Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pihasaunan edusta kuntoon


Lupailin eilen Facebookissa, että kuvailen tänään viikonlopun kirppislöytöjäni. Mutta se jää nyt huomiseen. Sillä vietimme tänään puolisoni kanssa yhteistä vapaapäivää ja saimme vihdoin aloitettua jo pari vuotta suunnitteilla olleen projektin.
Meidän pihasaunan edusta on ollut ihan kamalan epäsiisti ja erittäin epäkäytännöllinen. Oven eteen oli painunut iso kuoppa joka keräsi sateella valtavan vesilammikon  ja teki saunalle menon likaiseksi ja mutaiseksi. 
Saimme tuttavaltani jo pari vuotta sitten heiltä ylijääneitä kiviä ja nuo kivet ovat lojuneet siitä asti  tuossa saunan oven vieressä. Nyt oli siis korkea aika laittaa liikettä kiviin ja omiin niveliin. 
Kivistä rakennamme terassin saunan edustalle, tähän paikkaan paistaa upeasti ilta-aurinko, siispä täydellinen paikka vilvoitella saunan jälkeen. 
Samalla tilasimme vähän reilumman satsin kivituhkaa pihaan, sillä meillä on muitakin pihaprojekteja suunnitteilla, niistä lisää myöhemmin. 
Kivien asennus oli aika haasteellista, koska kivet olivat keskenään eripaksuisia. Hiljalleen kuitenkin naputtelemalla ja asettelemalla kivet asettuivat paikoilleen. Emme käyttäneet asennushiekkaa ollenkaan vaan asettelimme kivet kivituhkan avulla. Kuorimme alueelta maata ensin n.10cm syvyydeltä ja sen jälkeen levitimme suodatinkankaan koko alueelle. Valtavasti sitä saikin tehtyä yhden päivän aikana, kun sitä vain ryhtyy hommiin. Julkisivuremonttimmekin eteni tänään vähäsen, kaikki rimat on revitty alas ja nyt vain rapsutushommiin. Nyt on kyllä niin väsynyt olotila, mutta samalla niin mahtava fiilis, kun hommat etenevät. Ruumiillinen työ tekee kyllä mielellä hyvää. 
                                Mikäs sitä olikaan hommia paiskiessa ihanien syreenien tuoksuessa kauniissa auringonpaisteessa. Kaksi karvaista ystäväämmekin jaksoivat olla koko urakan ajan touhussa mukana. Ihana kesäpäivä. 


                                          Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3

                                                           -P

Kommentit

 1. Pihasauna! Mäkin haluun! :) Oon ehdotellut sellaista miehelle, mutta ei ole vielä innostunut asiasta. Me sudittiin tänään vähän Uulan pohjamaalia. Peittää tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasauna oli kyllä meidän haaveemme jo taloon muuttaessa, meillä oli täällä aikaisemmin vain ankea kellarisauna. Teimme pihasaunan piharakennuksen sisälle, kun siellä oli valmiiksi jo piippu. Tilassa oli aiemmin putka, kalterit ikkunassa muistuttavat meitä sen historiasta :D

   Poista
 2. Mahtavuutta ois omistaa pihasauna!! Ootta kyl ollu ahkeria. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko välillä yrittää olla ahkera, kyllä me ollaankin laiskoteltu jo ihan riittämiin :D

   Poista

Lähetä kommentti

back to top