Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pääsiäisloman kirppislöytöjä


Ihanaa, kun on ollut loma, tämä loma ollaan vietetty ihan vain kotona möllötellen ja möllöttelyn lomassa tehty pieniä piipahduksia kirppiksille. Kivoja löytöjäkin onnistuin tekemään. 
Niistä ensimmäisenä esittelyyn pääsee Fiikus, eli huonekumipuu eli kumiviikuna, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tätä kasvia saa toki ostettua myös kukkakaupoista, mutta jotenkin luotan aina enemmän näihin vanhoihin pistokkaisiin. Niillä on parempi mahdolllisuus selvitä hengissä. 
Eikä tämä kaunis kasvi ollut hinnallakaan pilattu, maksoin tästä kolme euroa. 
Löysin kirppikseltä myös kukkaruukun Fiikukselle, ruukku on hollantilaista kivitavaraa ja kustansi vaivaisen euron. Ruukussa on minusta paljon samaa henkeä, kuin Arabian kukkaruukuissa.
Ruukku sopii siis hyvin minun vanhojen Arabian ruukkujen sekaan. 



 
Saksalaisvalmisteiset upeat messinkiset kynttilänjalat olivat niin kovin kauniit ja sirot, että en millään voinut jättää niitä ostamatta. Kynttilänjalat tuovat mieleen Tapio Wirkkalan Trumpetti-kynttilänjalan. 
Kynttilänjalkojen vieressä näkyvä anopinkieli kera kuparisen kukkaruukun tarttui myös matkaan kirppikseltä. Halusin ostaa tämän anopinkielen, koska se on eri lajiketta kuin minulta entuudestaan löytyvä anopinkieli. 
Jos kuulut ihmisiin joilla on viherpeukalo keskellä kämmentä niin anopinkieli on kasvi, jota voin suositella lämpimästi. Sen kun hankkii kotiinsa ja unohtaa jonnekin huoneen pimeimpään nurkkaan vailla vettä ja huolenpitoa niin se selviää, liikakastelu on oikeastaan ainoa tapa saada tämä kasvi hengiltä. 




Komea turkoosi keraaminen kukkavaasi on myös saksalaista tekoa, ajattelin heti tämän nähdessäni, että se olisi oiva pari makuuhuoneemme tapetin kanssa. Oikeassa olin, minusta maljakko näyttää tosi kivalta makuuhuoneen hyllyssä. Tästä maljakosta köyhdyin kahden euron kolikon verran. 



Räsymatot kirkkaissa, hehkuvissa väreissä ovat aina tervetulleita meidän kotiin. Nimittäin usein räsymatot ovat minun makuuni liian synkän värisiä. Niinpä tämä viiden euron iloisen värikäs räsymatto oli oikein mieluinen löytö. 



Aimo Okkolinin 60-luvulla, Riihimäen lasille suunnittelema mattamusta maljakko on kaikessa yksinkertaisuudessaan minusta todella viehättävä. Kyseisiä maljakoita on valmistettu eri väreissä ja myös eri muotoja löytyy useita. Olen näitä kyseisiä maljakoita ihastellut useasti kirppiksellä, mutta en ole raaskinut ostaa, kun hintaa on ollut aina liikaa. Tällä kertaa olin ilahtunut, kun maljakon kyljessä oli hintalappu jossa luki viisi euroa. 


Punainen suloinen Finelin valmistama kasari päätyy lahjaksi ystävälleni. Kasari on koristeltu söpöllä Raija Uosikkisen tuulenpesä/lumimarja-kuviolla. Samalla kuviolla löytyy kuvassa näkyvän mukin ja kasarin lisäksi myös kattiloita ja kulho. 


Meidän pikkuiseen kylppäriin olen etsiskellyt uutta naulakkoa ja tämä keltavalkoinen metallinen naulakko on minusta aikalailla täydellinen sinne. Jonkin verran kulumaa tästä naulakosta jo löytyy, täytyy pohtia maalaanko naulakon uudelleen vai annanko vain elämänjälkien näkyä. Tässä on niin ihanat värit, että niitä en ainakaan vaihda, vaikka maalaisinkin uudelleen. 

Tälläisiä löytöjä tarttui mukaan pääsisäislomalta, aika kiva saldo. Onneksi meillä on kirppispöytä varattuna niin saa vietyä taas toisesta päästä tavaraa poiskin. 

