Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pahvista hylly!


tee itse helppo hylly

diy hylly pahvista

diy hylly pahvilaatikosta

diy hylly

Eilen oli sadepäivä ja innostuin pitkästä aikaa askartelemaan. Tällä kertaa väkersin pahvilaatikosta meille pienen hyllyn. Minusta on ihan parasta jos askarteluissa pystyy käyttämään materiaaleja, jotka ovat roskiin menossa. Nyt ainakin yksi pahvilaatikko sai paremman käyttötarkoituksen. 

Tähän puuhaan tarvitset:
  • pahvilaatikon
  • teippiä
  • sakset
  • mattopuukon
  • maalia
  • maalisudin

Mittasin ensin pahvilaatikosta kaksi pidempää suikaletta ja kaksi lyhyttä. Jos haluaa paksumman ja tukevamman hyllyn niin pahvejahan voin laittaa päällekkäin vaikka kuinka monta, mutta itse tein tämän siis yhteensä neljästä kappaleesta eli kaksi pahvia kumpaakin kokoa.

hylly pahvilaatikosta

Minun hyllyssä niin sanottu hyllytaso on 27cm leveä ja kaariosa on 87cm pitkä. Hyllyn koko tietenkin voi olla mitä tahansa, mutta itse en halunnut tehdä kovin suurta hyllyä, halusin hyllyn olevan pieni ja siro. Jos tekee suuremman hyllyn, niin silloin pahveja kannattaa olla enemmän kuin kaksi päällekkäin.
 
Teippasin päällekkäin tulevat osat ensin kiinni toisiinsa kauttaaltaan, teippi myös tukee pahvia. Mitä siistimmän hyllyn haluat niin sitä huolellisempi kannattaa olla teippauksessa. Itse olin tässä melko suurpiirteinen, koska minusta hylly saa ollakin aika rosoinen ja itsetehdyn näköinen. Taivutin kaaren ämpärin avulla, jonka jälkeen teippasin hylly- ja kaariosat kiinni toisiinsa tukevasti. 

pahviaskartelu

Yllä olevassa kuvassa hylly on kauttaaltaan teipattu ja nurkat vielä erikseen vahvistettu teipillä, tämän jälkeen koko komeus saa maalin yllensä. Käytin maalina Frenchic paintin kalkkimaalia ja sävynä oli puuterinen Dusky blush. 

hylly itse tehden

Sijoitin hyllyn meidän hirsiseinälle, koska se sopii minusta niin kauniisti yhteen, tuon aiemmin kunnostamamme vanhan kaapin kanssa. Sijoitin hyllylle muutaman ilmassa kuivuvasta savesta tekemäni koristeen. Tämä hylly on seinässä kiinni vai pienellä naulalla, koska hylly ei tosiaankaan paljoa paina, eikä se tietenkään myöskään kestä mitään hirmuista painoa, mutta pieniä kauniita esineitä siihen saa ihanasti näytille.

värikäs sisustusblogi

olohuoneen värikäs sisustus

Leppoisaa sunnuntai-iltaa <3 

<3 Pauliina

Kommentit

back to top