Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sauna ja juhannus ne yhteen sopii


Valmistelimme pihasaunaa juhannuskuntoon ja muistin, että minähän en ole esitellyt meidän tunnelmallista pihasaunaa täällä blogissa vielä ollenkaan. 
Nyt, kun sauna on "juhlakunnossa" niin pitää heti korjata tämä tilanne, eli tässä jutussa pääsette kurkistamaan meidän saunaan. 

Saunamme on rakennettu meidän piharakennukseen ja saunan paikalla oli ennen putka, kyllä luitte ihan oikein, meillä tosiaan on ihan oma putka pihapiirissä. 
Talomme on rakennettu aikoinaan paikalliselle konstaapelille ja hän oli rakennuttanut piharakennukseen putkan, en sitten yhtään osaa sanoa kuinka yleistä tälläinen käytäntö on ollut aikoinaan. 
Saunallamme on siis hyvinkin mielenkiintoinen historia takanaan. 
Tänne ei siis enää tietenkään ketään teljetä, päinvastoin nyt
tässä tilassa huuhtoutuvat pois kaikki huolet ja murheet, olemme aivan rakastuneita saunaamme ja sauna lämpeekin yleensä joka toinen päivä. Saunaan tulee vesi kun joku sen sinne kantaa eli peseydymme hyvinkin autenttisesti kantovedellä vadin ja kauhan avulla. Onhan meillä toki suihku sisällä, mutta jotain niin ihanaa tässä pihasaunassa peseytymisessä on, että se voittaa suihkussa käymisen mennen tullen. 

Juhannuksena sauna varmastikin lämpenee ihan jokaisena päivänä, onneksi saamme nauttia ihanista löylyistä rakkaiden ystävien parissa. 


Halusimme saunan olevan hyvin perinteinen pihasauna, ilman mitään turhia krumeluureja. Tykkään, kun tässä tilassa näkyy eletty elämä ja ajanpatina. Minusta olisi ollut hullua tehdä tästä tilasta liian hienoa ja fiiniä, se ei olisi minusta sopinut talomme henkeen eikä historiaan. 
Saunan entisestä käyttötarkoituksesta muistuttaa kalterit ikkunassa, ne oli minusta ehdottomasti jätettävä kertomaan tilan historiaa.
 Sisustus on koottu kirppislöydöistä ja saaduista esineistä/tavaroista. Saunan seinät sudimme mustalla saunasuojalla, koska siten saimme saunaan hieman vanhanajan savusaunan fiilistä. Lauteet jätimme vaaleiksi ja ne on käsitelty parafiiniöljyllä.  Sauna on valmiina löylyille ja ystäville, joten toivottelen tässä samalla teille kaikille mitä ihaninta juhannusta <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Oioi, kuinka ihana sauna! Pihasauna on sellainen juttu, jota kaipaan tosi paljon. Olen ehdotellut sen rakentamista miehelle, mutta kumma kyllä, ei ole vielä lämmennyt ajatukselle. Tosin mahtavat löylyt tulee myös meidän kellarin mustassa saunassa, kuten myös mökillä hirsisaunassa. Hauska historia myös teidän saunalla. Enpä ole moisesta ennen kuullut. :D Ihanaa juhannusta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasauna on kyllä se mistä minäkin haaveilin ja kun meidän kellarissauna oli purettava joka tapauksessa niin päädyttiin siihen ratkaisuun, että rakennamme pelkän pihasaunan. Tämä on ollut loistava ratkaisu.

   Poista
 2. Ihana sauna ja ihana vilvoittelupaikka! Meidän yhdet tutut asuvat myös vanhassa poliisitalossa, ja heillä on kellarikerroksessa entinen putka, joka taitaa olla lapsen huone nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa, en ole kuullutkaan muista "putkallisista" taloista, kiva kuulla että muiltakin löytyy vastaavia ratkaisuja.

   Poista
 3. Aivan mieletön. Täydellinen juuri noin räsymattoineen ja tunnelmineen. Toi puu ovi on upea. Huomaako että rakastan kaikkea vanhaa. Oikein mahtavan rentoa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Minäkin rakastan kaikkea vanhaa, vanhoissa jutuissa on vaan enemmän fiilistä!

   Poista
 4. Ooh mikä historia teidän pihasaunalla onkaan ❤ ja mustat saunanseinät ovat kyllä minunkin mieleen. Mukavaa juhannusta ja makoisia juhannuslöylyjä teille! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Meillä oli kyllä oikein ihana juhannus, löylyineen päivineen 😊

   Poista
 5. Kerta kaikkiaan ihania kuvia ja varmaan hyviä löylyjä!

  VastaaPoista
 6. Hieno sauna ja ihan mahtava historia! Tuolla tulee varmasti ihan parhaat löylyt =) Hauskaa juhannusta ♥

  VastaaPoista
 7. No on kyllä tuommoinen suomalaisen unelma-sauna! (: Ihana. Hyvää juhannusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se on minun unelmieni sauna, en kaipaa sinne mitään hienouksia <3

   Poista
 8. Aivan ihana ja tunnelmallinen saunatupa!
  Ja mikä tarina :D Olikohan se ihan laillinen koko putka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa tuojon laillisuuteen mitään, ehkä se oli tapana 50-luvulla :D

   Poista
 9. Leppoisaa juhannus- ja saunatunnelmaa. Kauniita asioita, joiden lumoon ei koskaan kyllästy!

  VastaaPoista
 10. Ihana sauna teillä. Meillä hyvin samanlainen mökillä. Nyt kotiin on tulossa kunnostus, ja saadaan vihdoin kauan haaveilemani saunan lasiseinä. Myös lauteet olemme päättäneet maalata.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top