Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Olohuone raikastui

Voi veljet miten tyyytyväinen olenkaan siihen, että vihdoin olohuoneemme tunkkaisen sävyinen tapetti on historiaa. Olohuoneemme koko ilme muuttui raikkaammaksi, kun maalattiin seinät harmaaksi.
Olen myös erittäin tyytyväinen valitsemaamme harmaan sävyyn, jonka jo edellisessä jutussakin kerroin eli sävy valittiin Tikkurilan pro grey värikartasta ja sävyn numero on 1923. Sävy on juuri sopivan neutraali harmaa ja on mielestäni loistava tausta vanhoille puunvärisille huonekaluille ja verhojen kirkkaalle keltaiselle. 
Hieman pelkäsin, että tekevätkö harmaat seinät huoneeseen liian modernin säväyksen, mutta pelkoni oli onneksi turha.
Nyt kaikki ihanat kirppislöytömme tulevat mielestäni enemmän edukseen. Taas kerran tuli todistetuksi miten pienellä muutoksella koko tilan tunnelma muuttuu ei tarvita kuin purkillinen maalia. 

Vaihdoin samalla muutaman tyynynpäällisen ja toin vihreän silkkitäkin sohvalle. Vihreä väri on alkanut hiipimään hiljalleen ympäri kotiamme, koska keltainen ja vihreä ovat mielestäni varsin toimiva väripari. 

Mitä mieltä te olette? Menikö sävyn valinta ihan metsään?





Kannoimme viime kesänä saamamme suuren kaapin yläkerrasta olohuoneeseen. Saimme ovien taakse piilotettua kätevästi tämän huoneen rumimman kapistuksen eli television. Kaapin uumeniin kätkeytyy myös suurimmat johtohässäkät ja kyllä tämän tytön silmä nyt lepää katsellessa tätä entistä inhokki nurkkausta. En ymmärrä miksi emme aiemmin ole tätä kaappia tänne kantaneet. 


                 



                           

                                Ihanaa lauantai-iltaa, minä jatkan seinien tuijottelua :)

                                                                  -P

Kommentit

  1. Ihan huippuhyvä lopputulos!!! Tosi hyvä sävy ja tuo upeasti kaikki kirppislöydöt esille ja rauhoittaa ilmettä. Tykkään niin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin tykkään, olen kyllä hurjan tyyväinen lopputulokseen ❤️

      Poista
  2. Kaunis, wau! Olohuoneenne on ihana ja edelleen ihailen noita teidän kaappeja/lipastoja sekä Festivoja!

    VastaaPoista
  3. Ei ole liian moderni. Itse asiassa meidän talon remontissa kaikkien kahdeksan (vähintäänkin rafalaavien) tapettien alimmaisena kerroksena oli juuri tuollaista vaalean harmaata, hillittyä tapettia sekä kamareissa, että keittiössä. Talo on 50-luvulla rakennettu. Siitä itsekin nappasimme tapettien sävyt, jotka ovat siis aika lähellä tuota sinun harmaatasi :)

    VastaaPoista
  4. Ai niin, piti vielä sanoa, että mahtava kaappi! Kumpa saisikin tv:n jonnekin piiloon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TV:n piilottaminen oli kyllä mahtava juttu, heti muuttui tunnelma harmonisemmaksi. Meiltäkin löytyi alimmista tapettikerroksista tuollaista harmaata tapettia ja sitä sävyä yritin näihin seiniin saada ja mielestäni onnistuin aika hyvin :)

      Poista
  5. Seinien värin valinta meni ihan nappiin! Tosi hyvä lopputulos!
    Itse tykkään ihan hirmuisesti vanhoista tapeteista ihanine kuoseineen, mutta jotenkin on hankala yhdistää muuhun värien ja kuosien sekamelskaan. Siksi seinieni väri on tylsästi valkoinen. Tekstiileillä ja esineillä saa riittävästi väriä elämään ilman että lopputuloksesta tulee sekava.

