Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Makuuhuone suunnitelmat etenevät

Meidän makuuhuone suunnitelmat alkavat hiljalleen valmistua, olemme vihdoin päättäneet huoneen minne makuuhuoneen sijoitamme. Joten nyt voi tosissaan keskittyä muihin asioihin, kuten värien valintaan ja kalusteisiin mitä huoneeseen sijoitetaan.
Myin jo jokin aikaa sitten vanhan sänkymme pois, mutta uutta ei ole löytynyt tilalle, kovasta etsinnästä huolimatta. Kaikki myynnissä olevat sängyt ovat liian massiivisia tai muuten vaan vääränlaisia meidän tyyliimme. Aikamme sänkyä etsittyämme tulimme siihen lopputulokseen, että sänky olisi rakennettava itse, jotta saamme juuri sellaisen sängyn kuin haluamme. Tästä sänky projektista saatte kuvia myöhemmin, kun saamme sängyn nikkaroinnin kunnolla käyntiin.

Makuuhuoneen värimaailma on ollut kovasti mietinnässä ja mieli on jo muuttunut moneen kertaan matkan varrella. Aluksi ajattelin, että haluan makuuhuoneesta yleisväritykseltään vaalean johon yhdistettäisiin Teakkia ja mustaa. Huone johon makuuhuoneen sijoitamme on todella pieni ja huoneessa on vaneripaloista koottu tummahko lakattu katto, joka tietenkin säilytetään. Ajattelin, että kun katto on tumma olisi muiden värien hyvä olla aika vaaleita, jotta huoneesta ei tule liian ahtaan oloinen. Nyt olen kuitenkin päätynyt siihen, että haluan huoneesta "pimeän" pesän jonne on hyvä kömpiä iltaisin lämpimän peiton alle. Eli makuuhuoneesta tulee melko tumma väritykseltään. 

Tulevan makuuhuoneen seinissä on vielä vanhat lastulevyt, jotka valitettavasti aiheuttavat lisätyötä. Olemme kovasti pähkäilleet jätämmekö levyt paikoilleen vai ryhdymmekö isompaan remonttiin ja vaihdamme lastulevyt huokolevyiksi. Lastulevy ei vaan mitenkään päin kuulu tämän ikäiseen taloon ja haluaisin ne sen vuoksi repiä pois seinistä, lisäksi lastulevyn raot ovat todella rumannäköiset. Tätä asiaa pitää vielä pohtia. 

Makuuhuoneemme näyttää tällä hetkellä melko ankealta, mutta onneksi ankeus ei ole pysyvää. 
Tässä teille hieman kuvia tämän hetkisestä tilanteesta.


         Kaunis liinavaatekaappi saa jatkossakin säilyttää petivaatteita makuuhuoneessamme. 


Huoneen päädyssä oleva paneeliseinä saa jäädä, tämä seinä tullaan maalaamaan tummaksi. Tumma seinä tuo syvyyttä huoneeseen ja saa tilan tuntumaan suuremmalta. Muiden seinien suhteen on suunnitelmat vielä auki.
Verhot vaihdetaan luultavasti yksiväriksi pellavaverhoiksi ja samalla hankitaan pidempi verhotanko, jotta saadaan ikkuna näyttämään levemmältä.           Kesällä kirpputorilta löytyneet vanhat puhelinpöydät saavat toimittaa yöpöytien virkaa. 


                Vanhat Livalin valaisimet pääsevät lukuvaloiksi sängyn viereen. 


Kattovalaisin löytyi kesällä Vaasan kirppiskierrokselta. Ihanaa, kun valaisin pääsi vihdoin käyttöön. 

Tälläisiä suunnitelmia tällä kertaa, toivotaan että lisääntyvä valo saa remonttikärpäsen taas heräilemään horroksestaan meidänkin torpassa. 

