Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kotimaisia astiakaunottaria kirpputorilta

Kävimme tänään järjestelemässä kirppispöytäämme Kokemäellä Tuohitorilla. 
Oman kirppispöydän pitämisessä piilee aina se vaara, että pöydän täyttö-/siivousreissuilla tarttuu mukaan uusia kotiinviemisiä, mutta pitihän sitä vaarasta huolimatta katsastaa löytyisikö muista pöydistä uusia aarteita ja kyllähän niitä taas löytyikin. Se on hassua, kun kiertelee todella tutuksi tulleella kirppiksellä niin sitä ei oikeastaan edes enää oleta löytävänsä mitään. 
Sitten tälläiset kerrat todella yllättävät, kun niitä aarteita olisi vähän liikaakin ja piti melkein valita mitkä päätyvät kotiin asti. Taas kerran tuli todistetuksi se, että ei kannata väheksyä niitä tuttujakaan paikkoja. 
Tuohitori taitaa olla kuitenkin kaikista kirppiksistä se, joka on minulle tuonut eteen ne kaikista mahtavimmat kirppislöydöt. 

Nyt niihin ihaniin löytöihin!


Ensimmäisenä esittelyyn pääsee upea Arabian valmistama jättikuppi. Kuppi on Kaj Franckin suunnittelema ja kuvio on Esteri Tomulan Sinilehti. Tätä kuppia on valmistettu vuosina 1972-74. 
Kyllä tästä jättikokoisesta kelpaa nauttia iltatee. 
Maksoin tästä suuresta kupista 12€. 

 


Mansikkainen Pomona-sarjani säi täydennystä keskellä olevasta hillopurkista. Valitettavasti tästä löytämästäni purkista uupui kansi, nyt täytyy siis vielä metsästää purkkiin siihen kuuluva valkoinen kansi. 
Kuvauksen ajaksi lainasin toisen hillopurkin kantta. 
Maksoin tästä kannettomasta, mutta muuten täysin ehjästä ja siististä purnukasta 12euroa. 
Arabian pomona-sarjan kuviot ovat Raija Uosikkisen käsialaa. Arabian valmistaman Leena-sarjan täysin virheetön tarjoilulautanen löytyi kahdeksalla eurolla. Leena-sarja on myöskin Raija Uosikkisen suunnittelema. Minusta tämä sarja on niin täydellisen tyttömäinen, hennon vaaleanpunaiset kukkaset tekevät tästä sarjasta suorastaan vastustamattoman. 


Viimeisenä esittelyyn pääsee pieni Marimekon pastillirasia, tästä maksoin yhden euron. 
Olin jo pyöritellyt yhtä rasiaa joskin eri kuviolla Marimekon liikkeessä, kun tälläiselle oli minulla todellakin tarvetta. En kuitenkaan raaskinut ostaa ja hyvä niin, kun nyt löytyneen rasian kuvio ja värit ovat minulle paljon mieluisemmat. 


Mukavaa alkanutta elokuuta kaikille!

<3 Pauliina

Kommentit

 1. ihana toi jättikuppi <3 Kivoja asiakaunottaria löytyi :) Iloa elokuuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuppi on todella viehäträvä, ensimmäinen iltatee ja nautittu siitä ja hyvältä maistui :) Iloiata elokuuta myös sinulle <3

   Poista
 2. Hienoja löytöjä jälleen kerran:-)

  VastaaPoista
 3. Jättikuppi on ehdoton kaunotar!

  VastaaPoista
 4. Kauniita esineitä olet löytänyt. Minulla on tarjoilulautasia tosta Leena sarjasta. Mä tykkään kans kovasti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top