    Ja on muuten mitä mainioin tuo telkkarikaappi!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olen samaa mieltä, yksivärisiä seiniin on huomattavasti helpompi yhdistellä kirkkaita värejä <3

      Poista
  6. Kylläpä tuli hyvä! Vähän mietiskelin asiaa, kun kirjoitit maalaavasi tapetin, mutta tuohan onnistui hyvin. Kuinka monta kerrosta maalasit ja kuultaako tapetin kuvio yhtään maalin läpi? Sävysi on loistava ja huoneen sisustukseen sopiva! Ja TV- kaappi, namm, siitähän me kaikki unelmoidaan! Mukavia chillailu-päiviä uudessa olkkarissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Maalasimme kaksi kerrosta maalia ja minusta tapetin kuvio ei enää kuulla läpi. Tapettien saumat toki jonkin verran näkyvät, mutta ei se ainakaan minua haittaa sävyyn olen itsekin hurjaan tyytyväinen!

      Poista
  7. Hei! Hyvältä näyttää. Onkohan se vain silmässäni vai taittaako harmaa vähän vihreään, sillä sointuu niin mahtavasti tuohon vihertävään peitteeseen? Itselläkin tekisi mieli maalata olkkarin seinät, mutta kun siihen on laitettu sitä lasikuitutapettia ja vielä boordi päälle. Jotain pitää asialle tehdä, nyt inspiroiduin teidän upeesta seinästä! Kiitos sinulle! T. Piudis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sävy hieman taittaa vihreään, ihan valosta riippuu miltä sävy aina näytttää, mutta se tekee seinistä vaan mielenkiintoisemmat. Kiva jos sait inspiraatiota :)

      Poista
  8. Kyllä siellä on nyt tunnelmat kohillaan...maalinsäy on oikein onnistunut valinta...ja kaappi on IHANA...muuten...minäkin olen maalannut tapetin päälle ja hyvin onnistu.��

    VastaaPoista
  9. Sävy sopii ihan hitokseen hyvin noihin vanhoihin kaappeihin!♡ ..niitä on muuten teillä kadehdittavan paljon..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita kaappeja tosiaan kertynyt :D Minusta myös harmaa on loistava tausta puisille huonekaluille.

      Poista
  10. Näyttää hyvältä! Olisiko mahdollista tehdä vielä juttu ennen-jälkeen kuvapareineen, niin olisi hauska vertailla? Ei sillä, että yhtään itseä kuumottelee vastaava projekti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Täytyypä yrittää tehdä vielä sellainenkin juttu, siitä näkisi kyllä hyvin kuinka suuri muutos on kyseessä.

      Poista
  11. Kaunis, harmoninen ja ah, niin persoonallinen. Tällaiset kodit ovat minun makuuni. On hienoa, että uskallat käyttää värejä ja tehdä kodistanne juuri teidän kodin, miettimättä mitä muut ajattelevat. Nuo keltaiset verhot luovat kokonaisuudesta mehukkaan, mikä ihana kodikkuus tilasta välittyykään.
    Olet todellakin onnistunut täydellisesti, enkä siis lainkaan ihmettele, että silmäsi lepää tuossa kauneudessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos sinulle ihanista sanoista! Minusta kodin pitää olla asukkaiden näköinen, silloin siellä viihtyy <3

      Poista
  12. Ihanaa!!! Ja kaunis matto - mistä ostettu, minkä merkkinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Matto on ostettu kodin ykkösestä eli niitä ei enää taida saada :(

      Poista
  13. No vitsit! Mulla alkoi vähän alahuuli väpättää, kun luin suunnitelmistasi maalata seinät vaikka se vanha tapetti oli niin ihana, mutta ihana on kuule tämäkin ♥ Tosi upea! Ja tuo kaappi on mahtava! Mä haluaisin kans tuollaisen meidän olohuoneen hirvitykselle =)

    Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, et kai sentään itkemään alkanut <3 Tämä on tälläistä vaihtelunhalukkuutta ja se vanha tapetti näytti silmissäni ihan liian tunkkaiselta kaikkien kirkkaiden värien rinnalla.