                                                                  -Pauliina

Kommentit

 1. Olenkin odotellut näitä kuulumisia. :) Ihan loistavalta kuulostaa suunnitelmat! Tumma pesä, se vasta olisikin ihana. Välillä oon miettinyt samaa meillekin, mutta mennään nyt toistaiseksi tuolla mummokalsariseinällä. :D P.S. Ostettiin se sänky mistä puhuin ja sen pitäisi tulla torstaina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tässä asiassa myös edistytään rivakkaan tahtiin :) Tahtoo nukkumaan tummaan pesään <3 Teidän makkarin tapetti on aivan ihana! Ja jes peikutus sänkyhankinnalle, kiva nähdä miltä se teillä näyttää!

   Poista
 2. Hyvää kuluvaa vuotta =) tosi kivat suunnitelmat teillä. meillä oli muuten mun lapsuudenkodissa juuri samanlainen kattolamppu....se on vaan vuosien varrella hukkunut johonkin =( itse tein juuri remppaa kahden pojan huoneessa ja kyllä niihin vaan saa rahaa kulumaan =D mutta lopputulos palkitsee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jep, remontit tuntuu aina maksavan, vaikka kuinka yrittää tehdä edullisesti ja itse. Lopputulos tosiaan on kaiken vaivan ja rahan arvoista.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Se on mahtava ja ihanaa että kukaan ei ole sitä mennyt maalaamaan <3

   Poista
 4. Hieno on katto ja erikoinen:)
  Hienoja löytöjä olet tehnyt kirpputoreilta, ihan huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto on kyllä niin persoonallinen, että sitä ei tule mieleenkään purkaa. Kirpputorit ovat välillä ihan aarreaittoja <3

   Poista
 5. Meillä oli myös rumat lastulevyt makuuhuoneessa. Ei jaksettu alkaa mittavaan poistourakkaan eikä rakojen kittailukaan kuulemma onnistu. Päädyimme päällystämään seinät 6 mm:n gyproc-levyillä ja hyvä tuli. Näin saimme säästettyä alkuperäiset kattolistat ja kattolevyt. Meillä muuten samantyyppiset puhelinpöydät yöpöytinä. Löytäisinpä vielä yhtä hienot yövalaisimet kuin sinä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vähän se ongelma, kun en haluaisi meille lastulevyä enkä gyprocia ainoastaan huokolevyä tai pinkopahvia. Se aiheuttaa vaan valtavasti työtä, mutta olisi kestävää remontointia. Nuo puhelinpöydät ovat tosi suloiset ja uskon, että sopivat hyvin "uuteen" makuuhuoneeseemme <3

   Poista
  2. Sama täällä. Tuo onkin ainoa huone, jossa luovuimme periaatteistamme. Aika ja energia ei riittänyt purku- ja pinkopahviurakkaan. Suunnittelun ja remontoinnin iloa!

   Poista
  3. Me jätettiin lastulevyt, täytettiin raot ensin kohtuullisen täyteen uretaanivaahdolla ja kitattiin. Päälle tuli tasoitetapetti ja maali. Tuo systeemi ollut jo muutaman vuoden, eikä mitään repeilyä ole näkynyt. Toimisi varmaan vinyylitapetillakin. Toki, jos haluatte vain huokolevyt, pinkopahvit tai/ ja paperitapetit, niin edellä mainittu ei tietenkään käy.
   -Rita-

   Poista
  4. Me tehtiin nyt ratkaisu, että vaihdettiin osa levyistä huokolevyihin ja saatiinkin raot piiloon. Laskukonenauhaa vain levyjen saumoihin ja ruuvinkantoihin, nyt vain tapettia päälle ja toivotaan parasta :D

   Poista
 6. Kauniit yölamput olet löytänyt. Kiva nähdä kuvia kun sänky valmistuu.
  Saako kysyä, onko tämä teidän oma vai ootteko vuokralla.? sitä vain pitääkö teidän itse maksaa remontti, siis jos ootte vuokralla ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan innolla, että saadaan sänky valmiiksi :)
   Tämä talo on meidän oma ja ihan itse siis joudumme kaikki remontit maksamaan.

