Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Vierashuone


Meidän entinen makuuhuoneemme alakerrassa toimii nykyään vierashuoneena. Siirsimme makuuhuoneen yläkertaan, koska siellä on ihanan viileä nukkua talvella ja jotenkin on kiva siirtyä nukkumaan viikeän kuistin kautta. 
Vierashuoneeseen on koottu huonekaluja, jotka ovat jäänet yli muualta. Matalan senkin tilalle olemme etsineet vanhaa kaappia,  koska tarvitsemme kipeästi lisää säilytystilaa. Vanhoissa 
taloissa tuntuu aina olevan puutetta säilytystiloista. Meillä on kyllä viisi kappaletta vinttikomeroita.  Kaikkea ei vaan viitsi niissä säilöä, kun ne ovat kokonaan kylmää tilaa. 

Vierashuoneessa on tapettina Pihlgren&Ritolan valmistama ja Ritva Kronlundin suunnittelema kirsikkapuu tapetti. Tykkään tapetista ihan hirmuisesti se sopii huoneeseen mielestäni loistavasti. Huoneessa on alkuperäinen vanerilevyistä koottu katto, joka haluttiin säilyttää. Tämän tyyppisiä 
kattoja ei tiettävästi ole kovinkaan monessa talossa. Jos huhut pitävät paikkaansa niin katto on 
Puustellin valmistama ja näitä tehtiin vain kolmeen taloon ja yksi näistä taloista on jo purettu.
Katto on siis osa rakennushistoriaa. Meillä on samanyyppinen katto myös yläkerran yhdessä huoneessa, tila oli aikaisemmin keittiö. Myös alakerran keittiössä oli samantyyppinen katto, se 
me ikävä kyllä jouduttiin purkamaan. Keittiössä oli madallettu kattoa ja sen purkamisesta jäi
kamalat jäljet alkuperäiseen vanerikattoon. Säilytimme kyllä hyväkuntoiset palat jos niistä, 
vaikka joskus keksisi jotain hauskaa.                                           

                                                                    -P

Kommentit

 1. Kaunis huone! Mun yhden ystävän talossa on tuollainen katto ruokailu- ja olohuoneessa. Talo on rakennettu käsittääkseni 50-luvulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän talo on rakennettu 1948 eli ehkä näitä on sitten tehty enemmänkin tämän ikäisiin taloihin. Itse olen monissa vanhoissa taloissa käynyt, mutta ei ole tälläisiä kattoja osunut silmiini :)

   Poista
  2. En ole itsekään nähnyt muualla kuin ystävän luona, joten uskoisin harvinaiseksi. Heidän talon on rakentanut joku rakennusalan ammattilainen.

   Poista
  3. Niin on tämänkin talon rakentanut ammattilainen, hauskaa. Ehkä nuo katot eivät sitten niin yleisiä olekaan.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top