lauantai 16. tammikuuta 2016

Talvisen kirppistelypäivän löydöt


Lähdettiin tänään vapaapäivän kunniaksi kiertelemään kirpputoreja vähän kotikuntaamme pidemmälle. Ensimmäinen kohteemme oli Laitilan kirppis, joka sijaitsee ihanassa vanhassa puutalossa ihan Laitilan keskustassa.  Täältä on aina tarttunut jotain mukaan. Tämä kuuluu ehdottomasti minun suosikki kirpputoreihini.

 Laitilasta ajoimme Turkuun Mimmin kirppikselle. Mimmin Kirppis on suuri itsepalvelukirpputori, jossa on myös valtavan suuri huonekalupuoli. Täältä löytää tavaraa laidasta laitaan, hintataso on mielestäni kohtuullinen. Toki täältäkin niitä ylihinnoiteltuja pöytiä löytyy. 

Seuraavana vuorossa oli Kirppiskeskus/Huonekalutori Hassinen, tämä on myös suuri itsepalvelukirpputori. 

Hassinen jälkeen ajoimme A-laatukirpputorille Raision puolelle. Kirpputori oli pienentynyt viime kerran jälkeen, mutta oli mielestäni muuttunut miellyttävämmäksi. 

Seuraava ja viimeinen kohteemme oli Maskuun kirpputori Wanha Nestori.  Täällä on minusta kivasti tarjolla vanhoja astioita ja vintagea. 

Todella harvoin kirpputoreilta tekee enää oikein sellaisia wow-löytöjä. Tämänpäiväiseen saldoon olen kuitenkin todella tyytyväinen. 


Esteri Tomulan kuvittama pippuripurkki löytyi tänään, kumina löytyi viime viikolla.
Nämä ovat minusta aivan ihania ja pääsevät myös käyttöön.


Richard Lindhin Arabialle suunnittelemia kukkaruukkuja löytyi tänään hurjan monta, en voinut jättää
ostamatta, kun hintaa oli vaivaiset 1,5€ kappaleelta. Tätä pidän todellisena löytönä. 


Kaksi Arabian puhalluskoristeista kuppia löytyi myös. Ihana Raija Uosikkisen ping pong ja AA-mallin
mustavalkoinen kuppi, tälle en tiedä nimeä. Voi olla myös nimetön niin kuin monet Arabian kupit ovat, mutta jos joku tietää nimen niin kertokaa ihmeessä. 


Sitten löytyi 7kpl ihania Raija Uosikkisen kuvittamia Violetta pullalautasia. 


Pieni peltitarjotin ja leipäkori oli pakko napata mukaan, olivat niin herkullisen värisiä. 


Vanhat pitsisomisteiset vohvelipyyhkeet ovat heikkouteni ja varsinkin, kun väritys
on näin täydellinen. Vohvelikangas kuivaa minusta froteeseen verrattuna huomattavasti
paremmin, että sinänsä tämä on hyvin käytännöllinen heikkous. 

Tänään oli kyllä kaikinpuolin onnistunut vapaapäivä, nyt ryhdytään blinien paistoon. 

                                      Rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille!

                                                               -P


10 kommenttia:

 1. Olipa kivat löydöt. Harvoin tosiaan enää peruskirppareilta ihmeempiä löytöjä tekee. Odotankin jo kesän ulkokirppiksiä innolla, niistä saattaa vielä napata löytöjä matkaansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tosiaan kesän kirppistapahtumat ovat ihan parhaita, niitä odotellessa :)

   Poista
 2. Noi kukkaruukut on ihania! Pyörittelin niitä kerran kirppiksellä. Hintaa oli muistaakseni 10e/kpl. Jäi silloin ostamatta, kun en raskinut, vaikka kai tuokin hinta ihan ok oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan upeita, minäkin olen jättänyt ostamatta, kun ovet olleet arvokkaampia. Vaikka ei se 10€ tosiaan paha hinta näistä olekaan.

   Poista
  2. Olen maksanut Arabian kukkaruukusta 12e, ja ilman alulautastakin 3e joten todella hyvään hintaan kyllä löysit!

   Poista
  3. Kyllä näissä tosiaan on hintaa yleensä paljon enemmän ja siksi on jäänyt ostamatta. Nyt tarvitsisi mennä ostamaan lisää pieniä viherkasveja, että saisi ruukut täytettyä :)

   Poista
 3. Ihan totta, ettei kirppareilta enää tee niin pysäyttäviä löytöjä, ja varsinkaan kun itsellä on aika selkeä värikoodi ja paljon jo kaikkea kivaa löytyy, joten löydötkin ovat suppeampia. Maustepurkit ovat kiva löytö, ja tuo pannunalunen on aivan ihana :) Kukkaruukkuihin olen meillä päinkin välillä törmännyt, usein niistä puuttuu aluslautanen tai ovat huikean hintaisia kokonaisina. Keltainen leipäkori kävisi meillekin :)

  P.S. Mä muuten hain tänään sen ison Finelin keltaisen kulhon kirpparilta, jäi silti kiusaamaan... Ajattelin että jos se vielä siellä mua odottaa niin lähtee matkaan, eikä haitannut yhtään, että hinta oli vähän pudonnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta on hyvä, että on tullut kriittisemmäksi. Vaikka meilläkin on paljon tilaa niin kyllä sekin täyttyy helposti liiaksikin. Tuo pannunalunen on Pukkilan vanha laatta, löysin tuon kehikon joskus kirpparilta ja siinä oli joku ruma laatta. Muistin heti, että mulla on kotona tuo ihana mustavalkoinen laatta ja sain siitä ihanan pannunalusen.

   Ihanaa, kun sait kulhon ja vieläpä edullisemmin! Ei niitä kulhojakaan liian usein enää liiku. Ainakaan kohtuulliseen hintaan.

   Poista
 4. Kirppismatkat on ihan parhaita. Hauskaa, että olet pyörinyt mun lähikirppareilla ja tehnyt näin kivat löydöt! Mä olin viime viikonloppuna puolestani Tampereella ja pitäisi saada kirppismatkan anti piakkoin eetteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ovat, onneksi ei silti ihan joka päivä ehdi niitä tekemään :D jos tähän tahtiin joka viikko tulisi tavaraa niin aika ahtaaksi kävisi tilat. Oi, innolla odotan sun postausta Tampereen reissusta.

   Poista