Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kahvikuppi show


Tämä sateinen maanantai oli se päivä jolloin päätin tarkistaa rakkaan Arabian kuppikokoelmani tilanteen, laskea kuinka monta erilaista puhalluskoristeista kuppia jo löytyy ja onko kaikille kupeille tassit. Tämä puuha todella vaatii vähän aikaa ja energiaa, koska kuppeja on kertynyt jo toistasataa kappaletta, mutta mikäs sen ihanampaa puuhaa sadepäivänä voisi ollakaan kuin pyöritellä pirteänvärisiä kuppeja.

Näissä kuvissani vilahtaa myös serikuvallisia kuppeja. Serikuvalla tarkoitetaan valokuvaamalla valmistettua serikuvaa, joka siirretään kuppiin, joko koneellisesti tai käsin. Puhalluskoriste sen sijaan puhalletaan kuppiin sabluunan avulla, siksi puhalluskoristeisissa astioissa näkee usein värien leviämisiä ja muita pieniä "virheitä", jotka minun mielestäni tekevät kupeista vain kiehtovampia. Aivan kuin käsinmaalatut kupit, yksikään ei ole keskenään täysin samanlainen. Kuppeja tarkastellessa huomaa kyllä helposti millä tekniikalla kuvio on kuppiin tuotu. Kuvissani esiintyvät kupit ovat valmistettu 60-70-luvuilla, kaikkia koristeita ei ole nimetty alunperin ollenkaan, mutta niille on saattanut syntyä nimet arkikäytössä, jotka ovat sitten painuneet ihmisten mieliin. Kupit ovat alunperin valmistettu arkikäyttöön ja ovat olleet edullisia joka kodin kuppeja, siksi pienet valuvirheetkin ovat olleet näissä ihan hyväksyttäviä. 

Kuppeja tarkastellessani keksin ainakin 30 puuttuvaa kuppia, joten vielä riittää keräiltävää, hyvä niin koska minä en pidä valmiista kokoelmista. Kukaan ei varmasti tiedä, kuinka monta erilaista kuppia on oikeasti valmistettu, aina vaan tuntuu putkahtelevan ennennäkemättömiä kuvioita ja värejä. Se jos mikä tekeekin tästä keräilystä mielenkiintoista. 

              Alimmassa kuvassa ovat kaikki erilaiset puhalluskoristeiset kuppini. 

Toivottavasti kuppikuvat piristivät teidänkin maanantaita, ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3

                                                               -P


Kommentit

 1. Upea kokoelma <3 eihän nuita raskisi edes arkena käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kupit ovat meillä käytössä, kun saapuu kahvivieraita :)

   Poista
 2. Kylläpä siinä on kuppi poikineen :) Minulla on myös noita jonkin verran, pääsevät käyttöön todella harvoin. Viimeksi olivat käytössä meidän minihäissä 2009 ja seuraavan kerran pääsevät esille vauvan nimiäisissä tänä kesänä :) Olen ostanut kuppini 90-luvun lopussa, jolloin periaatteeni oli, etten maksa niistä enempää kuin 5 markkaa tasseineen! Ja tosiaan hyvin löytyi, ei mahtaisi enää onnistua tuolla metodilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä ovat kyllä käytössä aina, kun saamme kahvivieraita. Nautin niin paljon, kun saan kattaa pöydän näillä rakastamillani kupeilla :)

   Hinnat tosiaan olivat 90-luvulla hieman erilaiset kuin tänä päivänä, onneksi minäkin ostin ensimmäiset kuppini ennen suurinta kuppihuumaa :D Hetki sitten löysin kyllä kuppeja 1€ kpl eli vieläkin on mahdollista tehdä löytöjä, vaikka harvinaista se onkin.

   Poista
 3. Voi että kun ihania kuppeja. Ja, wau mikä kokoelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kupit ovat kyllä vieneet sydämeni ja järkeni <3 :D

   Poista
 4. Jee! Kivaa nähdä komea kuppikokoelmasi samassa postauksessa! Nuo puhalluskoristeiset yksilöt ovat kyllä ihania, jotenkin tuo serikuva tuntuu kupeissa paljon teollisemmalta, vaikka hienoja nekin tietysti ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva itsekin nähdä kokoelma kerralla pitkästä aikaa, ei sitä oikeasti ymmärrä kuinka paljon näitä on ennen kuin kokoaa ne samaan kasaan :)

   Minua myös miellyttää paljon enemmän nuo puhalluskoristeiset, vaikka on noissa serikuvallisissakin oma viehätyksensä.

