Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Voihan omena!

Taas on se aika vuodesta, kun saamme hyvää kyykkytreeniä ihan omassa puutarhassa. Nimittäin meidän yksitoista omenapuuta pitävät meidät erittäin kiireisenä. Mutta ei noita upeita puita kyllä voi kaataakaan, koska minusta vanhat omppupuut ovat niin täydellisen kauniita käppyröitä ja luovat puutarhaamme ihanan maagisen tunnelman. Lisäksi puut varjostavat hyvin pihaa. 

Meille tulee tänäkin vuonna ihan valtava määrä omenoita, joka tarkoittaa myös valitettavasti sitä, että saamme viedä monta peräkärryllistä maankaatopaikalle. Niin paljon tulee käyttökelvottomia omenoita, muumiotautia tuntuu tänä vuonna olevan ihan tosi paljon. Onneksi myös hyvälaatuisia omenoita riittää. Olen laittanut nyt muutamana vuonna omenoita lohkoina pakastimeen, sieltä niitä on  kätevä heittää smoothien sekaan talven aikana. Oman pihan omenat olen lohkonut ihan kuorineen päivineen, tällöin myös vitamiinit säilyvät parhaiten. 

kasvihuone vanhoista ikkunoista

Äitini on yleensä keittänyt talviomenoista meille hilloa, se on ihan mielettömän herkullista ja väriltään lähes läpinäkyvää. Toivotaan, että tänäkin vuonna saamme hilloa kotiinkuljetuksella, vinkvink äiti :D Olemme myös käyneet mehuasemalla teettämässä tuoremehua.

Meillä on kaiken kaikkiaan seitsemää eri omenalajiketta ja onneksemme meidän talossa oli säilytetty vanha puutarhasuunnitelma, josta selvisi mitä lajikkeita pihallamme kasvaa. Puutarhassamme kasvaa, Melba, Sariola, Punakaneli, Valkea Kuulas, Syysviiru, Antonovka ja Wealthy. Valikoimaa siis riittää vaikka muille jakaa ja ollaan kyllä omenia lahjoitettu ihan valtavia määriä. Onneksi ihmisille on omenat kelvanneet, harmittaisi jos hyviä omenia joutuisi heittämään liikaa roskiin. 

omenat korissa

omena


Kerttu on niin ihana, kun hän on aina mukana meidän puutarhahommissa. Käy vähän välillä puskemassa jalkoja ja kehrää suureen ääneen. Ihanaa, kun mitään ei tarvitse tehdä yksin. 

omenapuu

kaneliomena

Kaneliomenat on niin kauniita ja myös erittäin herkullisia syötäväksi ihan sellaisenaan. Näistä tulee myös ihan mielettömän hyviä, kun ne paistaa ohuina viipaleina pannulla. Pannulle vain voita ja päälle vähän kanelia. Maistuvat herkulliselta esimerkiksi lettujen kaverina tai vaikka luonnonjogurtin kanssa.

puutarha

Ihanaa alkanutta syyskuuta teille kaikille! 

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Omenat ovat aivan ihania, teillä tosiaan riittää puuhaa noin valtavan määrän kanssa.
  Me istutettiin just viikonloppuna kaksi omena puuta, satoa odotelelssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä hyviä, mutta liika vaan on liikaa :D
   Toivottavasti tekin saatte satoa pian <3

   Poista
 2. Kaneliomenat ovat hyviä piirakkaankin. Minä en pysty syömään omppua, vatsani takia. Mutta esim. paistettu omena uunissa on hyvää.
  Komeita omenia näyttää teilläkin olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä niin hyviä melkein mihin vaan, ihan mun lemppari omena.

   Poista
 3. Tuli mieleen kommentistasi uuniomenat. Niitä en ole tehnyt vuosiin,täytyypä tehdä niitä joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi täytyykin ensi viikonloppuna herkutella uuniomenoilla, ne on niin hyviö <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top