Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Syyskuun sateinen sunnuntai + herkullinen omenapiirakka resepti!

maailman herkullisin omenapiirakka

paras omenapiirakka



helppo ja herkullinen gluteeniton omenapiirakka

maailman herkullisin omenapiirakka

hekkppo ja herkullinen piirakka omenoista

maailman paras raparperipiirakka


Tuntuu hassulta, että vaikka on ollut todella utuinen, sumuinen ja sateinen viikonloppu, niin minä olen nauttinut. Upean kesän jälkeen on ihana vetää villasukat jalkaan, laittaa puuhellaan tuli ja keittää kuppi teetä. Olen myös pitkästä aikaa intoutunut leipomaan, luulin että se puuha ei kiinnosta minua enää ollenkaan. Vuosi vuodelta huomaan rakastavani syksyä yhä enemmän ja enemmän. 

Hiljalleen on mieli todellakin kääntynyt syksyyn, eilen kuskasimme talvehtivia kasveja kellariin ja siivoilimme muutenkin puutarhaa hieman syyskuntoon. Toki edelleen uskon, että tulemme vielä viettämään kauniita syyspäiviä puutarhassamme, joten liian hätäinen ei kannata ainakaan kalusteiden kanssa olla. Onhan sitä ihana nauttia myös niistä kirpeistä syyspäivistä puutarhassa istuskellen. 

Syyskuuhun kuuluu ehdottomasti omenat ja auringonkukat. Omenien tuoksu täyttää syksyisin koko puutarhamme ja onneksi kauniita auringonkukkapeltoja on meidän suunnilla runsaasti. Ihanaa, kun saa kerätä näitä pieniä aurinkoja myös maljakkoon <3 

maailman paras ja helppo omenapiirakka

Tosiaan olen innostunut pitkästä aikaa leipomaan ja minun leipomuksieni pitää olla aina mahdollisimman helppoja ja tämän herkullisen omenapiirakan ohje on todellakin erittäin helppo. Haluan jakaa ohjeen myös teillekin, jos joku siellä ruudun toisella puolella kaipailee helppoa ja nopeaa reseptiä. Rasvaa tässä ei ole säästelty, joten kevytversio tämä ei todellakaan ole, sen sijaan gluteenittomana tämä ohje toimii myös mainiosti. 

Ohje:

175 grammaa voita tai margariinia

1,5dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja/vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

0,7dl maitoa

1 muna

tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4-5 pientä kotimaista omenaa

sokeria ja kanelia

Sekoita sulatettu rasva kulhossa sokerin kanssa. Lisää jauhoja hiljalleen. Kun jauhot on sekoitettu, ota kahvikupillinen taikinaa talteen, se laitetaan myöhemmin piirakan päälle. Lisää taikinaan sekaan maito, muna, leivinjauhe ja vaniljasokeri, sekoita taikina voimakkaasti puuhaarukalla sekaisin. Taikina on tässä vaiheessa löysää, mutta ei kuitenkaan ihan litkua. 

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele päälle omenat. Omenoiden päälle ripotellaan taikina, joka otettiin aiemmin talteen ja koko komeuden päälle ripotellaan vielä sokeria ja kanelia. 

Paistetaan 200 nnasteessa n. puoli tuntia. 

Tarjoile paksun vanhanajan vaniljastikkeen kera. 

Omenoiden tilalla voi käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä, esimerkiksi raparperi toimii tässä mös todella loistavasti.

Ihanaa sunnuntai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

back to top