Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kierrätyslöytöjä loppukesältä!

 

On kyllä ihan parasta, kun on tuttavia, jotka tuntevat sinun makusi. Eräs tuttu antiikkikauppias laittoi viestiä, että kiinnostaisiko minua kaunis Kupittaan saven mustavalkoinen lautanen ja varmasti arvaatte kiinnostiko, no todellakin kiinnosti. Tämä lautanen on ihan täydellinen minun kokoelmiini, en vaan pysty vastustamaan Kupittaan saven mustavalkoisia astioita ja maljakoita. 

Tämä lautanen on Linnea Lehtosen käsialaa ja hänen suunnittelemia maljakoita minulta löytyykin aika monta. Tämä graafinen kuvio miellyttää kovasti minun silmääni. 


kupittaan savi mustavalkoinen

parhaat kirppikset

Hassun valkoisen lintumaljakon bongasin Salon Ekocenteristä, ihastuin sen hassuun ulkomuotoon välittömästi, mutta sitten kuitenkin jätin tämän ostamatta. Illalla tulin katumapäälle ja onneksi olimme ihanilla ystävillämme yökylässä ja pääsin seuraavana päivänä korjaamaan tilanteen. Olen kyllä tyytyväinen, että linnun kotiutin ja Instagramissa eräs seuraajani tiesi kertoa, että tämä lintu on tehty alunperin kaupan yrteille ja siinä hommassa tämä onkin vallan mainio kapistus. Yrtit tekevät pyrtön tälle lintuselle. Maksoin tästä 8 euroa. 


Salo secondhandista nappasin mukaani tämän ylvään messinkipatsaan, joka päätyi ruokailutilan vitriinkaapin päälle. Tämän kaapin päälle on löytänyt tiensä jo monta kaunista messinkieläintä. Tämä uusin hankinta on mielestäni kettu ja tämä esine on todella painava ja siinä on nähtävissä kaunis ajantuoma patina, joten ihan uusi ei tämä löytö ole. maksoin tästä 10 euroa.

suomen parhaat kirppikset

salon kirppikset

Aarresaaren kirppis Salossa minua odotti tälläinen kauniilla tavalla patinoitunut puulaatikko, lukko oli aikojen saatossa mennyt rikki, mutta se ei minua haitannut. Saan tähän laatikkoon hyvin säilöön minun malaaustarvikkeitani. Tästä maksoin 10 euroa. Salon kirppis Aarresaaresta nappasin matkaani myös tämän kauniin metallisen vadin, tälle hauskalle esineelle minulla oli selvä käyttötarkoitus. Tämä päätyi kasvihuoneeseen, koska tähän ilmavaan vatiin on ihana kerätä satoa talteen. Tämä vati kustansi neljä euroa. 

kirppislöytö

vanha pöytävalaisin

Tuttavaltamme, joka myi meille Kupittaan saven lautasen ostimme myös tämän kauniin Ornon valmistaman pöytävalaisimen. Tätä valaisinta on valmistettu 50-luvulla. Valaisin vaati pientä kunnostusta ja sähköt uusitaan, sen jälkeen se päätynee meille kasvilampuksi. 

pöytävalaisin orno


Vierashuoneen epäkäytännöllinen vuodesohva sai lähtöpassit. Sohva oli ihan älyttömän kaunis ja olen onnellinen, että sille löytyi hyvä koti. Meillä käy kuitenkin sen verran usein vieraita, että parempi ja toimivampi nukkumapaikka oli etsinnässä. Bongasinkin sitten eräänä päivänä tori.fi:tä selaillessani kauniin vanhan levitettävän puulaverin. Se sijaitsi melko lähellä meitä ja laverin hakumatkakin olikin vallan miellyttävä. 

Oli kaunis kesäinen päivä ja matkalla näimme monta kaunista kukkaniittyä ja myös suloisia laitumella kirmailevia lehmiä. Eli siinäkin mielessä tämän leverin hankinta oli oikein miellyttävä tapahtuma, eikä hintaakaan ollut kuin 10 euroa. Hankimme tähän vaan uudet patjat ja sijauspatjan ja vielä pitäisi löytää sopiva vanerinen sängynalusalatikko, sinne saisi petivaatteet kätevästi säilöön. Ensimmäiset testaajat totesivat heti, että oli oikein miellyttävä nukkua. 

vanha laveri levitettävä

vanha laveri

Tästä laverista saa levitettyä 140cm leveän sängyn, joten nyt tässä mahtuu paremmin kaksikin ihmistä nukkumaan. Edellisestä vuodesohvasta sai tehtyä vain 120cm leveän ja se oli kyllä aika kapea kahdelle.

levitettävä laveri

Ihanaa uutta viikkoa, täällä viikko alkoi upean aurikoisena, toivottavasti jatkuu samanlaisena <3 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Hienoja löytöjä olet tehnyt Salon kirppiksiltä! Itse kävin juuri tänään Aarresaaressa ja löysin sen, mitä varten meninkin, mutta lisäksi oli pakko ostaa pari kauniinvihreää Kartio-juomalasia, koska hinta oli yhteensä 80 senttiä! Samoja laseja kun on ennestään, vaikkakin erivärisinä, niin ajattelin että varalaseiksi sopivat nuo kaunokaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on todella hyviä kirppiksiä ja ihanaa, että löysit etsimäsi, se on aina ihan parasta. Edullisesti löysit lasit <3

   Poista
 2. Ihastuin ihan tuohon hedelmävatiin ja rappusilla olevaan räsymattoon!

  VastaaPoista
 3. Wau! En kyllästy ahmimaan silmilläni teidän kaunista kotia! Kupittaan lautanen on tosi hieno! Ja tuo Ornon lamppu myös. Sen lisäksi katselin pitkään tauluja; oletko sinä maalannut ne kun mainitsit maalaustarvikkeet? Niistä pidän paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itse maalaillut, se on minulle rakas harrastus, jossa mieli lepää <3

   Poista
 4. Upeita löytöjä! ja silmä lepää kaikissa hienoissa kuvissa! Teillä on ihana koti!

  VastaaPoista
 5. Georges-Henri Laurent (1880 - 1940) on tehnyt tosi paljon saman tyylisiä kettuja kun tuo.voi olla jonkun muunkin

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top