Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Rumiluksesta kaunotar ja vanha rapputaulu

Löysin kirpparilta viikonloppuna eurolla melkoisen ruman savisen bambipatsas/kukkaruukkuyhdistelmän. Mietin kuitenkin hiljaa mielessäni, että kaikessa rumuudessaan tuossa patsaasta oli jotakin viehättävää. Jotakin todella kitchiä ja varsinkin, kun kuvittelin patsaan maalattuna. Niinpä tulin patsas kainalossa kotiin ja lähdin tonkimaan olisiko meille jäänyt jonkin väristä spraymaalia varastoihin. Löysin mattamustaa maalia ja ajattelin, että siinähän se sitten on - mustana tämä hökötys voisi olla varsin veikeän näköinen. 
Oikeassa olin, rumiluksesta tuli kaunotar. Vielä, kun istutin patsaassa olevaan pieneen ruukkuun, pikkuisen Kilpipiilean niin kokonaisuudesta tuli vallan viehättävä. 

 

Tässä alemmassa kuvassa näette patsaan ennen maalausta. Olisihan tuon voinut maalata, vaikka millä sateenkaaren väreillä, mutta kun nyt löytyi mustaa varastosta niin käytettiin sitten sitä. 
Tuollaisena punasavisena en kyllä olisi halunnut patsasta hyllyyni laittaa, se olisi ollut minulle liikaa. 





Bambipatsas löysi paikkansa ruokailutilan kaapin päältä. Kaapin päällä on myös toinen uusi löytöni, nimittäin vanha kerrostalon rapputaulu. Tälläinen taulu oli jo ollut pitkään haaveissani, mutta ei vain ole tullut vastaan sopivalla hinnalla. Nyt kävi mahtava tuuri, sillä sain tämän ilmaiseksi tuttavaltamme.
Tämä on vieläpä oikeasti vanha taulu, valmistaja on Tähti-muovi Oy Helsinki. 
Kyseinen yritys aloitti rapputaulujen valmistamisen vuonna 1953. 
Tälläisiä taulujahan saa myös uutena, muun muassa Granitista.

Meillä ei vielä ole kirjaimia tähän tauluun kuin muutamia hassuja, siksi tuolla taulussa lukee nyt mitä pystyi olemassa olevista kirjaimista kirjoittamaan. Ostin nuo olemassa olevat kirjaimet pari vuotta sitten Lontoosta kirpparilta, olenkin nyt yrittänyt koluta kaikki nettikaupat läpi, mutta mistään ei tunnu saavan noita isompia värikkäitä kirjaimia. Täytynee tyytyä niihin pienempiin valkoisiin sitten. 




Sitähän eletään jo pääsiäisviikkoa ja se tietää, että kohta on pieni loma töistäkin. 
Pieni hengähdystauko tuleekin ihan tarpeeseen!
Mukavaa alkanutta viikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Hauskat löydöt. Mukavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
  2. Kukkaruukun ilme muuttui kyllä täysin ja siitä tuli tosi hieno!
    Mieki haluaisin tuommosen rapputaulun mutta eipä ole tullut vielä vastaan missään :)
    Mukavaa pääsiäisviikkoa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain muuttunutkin, maali saa usein kyllä ihmeitä aikaan! Toivottavasti sinunkin kohdallesi osuu vielä tuollainen rapputaulu ❤️Ihanaa pääsisäisviikkoa myös sinulle❤️

      Poista
  3. Huippu löydöt jälleen kerran! Rapputaulu on ollut hakusessa täälläkin mutta hinnat kipuaa aina taivaisiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapputauluista tosiaan joutuu maksamaan pitkän pennin nykyään, siksi olin todella onnellinen, että tälläinen löytyi tuttavamme kätköistä <3

      Poista
  4. Kyllä tuli upee bambipatsaspurkki. Kannatti ostaa.Mä tykkään.

    VastaaPoista
  5. Ihana patsas! Kyllä maalaamalla vaan saa ihmeitä aikaan, todella hyvä muutos!

    VastaaPoista
  6. Rapputaulusta olen kyllä luvan kanssa kateellinen!
    Olen etsinyt sopivaa vaikka kuinka. Granitin taulun ostin korvaamaan rapputaulun tarvettani, mutta eihän se sama ole. Kaipaisin juurikin pehmeää samettipintaa kirjainteni alle. Ja lasia päälle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ymmärrän fiiliksesi, toivottavasti sinullekin osuisi pian kohdalle vanha rapputaulu, näitä ei tosiaan kovin usein liiku varsinkaan kohtuulliseen hintaan :(

      Poista
  7. Rapputaulu on ollut minunkin haaveissa.
    Bambiruukusta tuli ihan täydellinen maalattuna! Kun muistaisikin aina kirppareita kierrellessä maalausmahdollisuuden ja näkisi esineet toisella tavalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ruukusta tuli ihan mahtava, harvoin sitä itsekään tule katseltua tavaroita kirppiksellä sillä silmällä, että "tuostahan tulisi hieno maalattuna" pitää kyllä yrittää muistaa pitää tämäkin pointti mielessä :)

      Poista
  8. Tulipa hieno maalaamalla! Rapputaulu olisi mahtava löytää, ne vain tuntuu olevan tosi hinnoissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Harmi, kun noita vanhoja rapputauluja ei tosiaan liiku hirveästi, vaikka käytössään ne vanhatkin taitavat vielä olla kerrostaloissa ja hyvä tietenkin niin :)

      Poista
  9. Hienot löydöt! Tosiaan komea tuli tuosta bambi-ruukusta :)

    VastaaPoista
  10. Siitähän tuli kuin uusi! (: Kauniisti tulevat "bambien" piirteetkin nyt esiin, kun on parempi väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin bambit "tulivat paremmin esiin" kun patsas sai maalia ylleen :)

      Poista
  11. Meillä on pienempi versio rapputaulusta, ollut hammaslääkärin nimikylttinä vastaanoton ovessa. Olin fiksu ja pyysin kaveriani ostamaan ne Granitin kirjaimet sitä taulua varten, että saisi kirjoitella joskus lisäkirjaimilla, no eihän ne menneet siihen vanhaan tauluun ollenkaan, kun niiden pidiketapit olivat ihan väärissä kohdissa. Onneksi toisella ystävällä oli se Granitin taulu, annoin hänelle sitten lisäkirjaimet. Tulin tämän vain huikkaamaan, ettet mee samaan lankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, kun kerroit, ajattelin tosiaan tilata kirjaimet Granitista, mutta enpäs sitten tilaakaan. Toivottvasti jostain noita kirjaimia vielä löytyy :)

      Poista
  12. Hieno tuo rapputaulu ja ihania keltaisia kirjaimia. Itselläni on vähän pienempi vanha taulu ja siinä kyllä toimii varakirjaimina ihan hyvin Granitin kirjaimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo keltaiset kirjaimet on niin ihania. Niitä toivoisin löytäväni lisääkin. Onkohan näitä rapputauluja sitten erilaisia jos osaan nuo Granitin kirjaimet sopivat ja osaan ei, hassua.

      Poista
  13. Tuutilulla.fi törmäsin ainakin värikkäisiin kirjaimiin, koosta ei kyllä oo tietoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, kiitos vinkistä! Täytyykin kysäistä kirjaimien kokoa :)

      Poista
  14. Hei, Ihana postaus kerrakseen. Pieni korjaus tuohon yrityksen perustamisvuoteen eli Tähti-Muovi Oy on perustettu vuonna 1951 :) Yt. Heidi, Versaali Oy (entinen Tähti-Muovi Oy)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top