Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Arjen ylellisyyttä

On huhtikuun haastepostauksen aika, Jaana blogista At home heitti tämän kertaiseen haasteen ilmoille ja haastee kuuluu näin, 

"Sisustusblogien kevyeen kuvavirtaan on helppo uppoutua ja monesti lukijoita kiehtookin blogeista saatavat vinkit. Viime kuukauden arkiteeman inspiroimana, haastan bloggaajat kertomaan mitkä asiat tekevät heidän arjestaan ylellistä. Sillä kauniit kuvat eivät ole pelkkää kulissia vaan myös osa oikeaa elämää. Uskon, että joukolta sisustus- ja lifestylebloggaajia irtoaa parhaat vinkit arkisen elämän kohentamiseen pienillä iloa ja onnea tuovilla asioilla."

Jouduin tätä haastetta pohtimaan hieman kauemmin, ryhdyin ihan miettimään mikä minulle on sitä ylellisyyttä. Sana ylellisyys toi minulle ensin ajatuksen, että sen pitäisi olla jotakin kallista ja arvokasta. Mutta sitten ajattelin asiaa syvemmin ei se niin ole, ylellisyys minulle itselleni on niitä pieniä hetkiä, hetkiä jolloin voi kaiken kiiren keskellä hetkeksi pysähtyä. Pieniä tapahtumia ja kohtia viikossa, jotka tuottavat minulle iloa ja onnea. Myös arjesta niistä arkisista asioista pitää osata nauttia, emme voi elää vaan lomalla ja viikonloppuisin.
Kaikista eniten mieltäni ja kehoani hellii meidän oma rakas pihasauna. Puusaunan lämmössä unohtuu hetkeksi kaikki muu, lempeän kosteat löylyt saavat minut todellakin rentoutumaan.
Tuntuu, että saunan jälkeen on niin puhdas olo myös sisältäpäin. Lämmitämme saunan vähintään joka toinen päivä, välillä tuntuu, että rakensimme ihan turhaan taloomme suihkun.
Saunamme on täysin perinteinen pihasauna ilman mitään luksusta, vesi juoksee sisään kun joku sen sinne kantaa ja peseytyminen tapahtuu vadin ja pesukauhan avulla.
Rakastan kasveja ja kukkia, meiltä löytyykin aina kotoa tuoreita kukkia. Minusta jopa arjen sotkujen täyttämään kotiin, tulee heti hieman juhlallisempi fiilis, kun pöydälle asettelee kauniin kukkakimpun.
Talvisin joudun tietenkin olemaan kaupan kukkien varassa, mutta ihan kohta alkaa jo ulkoakin löytymään kauniita kukkia sisälle kerättäväksi. Ihanaa <3Ihan jokainen aamu alkaa paremmin, kun aamukahvin kaataa kauniiseen kahvikuppiin. Kahvikuppi/muki on ihana valita aina sen hetken fiiliksen mukaan. Mutta kyllä varmasti synkempikin päivä piristyy, kun kaataa kahvin riemukkaan keltaiseen kupposeen.
Kauniit astiat ovat minusta sitä arjen ylellisyyttä ihan parhaimmillaan.En voi jättää mainitsematta rakkaita kissojani tässä jutussa, minun rakkaat ystäväni tekevät jokaisesta päivästä paremman. He ovat aina ovella vastassa, kun saavun töistä kotiin.
Kissan kehräys ja hellät nojailut jalkoihini, saavat väkisinkin hymyn huulilleni.
Kissojen kehräyksen on todettu helpottavan masennusta ja tätä en ihmettele hetkeäkään, on niin ihanaa pötkötellä kissa kainalossa, laittaa silmät kiinni ja kuunnella sitä ihanaa tasaista hurinaa.

Vaikka arki tuntuisi kuinka kiireiseltä on tärkeää välillä pysähtyä ja tehdä niitä itselle tärkeitä asioita.

<3 Pauliina

Kommentit

 1. Hyvin samanlaisista asioista nautin myös minä. Meillä saunotaan myös pihasaunassa, mutta sinne tulee kyllä vesi kantamatta. Kissoja hurisee kolmin kappalein, tosin joskus öiseen aikaan ovat turhan aktiivisia :) Näin aikuisena (50v) floristiopiskelijaksi heittäytyneenä olen katsellut kuviasi, että aina on kukkia pöydällä :) Opiskelijan pudjetti tosin ei anna myöden niitä aina itselle ostaa, mutta sillontällöin sentään. Markettikukkia en periaatteesta juuri osta. Kesällä voi ylellisyyttä olla oman puutarhan hoitaminen ja pysähtyminen työn äärelle vaikka siiderin kanssa, tai aikainen aamuhetki kahvikupin kanssa kuistilla istuen ja linnunlaulua kuunnellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun nautit samanalaisista asioista <3 Minäkään en ole aina raaskinut kukkia kotiin ostaa, mutta nyt kun käyn töissä niin olen ajatellut sen olevan minulle se luksusjuttu johon saan tuhlata. Onneksi kohta on taas kesä ja saan ilmaiset kukat omalta pihalta <3

   Poista
 2. voi,puusaunan löylyjä ei mikään voita. meilläkin saunotaan pihasaunassa joka tosin nyt on remontissa, mutta mökillä sauna kuuluu joka iltaan. siellä nauttii ja unohtaa totaalisesti kaikki murheet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan voita, olen niin rakastunut meidän pihasaunaan ja siihen upeaan fiiliksen mikä saunomisen jälkeen tulee, ihan parasta <3

   Poista
 3. Ihana postaus! Itse voin niin yhtyä kirjoitukseesi, ne elämän pienet asiat ovat elämän ylellisyyttä. <3

  VastaaPoista
 4. Hyviä aiheita olit löytänyt, nyökyttelin jokaisen kohdalla "joo, just niin" :-) Samoista asioista nautin, meilläkin puusauna oli ehdoton tänne uuteen taloon, vaikkei kaupunkikodeissa niin yleinen olekaan. Nytkin se on juuri lämpeämässä :-) Kissa telkkarissa on kyllä huikea! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, puusauna on vaan niin parasta <3 Oli ihanaa tavata sinutkin vihdoin ihan oikeassa elämässä <3

   Poista
 5. Ihana postaus ja hyviä huomioita. Arjessa nauttiminen ja kauniiden asioiden arvostus on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei niiden ylellisten juttujen tarvitse aina olla niin kovin suuria <3

   Poista
 6. Ihania juttuja toit esille! Sauna vaan on niin parasta, erityisesti pihasauna 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sauna on kyllä se ykkönen ja tuntuu, että se on aika monille sitä arjen luksusta. Saunan lämmössä on vaan niin helppo rentoutua ja irtaantua arjen kiireistä.

   Poista
 7. Ihanat kissat ! Ja sauna on kyllä parasta myös.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top