Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Edullisia ja ihania kirppislöytöjä

Meidän olohuoneen sohvan päälle kasautunut tyynyvuori kasvaa kasvamistaan. Mutta minkäs sille mahtaa, en pysty vastustamaan kauniita tyynynpäälisiä ja varsinkaan sellaisia, jotka sopivat niin kivasti yhteen jo olemassa olevien tyynynpäällisten kanssa. Löysin Facebookin kirppikseltä minun mielestäni täydellisesti meidän sohvalle sopivan koristetyynynpällisen.
Päällinen on ommeltu Marjatta Metsovaaran Puketti-kankaasta, materiaalina ihanan pehmeä lappisatiini, upea kuosi yhdistettynä kauniisiin murrettuihin sävyihin. 

Nyt pääse esittelyyn oikea löytöjen löytö. Tulin eräänä päivä töistä kotiin ja puolisoni kertoi käyneensä täyttämässä meidän pöytää kirppiksellä. Kysyin sitten ohimennen, että ostitko jotakin, johon sain vastaukseksi "no joo ostin yhden euron jutun, toivottavasti tykkäät siitä". Yhtään en osannut odottaa mikä tämä euron juttu voisi olla. 
Meinasin pyörtyä, kun näin tämän Arabian Emilia-sarjan lautasen nököttävän keittiön pöydällä. En pystynyt käsittämään, että oikeasti joku luopui tästä kauniista lautasesta vaivaisella eurolla, käsittämätöntä. Lautanen on vieläpä ihan erinomaisessa kunnossa. 
Eipä ollut puolisonikaan meinannut uskoa hintaa, kun oli kävellyt lautasen kanssa kirpparin kassalle ja pyytänyt vielä myyjääkin tarkastamaan, että olihan hinta varmasti oikein. 
Emilia-sarja on Raija Uosikkisen kuvittama ja ainakin minun mielestäni yksi Arabian kauneimpia ja herkimpiä koristeita. 
Olen niin onnellinen tästä lautasesta, että en meinaa nahoissani pysyä, rakkautta ensi silmäyksellä <3Yksi harvinaisuus löytyi pitkän etsinnän jälkeen kokoelmiini ja tämä upeus on tietenkin Nanny Stillin Grapponia-sarjan kynttilänjalka. Olisin tästä löydöstä vielä onnellisempi jos kynttilänjalka olisi keltainen, mutta keltaisena tai oikeastaan missä tahansa värissä nämä kynttilänjalat ovat todellisia harvinaisuuksia. Joten hyväksyin tällä kertaa keltaisten Grapponioideni sekaan kirkastakin lasia. 
Olen muutaman kerran nähnyt tälläisen kynttilänjalan myynnissä keltaisena ja hinta on ollut ihan päätä huimaava, muistaakseni n.150€. 
Tästä kirkkaasta kynttilänjalasta köyhdyin 25€. 


Arabian Ruska-sarjan kukkaruukku oli minusta myös aivan loistava löytö, koska näihin ruukkuihin törmää todella harvoin missään ja tällä kertaa ruukun hintakaan ei hirvittänyt. Ruukku kustansi 5,9€
Ruukun on suunnittelut Ulla Procope vuonna 1960. 

Aurinkoista viikon jatkoa <3

-PauliinaKommentit

 1. Nyt on kyllä semmoset löydöt, että oksat pois ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itsekin ihan ymmälläni, varsinkin tuo Emilia-sarjan lautanen on ihan uskomaton löytö ❤️

   Poista
 2. Vau, on kyllä aivan uskomattoman halvat ja hienot löydöt! Tuo Emilia-lautanen on oikea onnenpotku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä sellaiset löydöt, että ei voi vieläkään uskoa todeksi :D Onneksi tälläisiäkin löytöjäkin onnistuu vielä tekemään.

   Poista
 3. Onpa kodikkaan ja ihanan näköinen olohuone :) Ja vautsi mitkä löydöt, ihan käsittämätöntä! Juuri tällaisten mahdollisuuksien takian rakastan kirppareita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 ja, nimenomaan juuri tälläisissä löydöissä on kirpputorien suola ja sokeri :D

   Poista
 4. Ihan käsittämättömän hienoja löytöjä, mieletön kirppistuuri!!

  VastaaPoista
 5. Oi sentään mitä löytöjä taas! Ihan huikea löytö etenkin tuo Emilia -lautanen. Se on kyllä ihana ja ois kyllä lähtenyt itsellänikin matkaan, jos ois kohdalle sattunut. Mä törmäilen kirppareilla vain rikkinäisiin Emilia -astioihin ja hinnat siitä huolimatta viidestäkympistä ylöspäin, joten ostamatta ovat jääneet..

  -Nostalgiannalka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama itsellä on aikaisemmin ollut noiden Emilioiden kanssa, pelkkiä rikkinäisiä on näkynyt ja vielä karmeaan hintaan :(

   Poista
 6. Upea löytö ja hinta-laatu-suhde Emiliassa. Tuo Ruska-ruukku on upea enkä ole moista nähnyt! Kadehdittava yksilö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itsekään nähnyt Ruska-ruukkua aiemmin livenä, ihanaa että sellainen koristaa nyt kotiani <3

   Poista
 7. Ihania löytöjä toden totta <3. Viime viikko oli itsellenikin harvinaisen onnekas, löysin monta pitkään haaveilemaani aarretta, osan vieläpä ihan kohtuu hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinullakin on ollut kirppisonnea. Mahtavaa, kun välillä on niitä kertoja kun todellakin on oikeassa paikassa, oikeaan aikaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

back to top