Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sunnuntai kirppistelyä

Mikä ihana viikonloppu tulikaan vietettyä. Ystäväni tuli meille viikonloppuna yllätysvierailulle ja nyt on taas naurulihaksia treenattu kunnolla. Syötiin, saunottiin, naurettiin ja höpöteltiin, ihan parasta.  Mahtavan viikonlopun kruunasi kirppiskierros. Ajelimme Huittisiin kirppistelemään ja se ei ollutkaan ollenkaan turha reissu. 

Huittisista kakkostien kirppiksiltä löysin upean suuren Arabian kukkaruukun kymmenellä eurolla. Näitä kauniita kukkaruukkuja minulta löytyykin jo useita ja montaa eri kokoa, isokokoisia kukkaruukkuja on valitettavasti vieläkin liian vähän. Siksi tämä ruukku oli oikein mieluinen löytö, tavoitteena olisi löytää kaikille viherkasveilleni Arabian kukkaruukut. 




Oih ja voih mitkä mielettömän upeat lautaset sattuivat matkalleni. Onnistuin löytämään kuusi kappaletta upeassa kunnossa olevia ruotsalaisen Gustavsbergin valmistamia ja Stig Lindbergin 70-luvulla suunnittelemia Röd Aster pullalautasia. 
Niin ihana löytö, että melkein vieläkin tärisen onnesta. 
Maksoin kuudesta lautasesta yhteensä 15euroa eli lautaset olivat lähes ilmaisia. 
Näitä upeita lautasia valmistetaan uustuotantona ja hintaa yhdelle lautaselle on laitettu hurjat 47€.



Arabian suloistakin suloisempi vaaleanpunainen Sointu-kahvikuppi asetteineen suorastaan huusi päästä kotiini. Voiko tämän suloisempia kahvikuppeja enää ollakaan? Ei minusta. 
Sointu-sarja on Kaj Franckin suunnittelema ja sitä on valmistettu 50-luvun lopulla. 
Sarjaa löytyy vaaleansinisenä, vihreänä, harmaana ja vaaleanpunaisena. 
Löysin kupin Harjavallan Tori-puodista, kuppi kustansi 15euroa. 


Kaksi kaunista käsintehtyä savimukia pääsevät toimittamaan hammasmukin virkaa kylppäriin. 
Olen koko ajan yhä enemmän enemmän rakastunut käsintehtyihin saviastioihin, on ihanaa kun jokainen astia on keskenään erilainen. Olen ihastellut jo pitkään Diagnoosi sisustusmania-blogin Marian valmistamia upeita astioita. Olisi ihanaa jos joskus itsekin pääsisi kokeilemaan saviastioiden valmistamista, täytyykin katsella kansalaisopiston tarjontaa, jos sieltä vaikka löytyisi sopiva kurssi syksyksi. 

Nyt toivottelen teille kaikille rentoa sunnuntai-iltaa ja mukavaa ja toivon mukaan aurinkoista alkavaa viikkoa <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Vau mitkä löydöt !!! On noi lautaset upeita. Mullakin on Arabian kukkaruukku, en vain ole sitä aikoinaan tajunnut, se on niitä pienempiä versioita.

    VastaaPoista
  2. Nuo lautaset ovat ihan mielettömän upeat, vaikka en niin punaisen ystävä olekaan niin nuo kolahtivat <3 Arabian ruukusta on monesti kulunut leimat pois ja niitä ei välttämättä siksi tunnista Arabiaksi.

    VastaaPoista
  3. Kivat löydöt! Mäkin pääsin vihdoin aloittamaan kesän kirppistelyt rompetorin muodossa. :)

    VastaaPoista
  4. Ihanat pullalautaset! Pidän ruotsalaisista astioista, mutta tämä kuvio oli ennestään vieras. Ja sitten, kun rikastun, kerään koko setin mintunvihreää Sointua, nyt on vasta yksi teekuppipari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsalaiset astiat ovat tosi kauniita, varsinkin juuri Stig Lindbergin tuotanto vetoaa minuun kovasti. Minäkin haluaisin kerätä sointua kokonaisen kahviserviisiin, sekä vaaleanpunaisena, että mintunvihreänä. Tosiaan sitä rikastumista odotellessa :D

      Poista
  5. Äidillä oli nuo Sointu-kupit, juuri tuollaiset vaaleanpunaiset. Niistä aina kahvia juotiin, kun äidillä käytiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania muistoja <3 Sointu on niin kaunis ja herkkä sarja.

      Poista
  6. Suositelen savenvalanta on rentoutavaa ja saa yksilöllisiä astioita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin täytyy selvittää, järjestetäänkö meilläpäin savenvalata kursseja. Uskon, että se puuha on rodella rentouttavaa.

      Poista
  7. Kauniit savimukit! Savessa on sitä jotan. Tuo pullalautaisten punainen on ihana syvä ja kaunis myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savessa todellakin on jotakin kiehtovaa! Punainen ei yleensä ole minun juttuni, mutta nuo pullalautaset ovat mielettömän kauniit.

      Poista
  8. Kivoja löytöjä olet tehnyt. Meillä täällä Raumalla on tällä viikolla runsaasti pihakirppiksiä, eilen niitä kiertelinkin. Mutta, tarvitsenko kaikkea ihanaa mtä löysin? :)
    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se hyvä kysymys onkin, että tarvitseeko niitä kaikkia ihania löytöjä - ehkä ei, mutta kauniit astiat ja esineet tekevät jokaisesta päivästä spesiaalimman. Liika on tietenkin liikaa ja välillä pitää osata luopuakin. Meillä on ollut huhtikuusta asti kirppispöytä ja paljon itselle ylimääräistä on taas lähtenyt kiertoon :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  9. Oi, nuo Röd Aster -lautaset ovat suosikkini, ne ovat niin kauniit. Törmäsin niihin ensi kerran muutama vuosi sitten Japanissa (!) ja siitä asti olen niistä haaveillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lautaset ovat aivan upeat, mutta hinta on yleensä todella kiva ja en ollut uskaltanut niistä siksi edes haaveilla. Onneksi välillä käy tuuri, toivottavasti sinäkin löydät niitä joskus <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top