   Poista
 7. Onpa upeat elementit uudelle sisustukselle! Nuo yöpöydät, lamput,nojatuoli, kaappi!!! Pellavaverhot kuulostaa kivalta valinnalta ja kun levennät verhotankoa, mietipä, jos nostaisit sen myös ylemmäksi, eli noin puoleen väliin ikkunaa ja kattoa. Silloin saisit myös fiiliksen korkeammasta huoneesta. Tummaa korostusseinää miettisin vielä, mutta sinä tiedät talosi tyylin ja osaat hyvin senkin asian. Mukavia remppapäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon myös, että makuuhuoneen sisustuksesta tulee meidän näköinen näillä elementeillä :) Verhotankoa ajattelimme tosiaan myös nostaa, tuo ikkuna on jotenkin niin hassun pienen näköinen tällä hetkellä. Makuuhuoneeseen on tulossa yksi seinä tummalla maalilla ja muihin seiniin tummahko tapetti eli tumma pesä on rakenteilla, uskon että siitä tulee ihana <3

   Poista
 8. Kukllostaa ihanalle, tummaa pesää täälläkin suunnitellaan. Ihanat yövalot. Nuo yöpöydät meinasin joskus itsekin ostaa ja tuollainen valaisinkin meillä on ollut.

  VastaaPoista
 9. Kukllostaa ihanalle, tummaa pesää täälläkin suunnitellaan. Ihanat yövalot. Nuo yöpöydät meinasin joskus itsekin ostaa ja tuollainen valaisinkin meillä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tummat pesät <3 Yöpöydät ovat tarpeeksi pienet ja sirot meille, kun huone on niin kovin pieni.

   Poista
 10. Meillä on myös makuuhuoneen remontti ajankohtainen. Olen siitä jo pitkän aikaa haaveillut ja luulinkin jo olevani suunnitelmineni aivan valmis
  - kunnes.
  Kun lopulta ollaan siinä, haaveen edessä ja toteutusta vaille, kun pitää työmiehille selittää ja piirtää valmiiksi omat visionsa ja värivalintansa, tulee epäilys: onko tämä hyvä sittenkään.
  Mustaa seinää kaipailen makuuhuoneeseen minäkin. Toivottavasti ehdin sen sinne sutimaan, ennen kuin kevään pastelliset sisustusvärit kokonaan valtaavat mielen. Tottakai tiedän, että vaaleanpunainen tai montun vihreä ovat minulle mieleisiä vain hetken, sen kuukauden tai kaksi korkeintaan vuodessa. Eikä ruusunpunaiset talon tyyliin istu muutenkaan.
  Kalustus menee sänkyä lukuunottamatta uusiksi, mikä on melkoisen mukavaa sekin. Tai uusiin ja uusiin, elämää nähneisiin ja maailmaa kiertäneisiin löytöihin, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän näissä remppaprojekteissa onkin niin hankalaa, kun ei ehdi hommia edes aloittamaan kun mieli on jo muuttunut :D Mutta sitten jossain kohtaa on vain pakko tehdä päätöksiä ja toivoa, että lopputulos on mieluinen! Musta seinä makkarissa on ihana, mutta esimerkiksi meidän vanhaan taloon en sellaista halua, kun ajattelen sen olevan liian moderni. Toivottavasti löydät ihania maailmaa nähneitä aarteita kotiinne ja makuuhuoneestanne tulee juuri toiveidensa mukainen <3

   Poista
 11. Tuo katto on kyllä upea! Ja ihanat nuo puhelin- eli yöpöydät, hieno löytö!

  VastaaPoista
 12. Kiinnostavaa seurata, millainen muutos on tulossa! Nuo valaisimet ja yöpöydät ovat aivan ihanan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin kiinnostaa, olen jotenkin ihan hukassa nyt tämän remontin kanssa, mutta eiköhän tästä hyvä tule :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top