lauantai 20. helmikuuta 2016

Amatsoninlilja

Ostaessamme tämän talon tuli mukana paljon irtaimistoa ja myös monia viherkasveja ja yksi niistä on tämä upea amatsoninlija, joka on ilahduttanut meitä pari kertaa vuodessa upeilla suurilla valkoisilla kukilla. En tiedä miten olen tämän yksilön saanut kukkimaan niin hienosti, saattaa johtua siitä että kasvi oli aikaisemmin yläkerran aulassa ja olin unohtanut sitä hoitaa liiemmin. Minulla on paha tapa "hoitaa" kasvit hengiltä, yleisin tapa on ollut tähän mennessä hukuttaminen. Toivottavasti siis onnistunu unohtamaan sen tuonne olohuoneen nurkkaan ja se jaksaa jatkossakin kukkia yhtä kauniisti. 
Ainakin se nyt tuottaa meille enemmän iloa nykyisessä paikassaan, yläkerran aula on sellainen läpikulku paikka, mutta olohuoneessa oleskellaan ja siksi tähän huoneeseen halua panostaa enemmän. 
                             
                                                 Kivaa iltaa kaikille :)

                                                             -P

16 kommenttia:

 1. Komea kasvi ja hyvältä näyttää tämä olohuoneen nurkkaus! :) Meilläkin on amatsoninlilja. Sain siitä taimen anopilta. Olen kerran saanut sen kukkimaan. Siinä on aivan ihanat kukat, mutta omaan nenään tuoksu oli turhan voimakas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, mä en edes muista että kukat olisivat tuoksuneet miltään. Voi johtua siitä, kun tämä tosiaan oli aikaisemmin paikassa jossa en oleskellut. Katsotaan häiritseekö tuoksu nyt täällä olohuoneessa. Tykkään tästä kasvista kyllä hirmuisesti ❤️

   Poista
 2. Komea kukka ja upea kynttilänjalkakokoelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kynttilänjalat joutuivatkin jo matkalaukkuun odottamaan ensi talvea :) Täytyy pianon päälle koota jotain keväisempää.

   Poista
 3. Ihana amatsooni..nyt minullakin on. Sinulla on myös iiihana blogi ja koti!!! -)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja amatsoninlija on iiiihana ❤️

   Poista
 4. On se kyllä komea ja varmasti vielä enemmän kukkiessaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin se on vielä upeampi kukkiessaan, mutta ihanaa vihreyttä tuo kotiin muulloinkin :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Niin se on kyllä upea ja on meidän vanhin "esineemme" :) Se on 1800-luvun lopulta.

   Poista
 6. Vanhat viherkasvit on kyllä hienoja - ja usein myös tosi paljon sitkeämpiä kuin kaupasta juuri kannetut. Tosi kaunis tuo teidän amatsoninlilja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ovat kyllä huomattavasti sitkeämpiä. Onkohan kaupasta ostetut ylilannoitettuja, vai mikähän niitä vaivaa. Olen miettinyt asiaa useasti.

   Poista
 7. Upea kasvi ja vitsit tuo piano on kyl niin upea ♥ Mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

  VastaaPoista
 8. Upea kasvi ja toimiva paikka komealle kasville! Olisko se keltainen jakkara tuossa alla ollut jo liikaa keltaista? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eikä vain olekin upea. Hassua, että mainitsit tuon keltaisen jakkaran, koska nyt siinä on jo alla keltainen jakkara :D

   Poista