Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kippoja ja kuppeja kirpparilta!

Minulle on tarttunut viime aikoina kirpputorilta matkaan pelottavan monta kaunista käsintehtyä keraamista astiaa, huomaan olevani todella viehättynyt käsintehtyjen astioden rouheudesta ja siitä, että jokaisesa kipossa ja kupossa on todellakin nähtävissä tekijänsä kädenjälki.

Tällä kertaa minulle lähti Rauman punaisen ristin myymälästä matkaan kaunis vaalenasävyinen hieman vaaleanpunaiseen taittava upea yhden kukan maljakko.
Maljakko täydensi kauniisti minun maljakkoasetelmani. Vastaisuudessa yritän kyllä pitää näppini erossa tälläisistä maljakkokaunokaisista, sillä minusta nyt tämä rykelmä näyttää kauniilta.
Maksoin tästä uudesta tulokkaasta neljä euroa.



Pala palalta olen löytänyt tämän upean Kilta-sarjan tarjoilusetin. N.vuosi takaperin löysin rottinkisen telineen eurolla Kokemäen Tuohitorilta. Tunnistin sen heti kuuluvaksi Kilta-sarjaan. Puolisen vuotta sitten löysin neljällä eurolla telineeseen sopivan mustan tarjoilukulhon ja nyt vihdoin löysin tähän settiin viimeisen puuttuvan palasen. 
Kyllä kannatti metsästää on tämä vaan niin upea tarjoilusetti. Minulta löytyy kaapista vielä yksi Kilta-sarjan rottinkikehikko, johon toivoisin löytäväni siihen sopivan kulhon.

Arabia Kilta-sarja, Kaj Franck

Arabia Kilta-sarja, Kaj Franck

Arabia Kilta-sarja, Kaj Franck

Pieni suloinen karkkikulho oli täysin heräteostos. Olen kyllä ihastellut tälläisiä kulhoja eräällä Instagram-tilillä, mutta en ajatellut tälläistä itselleni hankkivani. En vain pystynyt vastustamaan kiusausta, kun tähän suloiseen kipposeen törmäsin punaisen ristin myymälässä. 
Hintaakaan tällä söpöläisellä ei ollut kuin yksi euro.
On tässä kulhossa ollut tekemistä, kulhon ulkokuori on taiteiltu hamahelmistä ja sisällä on ihana koristeellinen lasikulho.


Upea suuri Arabian Kosmos-sarjan muki lähti matkaani viidellä eurolla. Gunvor-Olin Gronqvistin suunnittelemaa kuviota käytettiin Arabian S-sarjan astioissa vuosina 1962-76.
Meiltä löytyy tämän sarjan teekupit aluslautasineen, haluaisin vielä löytää sopuhintaan sarjan syvät ja matalat ruokalautaset. Tämä sarja muistuttaa minua lapsuudestani. 
Löysin mukin Wäiskin kirppikseltä Porista.

Arabia Kosmos, Gunvor Olin Gronqvist

Pitkästä aikaa minun puhalluskoristeisten kuppieni kokoelma kasvoi. Siitä tulee varmasti kohta vuosi, kun olen viimeksi saanut täydennettyä kuppikokoelmaani. 
Tällä kertaa kokoelmani täydentyi Kokemäen Tuohitorilta löytyneellä vihreäkuviollisella kupilla. Tälle kupille niin kuin ei monille muillekaan puhalluskoristeisille kupeille ole nimeä löytynyt.
Maksoin kupista 5 euroa.

Arabia puhalluskoristeinen kahvikuppi

Toinen uusi kuppitulokas on Arabian OT-mallin kupponen, kauniilla ruskenasävyisellä sydänkoristeella. Minulta löytyy tämä kuppi entuudestaan sinisillä sydämillä.

Arabia puhalluskoristeinen kahvikuppi

Kaksi Finelin valmistamaa ja Kaj Franckin suunnittelemaa pientä emalikipposta lähti mukaani Raumalta kirpputori Eveliinasta. Maksoin kulhoista kolme euroa kappaleelta.
Nämä pienet kulhot ovat ihan täydellisiä tarjoiluun, kun taas suuremmat emalikulhot meillä tahtovat pölyttyä nurkissa. Olenkin miettinyt, että myisin osan suurista kulhoistani pois tilaa viemästä.
Vielä, kun vaan osaisi päättää mistä kulhoista raaskisi luopua.


Nyt toivottelen teille kaikille ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua <3

-Pauliina

Kommentit

  1. Vinkkaapa täällä blogissa, mikäli isoja emalikulhoja tulee myyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä muistaa vinkata, kun saan ensin päätettyä mistä raaskin luopua :D

      Poista
  2. Mahtavia löytöjä olet tehnyt, varsinkin nuo keramiikkamaljakot ja rottinkisetti voisivat muuttaa meillekin :) Mukavaa viikonloppua, terkuin Suska Koivulasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ihanaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Hei...täällä Oulussa on tuossa joen takana Pohjois-Pohjanmaan museossa Ainolanpuistossa yksityiskokoelma Arabian kupposet 60 70 luvulta ...Saisiko olla kahvia ...tyttö ol käyny ja kerto et sen ja sen nimisiä mummolankuppeja oli mille ei enne ollu nimeä meillä...auki vielä elokuulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos kovasti vinkistä, täytyypäs katsoa jos sitä vaikka tekisi kesällä retken sinne suunnille.

      Poista
  4. Hienoja löytöjä jälleen! Kilta-keräilijänä olen hieman vihreänä tuosta rottinkitelineestä - tuo yksilö multa vielä puuttuu, mutta ehkäpä sellainen tulee vielä vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Pidän peukkuja, että löydät vielä omasi. Noita rottinkikehikkoja ei kyllä usein näe, ainakaan edulliseen hintaan.

      Poista
  5. Jään mielenkiinnolla odottelemaan emalimyyjäisiäsi :). Vaikka meillä on ihan sama, että isoille kulhoille ei meinaa löytyä yhtä paljoa käyttöä kuin pikkukipoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää laittaa niitä kipposia tänne blogiin myyntiin, kunhan nyt vaan pystyn ensin päättämään mistä raaskin luopua :)

      Poista
  6. Meillä oli lapsuudenkodissa KELTAISELLA kuviolla nuo kaffekupit,jota olit löytänyt tuon vihreäkuvioisen.Nimeä en mallille tiedä,eikähän se penskana ollessa kiinnostanutkaan. Tuosta pöytälampusta tulee mieleeni aina äitikultani,jolla oli työvalona samanlainen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta löytyy myös tuo kupponen jo keltaisena, ihanaa kun nyt löytyi myös vihreä <3 Äidilläsi on ollut upea lamppu <3

      Poista
  7. Minä aina ihailen näitä sinun löytöjäsi tai taitoasi tehdä kauniita asetelmia erilaisista tavaroista.

    VastaaPoista
  8. Voi miten hieno tuo Kilta tarjoilusetti! Nuo pienet rottinkiset jutut on vaan niin vastustamattomia ❤️ Ja isommatkin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain olekin upea! Minuakin viehättää rottinki suuresti tällä hetkellä <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top