Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Sisustushaaveita vuodelle 2018

Meidän pienessä sisustusbloggaaja porukassa kiertää erilaisia haasteita, tammikuun hasteen heitti ilmoille Giselda blogista Coffee table diary. Helmikuussa Giselda tekee muiden bloggajien postauksista koosteen, joten jos haaveilut kiiinnostavat kannattaa kurkata postaus hänen blogistaan.

Tammikuun haaste kuului näin:

"Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä - tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?"

Minä rakastan haaveilla, haaveilu on minulle lähes joka päiväinen harrastus ja mikä parasta haaveilu on täysin ilmaista. Kaikkia haaveita ei tietenkään ole tarkoituskaan toteuttaa.
Varsinkin ihanista sisutusjutuista haaveilu on aivan ihanaa ajanvietettä.
Olen myös oppinut itsestäni sen, että mieleni muuttuu suhteelliseen taajaan, joten ihan heti ei kaikkia haaveita kannatakaan toteuttaa.
Haaveille on hyvä antaa aikaa ja miettiä, mitkä haaveista on niitä, jotka oikeasti kannattaa lähteä toteuttamaan.

Tällä hetkellä suurimmat ja ehkä ajankohtaisimmat sisustukseen liittyvät haaveeni liittyvät ruokailutilaamme ja keittiöön.
Ruokailutilaan haluaisin siromman, mutta silti suuren ruokapöydän. Tarpeeksi suuria omaa silmääni miellyttäviä ruokapöytiä on todella hankala löytää käytettynä. Tämä meidän nykyinen pöytä on minun silmääni hieman liian raskasrakenteinen, en ole oikein sinut pirttipöydistä tutun jalkaosan kanssa. 
Haluaisin, että uudessa pöydässä olisi sirommat ja ohuemmat jalat ja seinien maalamisen myötä, toivoisin uuden pöydän olevan nykyistä vaalempi sävyltään. 


vintage ruokailutila

Toinen haaveeni olisi löytää tähän tilaan suuri matto. Matto, joka kokoaisi ruokailuryhmän yhteen. Meillä ei ole lapsia niin uskoisin, että matto ruokapöydän alla ei olisi ihan niin kovalla koetuksella kuin lapsiperheissä. Onko teidän mielestänne matto ruokapöydän alla ihan tuhoon tuomittu ajatus? Kaipaisin tästä asiasta kokemuksia. Meillä on ollut räsymatot ruokailutilassa pöydän molemmin puolin nyt kuusi vuotta, vaikka räsymatotkin toki ovat kivat niin kaipaisin tilaan enemmän yhtenäisyyttä ja tunnelmaa.
Uskoisin, että suuri matto toisi sitä kaipaamani fiilistä.
Maton väriä ja materiaalia olen myös paljon pohtinut. Välillä ajattelen, että matto voisi olla yksinkertainen ja yksivärinen, välillä taas kallistun monivärisen ja kuviollisen maton puiolelle.
Tämä matto asia ei oikein ota edistyäkseen, lisäksi lompakko paksuus rajoittaa hieman maton ostoa, koska tähän tilaan tarvitaan vähintään 2x3metriä suuri matto.
Suuri mattoja ei ihan muutamalla killingillä helpolla löydä, tämä matto asia jääköön siis vielä hautumaan.

vintage ruokailutila,

Minun silmiäni hivelee Hakolan Woody-pöytä, pöytä olisi ihan täydellinen mutoilultaan, se on tarpeeksi siro, mutta silti suuri ja näyttävä. Lisäksi pöytä on kotimaista käsityötä. Tämä pöytä olisi kyllä ehdottomasti haaveideni täyttymys.
Kuvan lähde: https://hakolahuonekalu.fi/tuote/woody-poyta/

ikea keittiö, 50-luvun keittiö

Keittiöön olemme suunnitelleet pientä päivitystä, ainakin näin alkuun ajattelimme vaihtaa yläkaapin 50-luvun vinokaappiin ja sen viereen haluaisin teettää samanmallisen avohyllyn. 
Keittiömme ei ole kuin kuusi vuotta vanha, joten tuntuu hieman liian aikaiselta laittaa keittiö kokoanaan uusiksi. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että keittiön suhteen teimme aikoinaan hieman liian hätäisiä päätöksiä. Halusin jo kuusi vuotta sitten, aidon 50-luvun keittiön tai puusepällä teetetyn puisen keittiön. Silloin ei vaan rahkeet, aika ja rahat riittäneet ja päädyimme tilaamaan keittiön Ikeasta.
Sinällään minulla ei ole mitään paha sanottavaa tästä nykyisestä keittiöstä, keittiö on edelleen täysin toimiva, mutta ulkonäkö riitelee minusta liikaa muun sisutuksen kanssa.
Keittiön suhteen haaveeni on siis selvä lisää fiftarimeininkiä tänne, kiitos.


