Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Pellavaa ja tulppaaneja

Viime päivinä olemme saaneet nauttia toinen toistaan upeammista talvipäivistä, maaliskuu on alkanut niin upeana ja kauniina kuin vain toivoa saattaa.
Niin ihana ja kaunis kuin aurinko onkaan, niin on tuolla ihmeellisellä valoilmiöllä myös huonot puolensa. Pimeän talven jälkeen koti tuntuu aina näyttävän niin kovin tunkkaiselta ja likaiselta, keväiset auringonsäteet kun tuntuvat paljastavan aivan kaiken.
Mutta ei anneta pölypallojen haitata vaan nautitaan näistä koko ajan valoistuvista päivistä täysillä.

Ruokailutilamme sai pientä keväistä uudistusta, kun hankin ruokapöytään kauniin haaleanvihreän pellavaliinan. Pellava on materaalina minusta niin upea ja mikä parasta se on luonnonkuitu, antibakteerinen ja hengittävä. Kattaustekstiilinä pellava toimii hienosti, koska se on villan tavoin likaa hylkivä. Lisäksi itselleni on aina tärkeää miettiä uusia hankintoja tehdessä, millainen tuotantoprosessi hankinnan takana on. Pellava on hyvinkin ekologinen valinta sillä, pellavan tuotannossa ei tarvita ollenkaan keinokastelua vaan pellava varttuu luonnonsateen voimalla. Lisäksi pellavantuotannossa käytetään harvoin mitään ylimääräisiä kemikaaleja. 
Silitin tämän uuden pöytäliinani ennen käyttöönottoa, mutta kuten kuvista näkyy se on edelleen aika ryppyinen, ensi kerralla tarvitsee käyttää reippaammin höyryä tai silittää pöytäliina, kun se on vielä hieman kostea. Itse silti pidän siitä tavasta miten pellava ryppyyntyy, kattaus on rennomman näköinen kun pöytäliina ei ole ihan liian ojossa.
Muistakaahan muuten, että pellavaa pestessä ei kannata käyttää ollenkaan huuhteluainetta. Itse pesen aina kaikki pellavatekstiilit erillään muusta pyykistä ja täytän koneen vaan puolilleeen. Lisäksi olen käyttänyt mahdollisimman lyhyttä pesuohjelmaa.
Kun pellavaisista tekstiileistä pitää hyvän huolen on niistä iloa vielä seuraavillekin sukupolville.

pellava pöytäliina

ruokapöytä, pellava pöytäliina

Kauniin pöytäliinan kaveriksi hankin vielä ison kimpun keväisiä tulppaaneja ja heti tuli niin ihanan keväinen fiilis. Haluan muuten vinkata, että jos liikutte Ulvilan suunnilla niin Friitalan löytytorilta saa suuren kotimaisen tulppaanikimpun alle kolmella eurolla. 
Minusta aika loistava hinta upealle kimpulle, itse tykkään hirmuisesti näistä monivärisistä kimpuista.

tulppaanikimppu aaltomaljakko


ruokailutila

Kuten kuvista varmasti huomaattekin niin Kelim-matto on nyt toistaiseksi ainakin jäänyt ruokailutilaan. Luulen, että me kuitenkin metsästämme uutta mattoa tänne ja kun sen löydämme palautamme tämän maton takaisin olohuoneen puolelle.
Tämä matto on väriensä puolesta minusta ihana tässä huoneessa, mutta ehkä kaipaan kuitenkin tähän tilaan hieman pidempää mattoa. 

Mukavaa tiistai-iltaa <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Ehdinkin jo miettiä, että miten sen maton kanssa kävi :)
    Olen samaa mieltä. Värit sopii loistavasti, mutta isompi saisi olla. Mutta etköhän sen pian löydäkin, kun toimeen tartut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se oikea matto vielä löydy, haluan vaan tehdä tämän hankinnan harkiten :)

      Poista
  2. Onpa kaunis pöytäliina! Itse en koskaan törmää pellavaisiin pötäliinoihin, vaikka olen välillä etsimällä etsinyt. Saako udella, että mistä ostit?

    VastaaPoista
  3. Kaunis liina. :) Mäkin tykkään pellavasta ja varsinkin hieman ryppyisenä. Luonnonkuidut ovat parhaita. Mä en käytä koskaan huuhteluainetta, vaan ihan marketin perus etikkaa. Joskus tekisi mieli kokeilla ihan virallista pyykkietikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pellava on tosiaan kaunia hieman ryppysienäkin. Itsekään en käytä koskaan huuhteluainetta, en oikeastaan ymmärrä sen käyttötarkoitusta ollenkaan. Etikka toimii loistavasti ja poistaa samalla mahdolliset tunkkaiset tuoksut.

      Poista
  4. Teillä on kyllä niin kaunista. Ihailen taitoasia ja rohkeutta käyttää värejä sisustuksessa.
    Ei välitetä pölypalloista, vaan nautitaan aurinkoisista päivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi <3 Rakastan värejä ja en osaisi olla liian valkoisessa kodissa, vaikka sellaisia salaa välillä ihailenkin. Todellakin nautitaan upeista aurinkoisista päivistä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top