maanantai 4. tammikuuta 2016

Makuuhuone


Makuuhuoneemme sijaitsee talomme yläkerrassa,  siellä on sopivan viileää nukkua. Ostaessamme talon remontoimme makuhuoneen alakertaan, mutta nykyään vanha makuuhuoneemme toimii vierashuoneena.
Tästä vaihdosta johtuen makuuhuoneemme ei ole aivan sellainen mitä toivoisin.
Esimerkiksi tapetti odottaa vaihtoa, mutta onneksi tämän hetkinen on sopivan neutraali kaikille muille kirkkaille väreille mitä huoneesta löytyy. Makuuhuoneen seinät pitäisi levyttää uudelleen ennen tapetointia, siksi se on vähän suurempi operaatio ja saa odottaa vuoroaan tehtävälistallamme. Toisaalta mutkalle taipuneissa pinkopahveissa on jotain todella sympaattista, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun yrität saada tapettivuotaa seinään iskee katumus, ettei seiniä levytetty uudelleen. Ei tässä onneksi ole kiire minnekään. Yksi  tärkeä asia minkä tässä remontoidessa on oppinut on, että kun malttaa tarpeeksi pitkään miettiä ja pohtia niin lopputulos miellyttää aina varmemmin. Se on vaan välillä vähän hankala toteuttaa, kun on tälläinen  "kaikki mulle heti nyt"-tyyppi. Mutta pidemmittä puheitta tässä kuvia tämän hetkisestä makuuhuoneestamme.


Ihana auringonkeltainen yövalo on kirppislöytö.
Lamppu on Anna-Maija Salon Arikselle suunnittelema ja nimeltään Revontuli.

 
Turkoosi sivupöytä löytyi roskalavalta.


Makuuhuone kuvattuna harrastehuoneen suuntaan.Ystäväni entisöi tämän ihanan tuolin meille.Olen keräillyt näitä viehättäviä vanhoja täkkejä kirpputoreilta, paitsi että ne ovat kauniita niin ovat myös vanhassa talossa asujalle erittäin tarpeellisia. On ihana kääriytyä talvi-iltoina lämpöisen täkin alle. Nyt aionkin nauttia kupillisen kuumaaa teetä vällyjen alla, rentouttavaa iltaa kaikille!

                                                               -P

18 kommenttia:

 1. Meillä ei ole levytetty seiniä uusiksi. Tapetoidessa se saa repimään hiuksia päästä (viimeksi eilen) mutta muulloin tykkään niistä. Vinksottavat seinät kuuluu minusta vanhaan taloon, vaikka käytännöllisyys on niistä monesti kaukana :D

  Ps. Onnea uuteen blogiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään kaikkialla ja jossain huoneissa ei tarvitsekaan, mutta tuo huone on pakko levyttää, seinät ovat niin kurjassa kunnossa ja liian monta vanhaa tapettikerrosta jo pinkopahvin päällä!

   Poista
  2. Meillä on ollut siitä onnekas tilanne, että seinät on olleet suht hyvässä kunnossa. Tosin alla ei olekaan alunperin ollut pinkopahvia, vaan Enso-pahvia. Ehkä se on jämäkämpää. Pinkopahvia ollaan kyllä itse lisätty seiniin myöhemmin tasoitteeksi vanhojen tapettikerrosten päälle, vaikka se ei ehkä olekaan oikeaoppisesti tehty, en tiedä mitä talotohtori siihen sanoisi ;)

   Poista
  3. Se Enso tosiaan on jämäkämpää kuin tuo perus pinkopahvi. Me ei olla uskaltauduttu pinkopahvittamaan toistaiseksi vielä yhtään seinää, huokolevyä ollaan laitettu sitäkin enemmän.

   Poista
 2. Ihania sävyjä! Tuo vihertävän turkoosi pöytävalaisin on mielettömän hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja eikö vaan olekin, minusta siinä on juuri täydellinen väri ja tuo muoto on niin ihana :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Liiankin herkullisia, kun niitä on kertynyt jo vinopino :D

   Poista
 4. Voi mitä ihanuuksia täällä oli blogi täynnä!

  VastaaPoista
 5. Nuo vanhat peitot ovat niin ihanan värisiä ♥
  Tulee aina toisinaan mieleen, että mitä aarteita ihmiset heittääkään roskikseen. Kuten tuo pikkuinen pöytä..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne ovat aivan ihania ❤️ Ja, todellakin tuo roskiin heittäminen ihmetyttää, luulisi että samalla vaivalla voisi viedä kierrätyskeskukseen. Toisaalta meillekin on päätynyt monta ihanaa aarretta, jotka ei jollekin ole enää kelvannut :)

   Poista
 6. Odotan jo intopiukeana milloin teet postauksen talosta ja sen historiasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää jossain vaiheessa tehdä :)

   Poista
 7. Teillä on niin kaunis koti! Ja ihania täkkejä. Tuo pieni pöytävalaisin on symppis.

  VastaaPoista
 8. taivaan vallat että on kaunista! oon niin kateellinen noista täkeistä ja verhoista ☺

  VastaaPoista