Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kirppikseltä kotiin kannettua

Viime aikoina on kirppistelyt jääneet aika vähälle, mutta jotakin pientä ja kaunista on kuitenkin tullut kotiin kannettua. Luulen, että kirppisinnostus kasvaa taas kevään tullen, kun muutenkin innostuu  enemmän laittamaan kotia. Odotan jo ihan malttamattona kevään ensimmäisiä rompetoreja ja kirppistapahtumia. Itsepalvelukirppisten pöydät tahtovat aina näin alku vuodesta olemaan melko tyhjillään, ehkä nekin kuitenkin kohta taas piristyvät, kun ihmiset ryhtyvät tekemään kevätsiivousta kotiin.
Ainakin itselläni olisi tarkoitus tehdä tilaa kaappeihin, että tulisi taas vähän tilaa uusillekin aarteille.
Nyt kuitenkin niihin tämän kertaisiin löytöihin. 

Porista Patakirppikseltä matkaani tarttui kaksi Tsaikka-lasia kullanvärisellä kahvalla. Lasit ovat Iittalan valmistamia ja Timo Sarpanevan suunnittelemia. Lasit on suunniteltu vuonna 1957, mutta niitä myydään edelleen. Näitä kullanvärisellä pidikkeellä olevia versioita valmistettiin 90-luvulla. 
Lasia on myös myyty niin sanottuna yleislasina ilman kahvaa.
Maksoin laseista 4 euroa kappaleelta, pidän tätä erinomaisena löytönä. Olen nimittäin himoinnut näitä laseja pitkään, mutta en ole raaskinut ostaa, kun uutena nämä lasit maksavat n.25 euroa kappaleelta. Lisäksi minun silmääni miellyttää enemmän nämä kullanvärisellä pidikkeellä kuin hopeanvärisellä pidikkeellä olevat lasit.

Iiittala Tsaikka-lasit, kirppislöytö

Ittaala Tsaikka.lasit, kirppislöytö

Arabian pieni keltavalkoinen kulho tarttui matkaani neljällä eurolla. Ajattelin ostaessani, että tämä kulho olisi Birger Kaipiaisen Arabialle suunnittelemaa Aatami-sarjaa, mutta en ole sittenkään ihan varma, koska kulhossa on väritys väärinpäin. Kulhon ulkopuolen tulisi olla valkoinen ja sisäpuoli keltainen. Mutta hyvin tämä kuitenkin sopii yhteen Aatami-sarjan astioideni kanssa, joten ei se haittaa, vaikka olisikin eri sarjaa. Väritys on kuitenkin sama keltainen kuin muissakin astioissani.

Arabia,

Olen selkeästi viime aikoina hurahtanut messinkiin ja myös puolisoni on huomannut tämän asian. Sillä hän oli bongannut minulle  kirpputorilta todella kauniin lintuaiheisen esineen.
Tämä esineen alkuperästä minulla ei ole mitään tietoa, mutta epäilen että se olisi tehty Intiassa.
En usko, että kyseessä on mikään kovin arvokas esine, mutta se ei haittaa yhtään, sillä minusta tämä esine on kaikessa keveydessään todella kaunis.Kirppikseltä löytyi kaunis Nuutajärven lasitehtaan valmistama ja Kaj Franckin suunnittelema annoskarahvi. Minulta löytyy näitä karahveja entuudestaan jo kaksi, mutta hyvin mahtui joukkoon vielä yksi. Näitä karahveja on valmistettu neljää eri kokoa ja ne on suunniteltu alunperin annoskarahveiksi ravintolakäyttöön.
Minun karahvini pääsi pitelemään uuden uutukaista ilmakasviani. Minusta aika upea yhdistelmä, kauniin vihreä karahvi ja punaiseen taittava heinämäinen ilmakasvi.
Maksoin karahvista neljä euroa ja ilmakasvista viisi euroa.

Ilmakasvit, kaj franck, nuutajärvi

Facebookin kirppikseltä huusin jo ennen joulua Arabian maustepurkki-sarjaani täydennystä. Olen vain unohtanut esitellä uudet tulokkaat täällä blogissa.
Tällä kertaa sarja täydentyi paprika- ja kanelipurkilla. Minulta puuttuu enää tietääkseni vain yksi purkki tästä sarjasta ja se puuttuva on muskotti. Purkit on suunnitellut Ulla Procope ja kuvio on Esteri Tomulan käsialaa.

Arabian maustepurkit, Esteri Tomula, Ulla Procope

Arabian maustepurkit, Ulla procope, Esteri Tomula

Mukavaa torstai-iltaa <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Ihanat aurinkopeilit ��
  Marja kommentoi.

  VastaaPoista
 2. Hienot löydöt! Karahvin olisin poiminut itsekin matkaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania löytöjä kyllä taas kaikki 😊

  VastaaPoista
 4. Upeat löydöt ja R:n löytö sulle <3

  VastaaPoista
 5. Ihania löytöjä! Tsaikka miellyttää kyllä minunkin silmääni enemmän kullan värisellä metallilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tsaikka on minusta hurjasti juhlavampi kultaisella pidikkeellä :)

   Poista
 6. Hurmaannuin kuvistasi! Aivan erityisesti tuosta miehesi tekemästä löydöstä, huolisin omaan kotiin samantien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihan kuulla, kiitos <3 Tuo lintupatsas on minustakin ihan hurjan kaunis.

   Poista
 7. Loistolöydöt! Tsaikkalasit sait pilkkahintaan <3
  Patsas on kaunis ja uniikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tsaikat olivat kyllä ihan ilmaiset, olen niistä niin onnellinen!

   Poista

Lähetä kommentti

back to top