      Ihanaa viikon jatkoa sinulle ❤️

      Poista
  14. Kaunis väritys, hienoja yksityiskohtia. Toi kaappi on kaunis ja kun vielä piilottelee jotakin :) :)
    Mä tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaappi on kyllä huikea ja varsinkin kun siellä on se kammotus sisällä :D

      Poista
  15. Näyttää tosi hyvältä! Aluksi luulin, että seinät on vihertävät ja sekin mielikuva oli hyvä. Hieno telkkarin piilotus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Seinien sävy tosiaan taittaa hieman vihertävään, minulla oli pohdinnassa vieläkin vihertävämpi sävy, mutta minusta tämä mihin päädyimme on juuri mahtava!

      Poista
  16. Näyttää tosi hienolta. Ite oon aatellu etten harmaasta tykkää, mut tänä syksynä olen alkanut enemmän seuraamaan sisustusjuttuja ja alkanut miettiä harmaan lisäystä jonnekin.
    Sulla on siellä niin kaunista ja nuo verhot ovat aivan ihanat. Jotenkin tuo keltainen on myös alkanut viehättää. Nuo lipastot ja pallokynttilät festivoissa, ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minullekaan harmaa ei tosiaan ole se ykkösväri, mutta hyvältä näyttää taustana muille väreile.

      Poista
  17. Oi! Tässä se taas on! Suosikkini vanhoista varjostimista tehty valosarja <3 Ja miten upeita sävyjä olet löytänyt siihen! Ihana on myös viherkasvi, mikä näkyy samassa kuvassa. Onko kenties jokin isolehtinen kodinonni vai mikä laji onkaan? Teillä on niin upea koti! Täytyi kahvitauolla tulla hakemaan vähän väriä maanantaihin ;)

    VastaaPoista
  18. Oi! Tässä se taas on! Suosikkini vanhoista varjostimista tehty valosarja <3 Ja miten upeita sävyjä olet löytänyt siihen! Ihana on myös viherkasvi, mikä näkyy samassa kuvassa. Onko kenties jokin isolehtinen kodinonni vai mikä laji onkaan? Teillä on niin upea koti! Täytyi kahvitauolla tulla hakemaan vähän väriä maanantaihin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valosarja on kyllä ihana <3 Mä en muista mikä tuon roikkuvan kasvin nimi on, olen ihan onneton kasvien nimien kanssa :D Kivaa jos täältä sai piristystä päivään!

      Poista
  19. Hei, löysin tämän blogisi vasta ja ihastuin "ikihhyväksi". Niin kaunista ja harmonista kaikki ja kivasti annat vinkkejä ja neuvoja. Mm tämä tapettien maalaaminen oli mulle ihan uus juttu ja nyt haltioiduin itsekin ajatuksesta! Muutin itsekin vajaat kaksi vuotta sitten vanhaan hirsitaloon ja ehdin jo viime keväänä tapetoimaan olohuoneeni, mutta en pidäkään sen ilmeestä ja tapetin kuviosta tai väristä niin paljoa... (onneksi se oli halpaa kirppiskamaa vuosien takaa, jonka köyhyydessäni iskin seinään :) Nyt sitten seuraan blogiasi tiiviisti, jos vaikka saisin muutenkin rohkeutta tehdä kaikkee kivaa täällä omassakin mökissäni. Kaikkea hyvää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun löydy ja kovasti tervetuloa seurailemaan <3 Tapetin maalaaminen on tosiaan varsin helppo homma jos vaan tapetti on kunnolla kiinni alustassaan. Minä Ile. Todella tyytyväinen, että maalasimme meidän tunkkaisen sävyisten tapetin ja suosittelen samaa sinullekin jos kovasti tykkää. Ihanaa kevään odotusta <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top