Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Jouluista tunnelmaa kierrätystavaroilla!

Joulua pidetään usein melkoisena kulutusjuhlana, kaupat pursuilevat tavaraa ja monille tulee hirveä ostomania, joulun aikaan tulee helposti hankkineeksi tavaraa joka ei ehkä kuitenkaan ole ihan niin tarpeellista.
Tässä joulun alla jos koskaan onkin hyvä hetkeksi pysähtyä miettimään omaa ostokäyttäytymistä. Siellä ostoksilla ollessa voisi hetkeksi pysähtyä ja ajatella, että onko tämä hankinta todellakin tarpeellinen. Monilla on ennen joulua tapana tehdä suursiivous ja siinä siivotessa usein huomaa sen jos kaapit pursuilevat tavaraa. Niitä ylimääräistä esineitä meillä on varmasti ihan jokaisella ja jos niille ei itselle enää löydy käyttöä niin ne voisi viedä kiertoon esimerkiksi Punaisen Ristin pyörittämiin Kontti-tavarataloihin. Samalla voi katsastaa josko sieltä löytyisi kierrättynä itselle tarpeellisempia tavaroita, tämä on mielestäni sitä kierrätystä parhaimmillaan.
Tällä tällä tavoin toimimalla kotiin ei kerry tavaraa liiaksi asti.

Tein yhteistyössä Punaisen Ristin Kontin kanssa muutaman kattauksen pelkästään kierrätetyillä tavaroilla. Tämä oli mielettömän hauska projekti. Oli ihana huomata se miten upeaan lopputulokseen pääsee toisten ihmisten turhilla tavaroilla. Jos halajat edullista kattausta joulupöytääsi tai kaunista jouluista asetelmaa vaikka lipaston, niin kannattaa ehdottomasti ennen kauppaan astelemista tarkistaa Kontin valikoima ja yhdistää sieltä mahdollisesti löytyviä hankintoja kotoa löytyviin tavaroihin.

Tällä tavoin saat myös paljon persoonallisemman jouluilmeen ja mikä parasta säästät meille kaikista arvokkainta eli maapalloa <3


jouluinen kattaus

Valitsin tähän jouluiseen kattauksen messingin ja kullan sävyjä. Kultareunuksiset valkoiset Arabian valmistamat lautaset sopivat minusta upeasti juhlapöytään. Minusta se, että vanhoissa astioissa näkyy jo hieman ajanpatinaa ei haittaa ollenkaan. On suorastaan ihana miettiä sitä kuinka monet ihmiset ennen minua ovat lusikoineet ruokaa suuhunsa tältä samalta lautaselta.

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

Pöydän keskelle asettelin pieniä taulunkehyksiä, jotka toimivat kivasti kehyksenä koko kattaukselle. Taulunkehyksien sisään asettelin eriparisia, mutta kuitenkin sävyiltään yhteen sopivia maljakoita.
Pihamaalta katkaisin muutaman tuijanoksan, jotka ovat kivoja kattauksissa, koska ne säilyvät pitkään kauniina ilman vettäkin.

jouluinen kattaus

Pöytäliinana toimii vanha kauniisti kirjottu pitsilakana ja lisää juhlavuutta tuo päälle aseteltu pienempi sifonkiliina. Minusta isomman yksivärisen liinan päälle on ihana hyödyntää muuten liian pienet liinat ja kerroksellisuus tekee kattauksesta näyttävämmän.

kattaus joulupöytään

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

Kerrosvati syntyi pienestä kuparipadasta ja messinkivadista. Kattaus näyttää minusta mielenkiintoisemmalta, kun siihen saa luotua korkeuseroja. Kuvissa näkyvät upeat kahvikupposet eivät todellakaan ole hinnankiroissa, neljä kappaletta kuppeja asetteineen kustantavat kuusi euroa.

Tummanvihreän pitsiliinan kuviot erottuvat upeasti, kun sen asettaa valkoisen liinan päälle. Vanhat hiotut ohutreunaiset juomalasit ovat mielestäni todella kauniita ja niitä oli Kontissakin myynnissä vaikka kuinka paljon.

jouluinen kattaus

jouluinen kattaus

jouluinen kahvikattaus

jouluinen asetelma

Senkin päälle kokosin jouluisen asetelman, messinkikynttilänjaloista, taulunkehyksistä, vanhoista kirjoista ja pienistä suloisista metsäneläimistä. Seinälle askartelin vielä lankakerän lopuista hauskan hapsunauhan. Kontin askartelupiste kannattaa katsoa tarkkaan, sillä sieltä löytyy vaikka mitä ihanaa jouluisiin askarteluihin. Myös kuvassa näkyvät taulunkehykset löytyivät askartelupisteestä.

Jouluinen asetelma

Tein Porin konttiin jouluisen asetelman ja tavarat löytyvät sieltä myynnistä 3.12. eteenpäin. 

Suositko sinä jouluisessa sisustuksessa ja lahjoissa kierrätystä, vai tuleeko hankittua uusia tavaroita? 
Itse hankin yleensä joka joulu muutaman uuden käsityöläisen tekemän joulukoristeen, mutta muuten pyrin käyttämään jo kotoa löytyviä koristeita. Joululahjat pyrin ostamaan myös käytettynä tai sitten annan niin sanottuja aineettomia lahjoja. 