Keittiön alakaappeihin ja laatikoihin voisimme jossakin kohtaa vaihtaa sileät ovet ja lisäksi haluaisin laatikoihin puiset vetimet tai vaihtoehtoisesti lankavetimet.
Pelkästään vetimien vaihdolla saataisiin keittiöön jo enmmän 50-luvun fiilistä.

ikea keittiö, 50-luvun keittiö

Tälläiset haaveet ovat tällä hetkellä päällimäisinä mielessä, saa nähdä mitkä näistä pääsevät tänä vuonna toteutukseen asti ja mitä ihania muita haaveita ja ideoita sitä tänä vuonna vielä keksinkään.
Se jää nähtäväksi.

Mukavaa tiistai-iltaa kaikille <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Meilläkin oli tuota samaa Ikean keittiötä silloin reilu viisi vuotta sitten. Siinähän ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kuten sanoit, on vähän eri tyyliä kuin teidän muu sisustus ja huonekalut. Silloin kuusi vuotta sitten ei mielestäni ollut oikein kauheasti vaihtoehtoja (ellei olisi rahalla teettänyt), kun nyt tuntuu olevan paljon enemmän tarjontaa. Vai kuvittelenko vain? :) No joka tapauksessa kaunistahan teillä on ja varmasti keittiönkin ilme kohenee pikku muutoksilla :) Ilman muuta matto voi (ja pitää) olla ruokapöydän alla! =) Oletko tsekannut Svaneforsin matot? Woody-pöytä olisi kyllä täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei niissä tosiaan ole mitään vikaa, mutta eivät kuitenkaan ihan istu muuhun sisustukseen. Minustakin tuntuu, että nykyään on paljon enemmän vaihtoehtoja kuin silloin kuusi vuotta sitten. Tai sitten mulla oli vaan huonompi maku :D En ole katsonut Svaneforsin mattoja, mutta täytyypäs tskata, kiitos vinkistä. Woody olisi tosiaan niin herkku <3

   Poista
 2. Tuosta mattoasiasta... ovatko nuo räsymatot yhtä pitkiä? Jos ovat, niin laitapa ne kokeeksi vierekkäin pöydän alle, niin näet miltä kokonaisuus vaikuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat yhtä pitkiä, mutta auttamatta jäävät liian kapeaksi jos ne laittaa vierekkäin. Ei oiekin saa kunnolla kokonaiskuvaa.

   Poista
 3. Hah, tuo keittiö-haave voisi olla mun kirjoittama!:D Meillä on pieni vääntö päällä miehen kanssa, ku haluaisin heittää roviolle reilu 6 vuotta vanhat ovet ja sileät tilalle. Myös vanha yläkaappi ollut etsinnässä. Hyvältä siis kuulostaa haaveesi.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa! Mielenkiinnolla odotan, toteutuukio teidän keittiöremppa, täällä kovat mietinnät käynissä.

   Poista
 4. Woody olisi täydellinen! Ja matto pöydän alle. :) Mäkin haaveilen uudesta keittiöstä. Sen lisäksi, että se ei miellytä silmää, se ei myöskään toimi (nyt sijoittaisin kaapit ja toiminnot toisin). Keittiölle tulee 7 vuotta täyteen nyt kesän kynnyksellä, joten se ei ole vielä ikänsä puolesta tien lopussa. Mutta mutta... :D No katsellaan ja harkitaan tarkkaan vaihtoehtoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Woody olisi minustakin niin täydellinen meille <3 Ihanaa, että muidenkin maku muuttuu yhtä nopeasti kuin omani :D Täälläkin kovat pohdinnat meneillään.

   Poista
 5. Meillä on parhaillaan keittiöremontti käynnissä ja koska keittiö on vain pieni murunen (vm. 1948) yli 200 m2 remontoitavasta kiinteistöstä, on siihen käytettävän rahasumman pysyttävä kohtuudessa. Kodinkoneisiin on satsattu, mutta kiintokalusteet tulevat Ikeasta. Niin kauan, kun puusepän tekemään ei ole varaa, ajattelen, että mdf on samaa, ostaa sen sitten Ikeasta tai Puustellista. Oviksi valitsin valkoiset mattapintaiset, vetimiksi juurikin lankavetimet. Vaikein valinta tuntuu olevan lattian (ja myös seinien, vaaleaa minttua vai maitokahvia) sävyn valinta, saman värin soisin jatkuvan ainakin läpi kys. kerroksen. Koen haasteelliseksi oikeiden sävyjen löytämisen, sillä väliovet ovat teilläkin olevat puna-kellertävät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen tuosta mdf hommasta aivan samoin kuin sinä ja siksi mekin aikoinaan päädyttiin ikeaan ja tosiaan niin kuin sanoin, ei keittiössä ole ollut mitään moitittavaa. Ainoastaan ulkonäkö tökkii. Minä olen ollu tosi tyytyväinen meidän vaaleanharmaisiin puulattioihin, menevät minusta hyvin yhteen puunväristen ovien ja huonakalujen kanssa.