Kivaa viikon jatkoa <3 

-Pauliina

Kommentit

  1. Kivoja löytöjä. :) Täälläkin täytyisi taas keventää kaappeja. Aloitin operaation tänään laittamalla tavaraa myyntiin paikalliselle FB-kirpulle. Ehkä ihan kirppispöydällekin voisi olla tarvetta jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kaappien keventäminen on välillä tarpeen, meillä on ollut jo pari viikkoa kirppispöytä ja hyvin on mennyt tavaraa kaupaksi. Tulee hyvä fiilis, kun saa nurkkia siivottua.

      Poista
  2. Kaunis tuo ruskea ruukku ja naulakko. Tuollaisen naulakon kotiuttaisin heti meille, jos vaan löydän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo naulakko on minusta niin vastustamattoman suloinen kapistus <3

      Poista
  3. Täällä myös kirppistelty pääsiäisen aikaan. Muutamia kivoja löytöjäkin tuli tehtyä, esimerkiksi sellainen sähkötolpan nokassa keikkunut eriste. Minusta tosi hauska ihan sellaisenaan koristeena. Hyviä löytöjä olet sinäkin tehnyt ja tuo räsymatto on ihan ihana ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, eriste on hyvä löytö, se on tosiaan kaunis esine ihan sellaisenaan <3

      Poista
  4. Ihania löytöjä. (: Ja kiitos vinkistä, alan harkita tuota anopinkieltä. Tarvitsisin nimittäin puutteellisen ikkunanedustilan vuoksi huonekasveja, jotka eivät ole kovin vaateliaita valon suhteen, niin saisin vähän lisävihreyttä kämppään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anopinkieli on tosiaan minusta ihan mahtavan helppo kasvi, eikä tarvitse edes lannoitusta :)

      Poista
  5. Hienoja löytöjä! Räsymatto ja Saksalainen maljakko olivat suosikkejani. Itsekin olen innostunut viherkasveista, ja minulle tuli tänään postista posliinikukan pistokas. Innolla odottelen, että siitä kasvaa kunnon kasvi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana posliininukke, sellaisen voisin kotiuttaa meillekin <3 Viherkasvit tekevät kodista kodin.

      Poista
  6. Pakko kommentoida tuohon anopinkieleen sen verran, että on tosiaan helppohoitoinen. Itselläni on ollut anopinkieli jo varmaan 20 vuotta ellei ylikin. Mutta en tiennyt, että se voi kukkia! Juuri tällä hetkellä on kukassa ja tuoksu on huumaava! Se on saanut olla viimeiset kymmenen vuotta ikkunalaudalla, jossa saa rutkasti valoa ja on kukkinut nyt jo useampana keväänä. Hienot löydöt olet taas tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, en minäkään tiennyt, että anopinkieli voi myös kukkia. Meillä on anopinkieli tosin ollut aina hieman varjoisassa paikassa, niin siksi ei ole jaksanut kukkia tehdä. Täytyykin pohtia josko siirtäisi sen valoisampaan paikkaan.

      Poista
  7. Kauniita löytöjä jälleen! Tuo makuuhuoneen tapetti ja uusi maljakko sopivat yhteen tosi hyvin.

    VastaaPoista
  8. Hei! Kysyisin tuosta mustasta maljakosta, että onko sellaista ohutta melko kevyttä lasia? Tiedätkö tuon seinähyllyn alkuperän? Minulla on tiedot sen valmistajasta ja suunnittelijasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ei se kovin ohutta lasia ole, sellaista keskipaksua. En tiedä hyllyn valmistajaa, kerro toki jos tiedät enmmän :)

      Poista
  9. Missä ovat ne kirppikset, josta löytyy näin kivoja esineitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä löydöt tein Huittisista, Kankaanpäästä ja Porista :)

      Poista
  10. Hei taas, tämä tulee nyt vähän jälkijunassa, mutta toivottavasti tavoittaa vielä. Tuo seinähyllysi on siis nimeltään Pojat-hylly. Sen on valmistanut lahtelainen huonekalutehdas Mikko ja pojat Oy. Hyllyn on suunnitellut Erkki Nupponen. Sen valmistus aloitettiin 1964.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top