Ihanaa joulun odotusta teille kaikille <3 

-Pauliina

Kommentit

 1. Ihanat värit kattauksissa, ja muutenkin upea tunnelma!

  VastaaPoista
 2. Käsittämättömän hienoa ja oivaltavaa! Sain näistä itselleni ideoita, kiitos! Askartelen ja virkkaan lähes kaikki joulukoristeet ja joululahjat itse, tai ostan käytettynä. Joskus harvoin ostan uusia koristeita. Joululahjoja en montaa vuodessa osta, minulle on tärkeää tehdä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä niin ihana kuulla, että sait näistä väkerryksistäni ideoita <3

   Poista
 3. Juhlavia ja kekseliäitä kattauksia ja lisänä hyvä omatunto sekä hyvä joulumieli🎄🤗.

  VastaaPoista
 4. On kaunista ja upean juhlavaa. Itse tykkään sekoitella eri tyylisiä astioita kunhan joku yhdistää niitä, väri tai muoto tms. eikä senkään aina niin tarkaa ole :) Tämä on se "kirpunkiertäjän" suurin ilo, että löytää itselleen tai lahjaksi jotain kaunista ja käytännöllistä, edullisesti ja järkevästi. Sitten malttaa laittaa uudestaan kiertoon sellaisia asioita joista ei niin enää itse välitä tai ei tarvitse ,kun niistä ei ole paljoa maksanut ja ovat vielä ehjiä. Ja kun nämä vanhat tavarat ovat monesti vielä kauniimpia kuin uudet kaupasta ostetut. Satuitko muuten tänään poikkeamaan Eurassa Pehtoorissa ? Olin näkevinäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin juuri se sekoittelu tekee kattauksesta paljon mielenkiintoisemman, ei kaiken tarvitse olla aina niin samanlaista keskenään. Kyllähän minä siellä Eurassa piipahdin, hyvin tunnistettu <3

   Poista
 5. Oi miten kauniita asetelmia olet saanut taas aikaiseksi ja tosi kauniita kuvia ❤️

  VastaaPoista
 6. Ihastuttavan joulutunnelman olet loihtinut. Itsekin olen monta kertaa löytänyt Kontista aarteita pikkurahalla ❤️ Me päätimme tänään koko perheen voimin antaa pelkästään aineettomia lahjoja, muksutkin ihme kyllä ovat ihan innoissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, että koko perhe on suostunut aineettomiin lahjoihin, se on ihan parasta <3

   Poista
 7. Todella kauniita asetelmia ja kattauksia olet tehnyt! Minä olen myös hyödyntänyt paljon Konttia ja muita kirpputoreja joulukoristeiden ja toki muidenkin koristeiden yms. ostoon. Lähes kaiken pystyy ostamaan käytettynä, se säästää luonto ja toki myös omaa kukkaroa, mikä on aina plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiksiltä löytää todella paljon kaikkea ja varsinkin tälläinen vanahna tavaran rakastaja meinaa ihan pyörtyä tuolla kaupoissa myytävän krääsän keskellä.

   Poista
 8. Kattauksesi ovat todella upeita! Kierrätys kyllä kannattaa, tänä jouluna minultakin lähtee monille kierrätyslahjoja omatekemien lisäksi.

  VastaaPoista
 9. Ihana tunnelma ja kauniit kattaukset. Olen viime vuosina mennyt aika vähäisellä koristelulla kattausten suhteen, mutta nyt tämän vuoden kattausta ajatellen selvästikin haaveilen jostakin vähän enemmästä.. kaipaan värejä, kerroksellisuutta ja ehkä pikkuisen bling blingiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni bling bling on aina hyvästä ja onhan kattaus todellakin se puoliruokaa. Ihanaa joulun odotusta sinulle!

   Poista
 10. Sinulla on kyllä huikea taito luoda kauneutta!
  Teitkö monta "vedosta", vai osuiko heti nappiin? Oliko sinulla jo aloittaessa valmis visio, vai muodostuiko se kattauksen edetessä?
  Taitava olet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä meni heti aika lailla nappiin, suunnittelin kattauksen hyvin jo kerätessäni näitä tavaroita. Tämä somistus ja kattausten teko on minulle niin kovin rakasta puuhaa <3

   Poista
 11. Siis aivan mieletön kattaus ja kaikki pienet yksityiskohdat, wau. Meillä on joka joulu aikalailla samat koristeet, yksittäisiä koristeita uusin ja vanhoista luvun sillä rakastan kirppistelyä enkä tunne luopumisen tuskaa tavarasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihanaa, kun tykkäsit tästä <3 Minäkään en tunne enää luopumisne tuskaa, on niin paljon helpompi kierrellä kirppiksiä hyvällä omalla tunnolla, kun välillä luopuukin jostakin 3

   Poista
 12. Hienoja oivalluksia. Pelkkä pitsilakana olisi ollut hieman aneeminen, mutta tuo sifonkinen liina rennosti lakanan päälle laitettuna on kuin piste i:n päällä. Ja tuo tumma pitsiliina. Jos sen olisi laittanut tummalle pöydälle, niin pöytä olisi imaissut sen itseensä. Valkoinen lakana saa tumman liinan suorastaan loistamaan.

  Luulenpa, että tänä vuonna moni käy kurkaamassa vinkkejä jouluisiin kattauksiin. Ainakin minä käyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit, tuo pitsilakana todellakin tarvitse päälleen sitä jotakin, joka teki tästä kattauksesta juhlavan ja mielenkiintoisen <3

   Niin ihanaa jos tästä postauksesta sai inspiraatiota kattauksiin <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top