   Poista
 6. Teillä on kyllä niin kaunis koti ja ihailen rohkeuttasi sisustaa. <3 Matto pöydän alle ja juurikin tarpeeksi iso niin kokoaan mukavasti pöydän sekä tuolit. Meillä on lapsia ja matto pöydän alla, imuroimalla saa murut pois. :)
  Kyllä maku saa vaihtua vuosien saatossa. Meillä 8 vuotta vanha keittiö, toimiva ja kiva. Mutta, kyllä erilaisen ottaisin nyt jos valitsisin. On vaan niin kallis lähteä vaihtamaan, vetimien uusimista olen itsekin miettinyt.
  Niin, ja haaveilu on ihanaa sekä edullista! Mukavaa talvipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiito tosi paljon ihanasta kommentistasi <3 Olen tullut siihen lopputulokseen, että matto pöydän alle olisi varmasti aivan mainio ratkaisu. Jotenkin kaipaan tuohon tilaan jotakin joka sitoisi kaiken yhteen ja matolla jos millä seen saisi toteutettua. Haaveilu on parasta juurikin siksi, että se ei maksa mitään :D

   Poista
 7. Voisiko tuohon teidän pöytään kokeilla vaihtaa jalat ensin? Jos siitä olisi ensiapua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkojen vaihtoa olen myös miettinyt, mutta minusta tuntuu, että pöytämme on ehkäpä tanskalaista designia. Niin sitä tässä mietin, että teemmekö suuren virheen jos lähdemme poraamaan pöytälevyyn ylimääräisiä reikiä :/

   Poista
 8. Ihana on tunnelma teidän kodissa! Pöytäasiasta, itse tein retrohenkisen pöydän vanhasta rintamamiestalon väliovesta. Jaloiksi tilasin ebay:stä pinnijalat (hairpin legs) ja tuli todella persoonallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kivan idean olet keksinyt pöydäksi, mutta itse kaipaisin nyt jotenkin pöytää joka olisi mahdollisimman kevytrakenteinen. Pinnijalat ovat ihania ja niillä saisi kyllä tehtyä kevyen ja ilmavan näköisen pöydän.

   Poista
 9. Ehdottomasti matto ruokapöydän alle, kokoaa ruokaryhmän ja tuo ryhtiä tilaan. Meillä on lapsia, nyt jo nuoria, mutta ruokailutilassa on aina ollut ruokapöydän alla iso matto, ensin räsymattoja ja nyt muutaman vuoden nukkamatto ja hyvin on pärjätty, ei ole tarvittu ylimääräisiä pesulareissuja. Onnea maton etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, kiitos kun kerroit, että matto on ollut teillä toimiva ratkaisu. Olen kyllä tullut siihen päätökseen, että tuonne pöydän alle täytyy löytää sopiva matto. Onhan se matto myös ihana jalkojen alla.

   Poista
 10. Haaveilla saa aina. Sulla on ihania haaveita.
  Mulla ei ole keittiön pöydän alla mattoa, kun sen pitäisi olla iso, sen hankaluus on pesussa. Mutta toisaalta matto peittäis muruset jostain kumman syystä niitä joku pudottaa :) ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maton pesu tosiaan varmasti on oma haastavuutensa, mutta toisaalta jos päätyy villamattoon niin minusta sitä ei niin kovin usein tarvitse pestä. Villa on materiaalina niin helposti puhdistettava.

   Poista
 11. p.s En äsken muistanut kysellä, oletko osallistunut blogini arvontaan?

  VastaaPoista
 12. Ihana tuo ruokailutila nytkin! Meillä on lapsia monta, ja silti matto ruokapöydän alla. Villamatto on tosi kiitollinen, siitä kun lähtee imurilla kaikki. Maidot jos kaatuu, niin nekin saa kun heti pyyhkii, villa kun hylkii hieman luonnostaan. Suosittelen siis villamattoa, ja mattoa muutenkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villamatto olisi tosiaan varmasti se paras ratkaisu. Se on kyllä tällä hetkellä vaihtoehdoista ykkösenä.

