Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Uutta makuuhuoneessa!

Kaupallinen yhteistyö: Lorena Canals

makuuhuoneen värikäs sisustus
villamatto makuuhuoneessa

Viime aikoina on tullut vietettyä lähes kaikki aika puutarhassa ja sisätilojen laittaminen on jäänyt huomattavasti vähemmälle huomiolle. Niinhän sen tietenkin pitää kesällä ollakin, muutama sadepäivä sai kuitenkin aikaan sen, että innostuin pitkästä aikaa puuhailemaan sisätiloissa. Sain laitettua meidän makkarin siistimmäksi ja kutsuvammaksi ja pääsen samalla esittelemään teille ihanan uuden villamaton, joka saapui meille Lorena Canalsilta. Makkarissamme oleva hauska paljon ihastusta kerännyt pyöreä villamatto on tästä samaisesta putiikista ja tuon matonhan voitin aikoinaan Instagramissa järjestetyssä arvonnassa. 

Pyöreän vaalenapunaisen maton seuraksi meille saapui Lorena Canalsin Hopi-kokoelman Zuni matto. Tässä villaisessa ihanuudessa on minusta kauniin neutraalit sävyt ja ihanalla tavalla epätasainen muoto. Tämä päällä on aivan ihana tepastella ja vaikka vielä eletään kesää niin voin jo kuvitella kuinka ihana tälle matolle on kylminä talviaamuina astella paljain varpain. Meidän suloinen Kaapo kisumme on totaalisen rakastunut tähän mattoon, onneksi hän kuitenkin osoittaa rakkauttaan vain makoilemalla tämän päällä eikä sentään kynsiään halua tähän upottaa. Täytyy taas todeta, että on tuolla meidän nuorella miehellä vaan hyvä maku ja käytös ihan kympin luokkaa.  

makuuhuoneen boheemi sisustus

makuuhuoneen boheemi sisustus

villamatto kokemuksia

Villamatoista ajatellaan useasti, että ne ovat vaikeita hoidettavia. Minusta villa on kuitenkin mitä helpoin materiaali, tuntuu että se suorastaan hylkii likaa ja tahroja. Lorena Canalsin matot ovat myös kaikki vesipestäviä ja ne voi pestä myös omassa kotikoneessa. Toki suuremmissa matoissa voi koko olla esteenä, mutta pienemmät matot on helppo heittää koneeseen. Makuuhuonessamme oleva pyöreä villamatto pestiin jo kerran koneessa 30 asteessa ja sille ei tapahtunut siellä mitään. Todella kätevää etten sanoisi, varsinkin tälläisessä kissataloudessa, kun matoille tykätään tyhjentää vatsalaukun sisältö. 

makuuhuoneen värikäs sisustus

boheemi sisustus

Olen viime aikoina huomannut, että minua viehättää suuresti erilaiset tekstuurit, hapsut ja jollain tavalla keskenään sopimattomien värien yhdisteleminen. Juuri sellaiset ei liian tarkkaan harkitut kokonaisuudet ovat mieleeni. Siksi minusta tämä meidän makuuhuoneen sekamelska on juuri niin ihana. Sisustamista ei mielestäni koskaan pitäisi ajatella kurttu otsassa, sen pitäisi olla vain ja ainoastaan iloinen asia. Siksi olen koonnut meidän kodin sisustuksen niistä elementeistä joista pidän, yritän etten kangistuisi tylsiin kaavoihin. Ei pidä liikaa miettiä asioiden ja esineiden yhteensopivuutta, tärkeintä on, että luo omaa silmää miellyttäviä kokonaisuuksia ja asukkaat tuntevat olonsa kotoisaksi, se on se kaikista tärkein asia. 

Meidän makuuhuoneessa on nyt todellakin paljon erilaisia elementtejä, ne on kaikki sellaisia, joista tulen hyvälle tuulelle. Tähän huoneeseen on hyvä kääriytyä illalla, katsella hetki ympärille ja laittaa sitten silmät kiinni ja antaa unen tulla.

makuuhuoneen sisustus

Kuvissa näkyvät hapsukorit ja peikonlehti-kuvioinen tyyny ovat myöskin Lorena Canalsin valikoimista. Ihastuin niiden boheemiin fiilikseen, toiseen hapsukoriin ajattelin sijoittaa minun jo aika suureksi kasvaneen peikonlehden. Se kaipaa kipeästi suurempaa ruukkua ja löysin kirppikseltä muovisen altakasteluruukun, joka on todella kätevä, mutta samalla ruma. Ruukku on siis ihana piilottaa tälläiseen kauniiseen koriin. 

Tai sitten toisesta korista tulee meidän Kaapon nukkumapaikka niin hyvin tuo söpöläinen tuntuu korissa viihtyvän, onneksi koreja on kaksi. Jos edes toisen saan vapautettua ruman kukkaruukun naamioimiseen. 

makuuhuoneen sisustus

makuuhuoneen sisustus

makuuhuoneen värikäs sisustus

Molemmat makuuhuoneen matot ovat siis Lorena Canalsin Hopi-kokoelman mattoja ja kaikki tuohon kokoelmaan kuuluvat matot löydätte täältä(klik!)  Matot ovat saaneet inspiraationsa Hopi-yhteisöstä ja heidän käsityönä tekemistään koruista. Hopi-yhteisö on vanha pohjoisamerikkalainen heimo. Jokainen matto on tehty käsityönä Intiassa ja näissä matoissa on aina jokin merkittävä viesti. 

Tässä uusimmassa tulokkaassa minua viehättää erityisesti kaunis käsinkudottu jälki, rouhealla tavalla täydellisen epätasainen muoto ja ihanat hapsut, voiko sitä matolta enää muuta toivoa. Kyllä voi, sillä yrityksen eettisyys on minulle itselleni vähintään yhtä tärkeää kuin kauniit tuotteet. Lorena canals teettää matot Intiassa ja auttaa samalla matonkutojien lapsia saamaan paremman koulutuksen. Lisää tästä projektista löydätte täältä(klik!)

Nyt toivottelen teille kaikille mitä ihaninta viikonloppua <3 

<3 Pauliina

Kommentit

back to top