ymmärrän tosi hyvin tuon käsin tiskauksen tuskan - harmi, että kaikkia astioita ei voi laittaa tiskariin. Mä aina välillä uhmaan kaikkia ohjeita ja käytän konetta, mutta kyllä se aina kylmää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niin paljon astioita missä koriste on lasituksen päällä ja niitä ei toden totta voi koneeeseen laittaa, joitakin vanhoja kippoja tulee välillä koneessa pyöritettyä. Yritän kuitenkin aina jaksaa pestä vanhat astiat käsin, mutta totean taas aina ei vaan jaksa :D

   Poista
 8. Ihania astioita =) kyllähän se niin on että kauniit astiat on puoli ruokaa...vai miten se meni =D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top