Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Yläkerran musiikinkuuntelunurkkaus

Viimein pääsen esittelemään teille remontissa olleen yläkerran huoneen toisen päädyn, tämän huoneen toisessa päässä sijaitsee ompelutilani, josta kirjoitin jo aiemmin. Tässä jutussa pääsee esittelyyn musiikinkuunteluun pyhitetty nurkkaus. Tilan sisutukseen haettiin hieman 70-luvun fiilistä, mutta kuitenkin niin, että huoneessa säilyy harmonia. Ei liikaa värejä vaan juuri sopivasti. 
Mielestäni onnistuimme tässä tavoitteessa hyvin. 


70-luvun nahkainen pyörivä tv-tuoli sopii tähän huoneeseen ihan hyvin, mutta en pistäisi pahakseni jos tuolin tilalle löytyisi joskus joku vielä astetta tyylikkäämpi vaihtoehto. 
Huoneessa olevan maton löysimme likaisena ja nuhjuisena kirpparilta, mutta maton edullinen hinta sai meidät kuitenkin nappaamaan maton mukaan. Onneksi uskalsimme maton ostaa sillä pesulareissun jälkeen, matosta tuli kuin uusi, kaikki tahrat lähtivät. Tämä matto on todella laadukkaan oloinen paksu villamatto, olisi todella kiva tietää tämän maton valmistaja. Mitään merkintöjä ei matosta valitettavasti löydy. Seinälle pingotimme taulun upeasta 70-luvun kankaasta, kuosin suunnittelijaa en valitettavasti tiedä jos joku tietää, niin vinkatkaa ihmeessä. Toinen seinä sai koristusta Artekin julisteesta. 


 Kirpparilta löytyi vanha kirjahyllyn vitriiniosa, joka oli juuri sopivan kokoinen vinyylilevyille. 
Kirjahyllyn palasesta kuoriutuikin vallan kaunis pieni lipasto, kun sen alle laitettiin sirot varastojemme kätköistä löytyneet jalat. Lipaston päällä on tanskalaisen Bent Karlbyn suunnittelema Karina-pöytävalaisin, japanilainen kaunis ajannäyttäjä ja Nanny Stillin Riihimäen lasille suunnittelema Apollo-kynttilälyhty. 

Kaiuttimet saivat jalat vanhoista tuoleista irrotetuista trumpettijaloista, vielä kun jalat maalattiin riemukkaalla keltaisella on lopputulos mielestäni aivan loistava. 
Kaiuttimet kuuluvat minun inhokkiasioihin jos ajatellaan sisustajan näkökulmaa, mutta täytyy myöntää, että nuokin kammotukset näyttävät nyt oikeastaan aika hyvältä. 
Levitettävä 60-luvun laveri on loistava keksintö, se toimii hyvin sohvana/päiväpetinä ja vieraiden saapuessa kahden hengen sänkynä. Tykkään laverin selkeästä ja yksinkertaisesta muotoilusta. Laveri näyttäisi vieläkin paremmalta jos alapuolella olevan laatikon ottaisi pois. Laatikko on vain niin hirmuisen käytännöllinen, sinne saa säilöön kaikki vieraspeitot ja tyynyt. Näissä vanhoissa taloissa, kun ei ole koska liikaa lämmintä säilytystilaa niin laatikko sai nyt toistaiseksi jäädä. 
Asettelin laverille paljon erilaisia koristetyynyjä, jotta se näyttäisi kutsuvalta ja lämpöiseltä. Huoneen kattovalaisimena toimii tanskalaisen Fog & Mørupin 70-luvulla valmistama valaisin. 


Tästä tilasta tuli minusta todella toimiva ja selkeä kokonaisuus,vaikka tilaan onkin yhdistettynä monta eri toimintoa. Kyllä tähän huoneeseen nyt kelpaa mennä kuuntelemaan musiikkia, ompelemaan tai vaikka ottamaan päiväunet. 

-Pauliina

Kommentit

 1. On hieno nurkka tämäkin! Upeita tuunauksia, ihan parhaita!

  Meillä on ihan tismalleen samanlainen nojatuoli, kirkkaanpunainen vain. Mukava, muttei oikein käy tänne minnekään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huoneesta tuli kyllä toimiva ja kaunis kokonaisuus <3

   Poista
 2. Voi vitsit että siitäkin huoneesta tuli hieno! Ja tuo tapetin väri on täydellinen♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä! Tapetissa on kaunis ja rauhoittava väri <3

   Poista
 3. Huiput noi kaijuttimien jalat!!! :D Hyvältä näyttää muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiuttimen jalat ovat aivan mahtavat, mieletön idea puolisoltani :)

   Poista
 4. Käytännöllinen monitoimitila!
  Ihanan rauhallinen tunnelma ja joka puolella kaunista katsottavaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin erittäin käytännöllinen ja nyt myös onneksi kaunis sellainen ❤️

   Poista
 5. Ihanan huoneen sait taas aikaiseksi! Oon niin kade tuosta laverisängystä, aah se on kaunis ja niin kätevä myös. En pidä tuota vuodevaatelaatikkoa huonona. Minusta se kuuluu sängyn kokonaisuuteen oikein hyvin ja niinkuin kirjoitit, todella tarpeellinen myös. Miksiköhän tällaisen laverisängyn valmistus on minimissään, sille olisi niin monessa kodissa käyttöä. Mukavaa alkanutta toukokuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laverisänky on todellakin erittäin käytännöllinen ja kaiken lisäksi kaunis, toivottavasti yritykset keksivät ottaa sänkyjä tuotantoon. Ihanaa toukokuuta myös sinulle <3

   Poista
 6. Oi, kuinka hieno! Noita vinyylejä kun pääsis tutkimaan ja kuuntelemaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top