   Poista
 5. Ooooh! ♥ ♥ ♥ Mitään muuta en voi sanoa. :D :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä todellakin oli päivän piristys :) On nuo kupit vaan ihania!
  MK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin ja kuvaa jos piristivät päivääsi :)

   Poista
 7. Ihania kuppeja!
  Minäkin olen kerännyt näitä.

  VastaaPoista
 8. Kauniita! Siinä on jo mahtava kokoelma. Meillä on mökillä jotain keltakuvioisia kuppeja. Välillä oon miettinyt niiden tuomista kotiin, mutta pitäähän mökilläkin olla jotain kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja on noita tosiaan kertynyt :) Jod mulla olisi mökki niin kyllä sielläkin olisi kauniita kuppeja ❤️

   Poista
 9. Kyllä noilla kupeilla kelpaa jo pitää isotkin juhlat...mahtava määrä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, täytyykin pitää vaikka suuret puutarhajuhlat ❤️

   Poista
 10. Kauniita ovat! Ihanaa etsintää vielä löytymättömille kupeille!

  VastaaPoista
 11. Kauniita ovat! Ihanaa etsintää vielä löytymättömille kupeille!

  VastaaPoista
 12. Upeet kokelmat ja niin hienosti olet laittanut ne esille. Silmä lepää kuvissa.

  VastaaPoista
 13. Melkein pyörryn ihastuksesta...
  Onko jokin kuppi, jonka löytämisestä olet ollut erityisen superinnostunut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo lila Pop-kuppi säväytti minua todella paljon ja harvinaisuudessaan oli ihana löytö, sen myi minulle eräs ihana nainen joka näki kahvikuppi-kokoelmani :)

   Poista
 14. Ihania kuvia. (: Miten säilytät tällaista määrää kuppeja? :D Onko koskaan mennyt "keräilykuppi" rikki tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Osa on lokerikoissa seinällä, toimivat meillä tauluina :) Osa on kaapissa ja osa toisessa hyllyssä, vievät loppujen lopuksi mielestäni aika vähän tilaa.

   Poista
 15. Tää on kyllä niin käsittämättömän hieno kokoelma! Ja todella upeat kuvat :)

  VastaaPoista
 16. Wau, todella upeita :) itsekin olen pikku hiljaa ruvennut keräilemään vanhoja purkkeja ym. Mutta olen vielä ihan pulassa, kun en tiedä niistä juurikaan mitään. Onko vinkkejä hyvistä nettisivuista tai vastaavista, joista saisi oikeeta tietoa vanhasta arabiasta ym. Kiitosta vaan jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Designmuseon sivuilta löytyy esimerkiksi kaikki arabian leimat ja niiden perusteella voi päätellä esineen iän, sellaista kaiken kattavaa nettisivustoa ei oikein ole :/ Laatutavarassa on tiedot aika lailla kohdillaan, mutta sielläkin olen nähnyt monia vääriä tietoja. Inkerin arkistot retrolle on myös mahtava ryhmä, se on Rättei, lumpui ja retroi-ryhmän alaryhmä, noihin molempiin kannattaa liittyä. :)

   Poista
 17. Hieno kokoelma. Saimme 47 vuotta sitten häälahjaksi kupit asetteineen,kermakon, sokerikon ja pullavadin tuollaisilla vihreäpalloisilla reunoilla. Kolme vuotta sitten meillä oli kupeista kaksi ehyenä tallella. Sanoin, että juomme niistä 50 vuotis hääkahvit. Oudolla tavalla toinen kupeista hävisi kaapin ylähyllyltä. Sitä ei löydy mistään. Olen yrittänyt metsästää kuppia netistä, mutta ei ole toistaiseksi onnistunut. Nyt näin ensimmäisen kerran kuvan siitä sinun sarjassa. Toiveita on siis löytää kuppi ennen juhlapäivää.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top