   Poista
 13. Ihan tolkun haaveet sinulla :) Keittiönne on mukavan näköinen noinkin, mutta ymmärrän fiftariajatuksen.
  Meillä on ruokailutilassa matto ja sen ympärillä yleensä ruokailee myös lapsia. Ihan ok on ollut. Meidän matto on tumman kirjava, joten siinä ei helposti kaikki näy.
  Tuli mieleeni noista sinun ihanista räsymatoista, että jossain näin pöydän alla yhdistettynä kolme räsymattoa rinnakkain. Luulen, että niitä ei oltu edes kursittu yhteen, laitettu vain rinnakkain. Oli aika siisti. Ja näytti juuri siltä, mitä halusitkin, eli kokosi ruokailuryhmän yhteen. Itse asiassa, olin ajatellut kokeilla meillä olohuoneessa vastaavaa ennen kuin äitini tekaisikin sinne leveän räsymaton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kaipaan vaan tosiaan sitä fiftarimeininkiä lisää. Räsymattojen yhdistämistä mietin, mutta uskon että se ei kuitenkaan toimi, koska kissat rakastavat kaivautua maton reunojen alle. Niinpä matot olisivat aina mutkalla ja vinossa :D Muuten se voisi olla ihan toimiva ajatus.

   Poista
  2. Ai niin tosiaan! Kissat! Ja muruset. Olette oikeassa - ehkäpä ei toimisi.
   Nimim. "Murusia kammoava"

   Poista
 14. Meillä on okran värinen (valkoiset kuviot) villamatto ruokapöydän alla. Hyvin toimii :) ennen oli räsymatot vierekkäin mutta imurointii meni hermot kun liikkuivat imurin alla. En suosittele 🙄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin, että jos laittaa monta mattoa vierekkäin niin aivan varmasti menee hermot siivotessa. mattojen väleihin jäisi varmasti kaiken maailman leivänmurut ja muut roskat. Kiitos siis, että vahvistit ajatukseni :)

   Poista
 15. Ihastuttava koti ja haavepostaus, kiitos tästä! <3 Loistavia pointteja haaveiluun liittyen, etenkin tuo että haaveille on hyvä antaa riittävästi aikaa - olen huomannut itse ihan saman. Matto pöydän alla on toiminut meillä loistavasti jo parin vuoden ajan vaikka perheessä on 3-vuotias lapsi ja vauva tulossa. Kerran otimme sen pois ja tila näytti kolkolta kun kerran oli mattoon tottunut. Meillä on ihan Ikean edullinen juuttimatto, 2x3m joka on mielestäni varsin armollinen. Mustikkamehun se kyllä imaisi itseensä, mutta onneksi sen pystyi kääntämään ympäri eikä asiaa edes huomaa ellei katso reunoja tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti <3 Haaveilu on niin ihanaa. Sellaista juuttimattoa pidän meillekin yhtenä oikeinkin varteenotettavana vaihtoehtona, kiva kuulla, että se on ollut teillä toimiva ratkaisu.

   Poista
 16. Meillä on lapsiperheessä myös villamatto ruokapöydän alla ja on toiminut, ainoastaan sosevaiheessa laitoin hieman suojaa tuolin viereen. Meillä ei ole yksivärinen tai ihan vaalea, joten tahrat ei näy oikeastaan.

  Matto kyllä tosiaan kokoaa yhteen alueen, meillä ruokailu ja isompi oleskelutila ovat samaa tilaa, joten matto pöydän alla vaikutti heti rajaten alueita. Samoin näin joskus, että oli isossa tilassa työpisteen alue kokonaan rajattu kokolattiamattomaisesti ja oli yllättävän loistava valinta. Suosittelen ottamaan tarpeeksi ison maton, että istuessa tuolissa jäisi tuoli maton päälle. Meillä tämä ei ollu mahdollista ilman kompastumisvaaraa, kun kun muuten tulisi kulkureitille. Lisäksi nyt en ottaisi kohokuvioista mattoa, vaikka ne ovatkin pieniä kohoamia, liukuisi tuoli helpommin. Toisaalta nekin värin lisäksi kyllä harhauttamat silmää mahdollisilta tahroilta.

  Kotoisa ja kaunis koti teillä, paljon sisustuslehtiä ja blogeja katsoneena täytyy sanoa, että piristävää. Olen nyt etsiskellyt verhoasioita ja törmännyt paljon kaiken maailman valkoisiin blogikoteihin, että tekisi mieli käydä jo tekemässä edes värikäs raksi seinälle siihen tasapaksuuteen ��

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top