Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Kuinka sisustaa minibudjetilla

Meidän pienessä bloggaajaporukassa on syyskuun haasteena kirjoittaa aiheesta kuinka sisustaa minibudjetilla tai jopa täysin ilmaiseksi. Haasteen heitti ilmoille Suvi blogista Zubi's corner.Tämä aihe on minulle todella mieluinen, koska itse yritän sisustaa kotimme pääasiassa erilaisilla kirppislöydöillä. Todella harvoin lähden kauppaan tekemään sisustushankintoja. Yritän aina miettiä miten voisin toteuttaa sisustushaaveni mahdollisimman edullisesti tai tosiaan jopa ilmaiseksi. 

Ensimmäinen vinkkini minibudjetilla sisustamiseen onkin, että lähde etsimään löytöjä kirpputoreilta, huutokaupoista, rompetoreilta ja kurkista myöskin roskalavoille. Hyviä löytöpaikkoja on myös Tori.fi ja erilaiset Facebookissa toimivat kirppikset. Itselle mieluisia Facekirppiksia on esimerkiksi Värikäs koti-kirppis, Pohjoismaisen designin-kirppis, Rättei, lumpui ja retroi ja Pelastetaan vanhat esineet. 
Lisäksi kannattaa seurata oman paikkakunnan Facebook-kirppiksiä ja todellakin käymisen arvoisia paikkoja on myös ympäri suomea järjestettävät pihakirppikset. 


Toisena vinkkinä ole luova! Mieti saisiko jokin vanha huonekalusi lisäaikaa jos sen maalaisi lempivärilläsi. Pyökinvärisestä rumilus keinutuolista tuli olohuoneemme katseenvangitsija, kun maalasin sen kirkkaankeltaiseksi. 

Meidän olohuoneessa on kaksi ikkunaa ja huonekorkeuttakin on reilusti, joten neljän pitkän verhon/kankaiden ostaminen tulee todella kalliiksi. Niinpä keksin ostaa neljä puuvillaista halpisverhoa ja värjäämällä sain niistä persoonalliset ja meidän näköiset. 

Katsele esineitä ja asioita uudelta kantilta. Vanhan oviverhon palasista syntyi näyttävä seinäkoriste todella pienellä vaivalla. 


Värikkäällä taululla saa näppärästi väriä seinälle. Tämän taulun askartelin kirpparilta löytyneistä Pantonen-postikorteista. Tälläisen taulun voi helposti askarrella myös maalilastuista, joita saa rautakaupoista. 

         


Kirpparilta löytyneistä maljakoista ja kynttilänjaloista saa luotua luotua näyttäviä asetelmia. Messinkisiä kynttilänjalkoja löytää usein jopa euron tai parin kappalehintaan. 
Kaikkia kauniita esineitä ei kannata pitää esillä yhtäaikaa, kun laittaa hetkeksi jonkin asian pois silmistään se usein näyttää aivan uudelta, kun kaivat sen seuraavan kerran esiin. 
Kolmantena vinkkinä minulla onkin, että älä luovu kaikesta mistä, et juuri tällä hetkellä pidä. Esine saattaa hetken kuluttua löytää uuden käyttötarkoituksen. 
En tietenkään tarkoita, että kaikki tavarat  pitäisi säilöä kaappeihin odottamaan, mutta ihan kaikesta ei kannata heti luopua. 
Olen siis tässä asiassa hieman vastarannankiiski, kun nykyään on niin trendikästä luopua kaikesta. 
Esillä olevien esineiden karsimisella ja uudelleen järjestelemisellä saa nopeasti vaihtelua. 

         



Koko huoneen maalaaminen ja tapetointi ei ole välttämättä edullista, mutta joskus voi riittää pienikin muutos. Voit maalata tai tapetoida vain pienen pätkän seinää, pieniä määriä tapetteja/maaleja voi löytää edullisesti kontista, kierrätyskeskuksesta tai purkutavarakirppiksiltä.
Me tapetoimme yläkerran vessan seinät vanhoilla mainoksilla, löysimme lehdet yläkerran vintistä purujen alle haudattuina. Tiiliseinän kaivoimme esiin rappauksen alta. 
Neljäntenä vinkkinä varsinkin vahojen talojen asukkaille on, että joskus kannattaa kurkata pintamateriaalien alle sieltä saattaa löytyä esimerkiksi kaunis lauta- tai tiiliseinä. 




Viidentenä ja minusta parhaana ilmaisena vinkkinä on kukilla sisustaminen. Kauneimmat kimput syntyvät teiden varsilta löytyvistä materiaaleista. Ota sakset mukaan, kun lähdet kävelylle, katsele maahan ja puihin siellä ympärilläsi on paljon kauneutta. 
Kesällä kedon kukkivat kasvit, syksyllä pihlajanmarjat ja kauniit ruskansävyt, talvella löydät teiden varsilta ruskeiksi muuttuneita "talventörröttäjiä", mutta kuinka kauniilta ne näyttivätkään maljakossa.
Kevät on melkeinpä parasta aikaa, saat kevään ennakkoon kotiisi, kun leikkaat maljakkoon pari omenapuun- tai koivunoksaa. Maljakossa oksat alkavat kauniisti vihertää. 

Mielelläni kuulisin myös teidän muiden vinkkejä minibudjetilla sisustamiseen <3

Ihanaa syksyistä viikkoa kaikille!

-Pauliina

Kommentit

 1. Kivoja vinkkejä ja miten kaunista kaikki!

  VastaaPoista
 2. Kivoja ideoita, joista olen myös itse monia käyttänyt. Niin ihanat nuo vaaleanvihreät maljakot, kun löytäis jostain tuollaisen oman vaaleansinisen kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vaaleanvihreät on kyllä todella söpöset, toivottavasti löydät jostain niitä :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä. Noita täälläkin noudatetaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kivoja vinkkejä annoit. Se on totta ettei kannata pitää kaikkia yhtäaikaa esillä.
  Mä tein niin ja sit jostakin sain ton vinkin, osa piiloon ja vaihto, tulee taas niin erilaisen näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan esillä olevia esineitä vaihtelemalla saa niin helposti tilan uudennnäköiseksi :)

   Poista
 5. Kivoja vinkkejä, kiitos kun lähdit haasteeseen mukaan. Vaikka olen aika minimalisti, niin tuon voin kyllä allekirjoittaa, että ihan kaikkea ei kannata heittää heti pois kun kyllästyy. Hetki kaapin uumenissa ja taas saa vaihtelua ottamalla uudestaan esiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella kiva haaste, kiitos vaan kovasti ideasta :)

   Poista
 6. Siinä ne melkein olikin. Minä lainaan yhdelle ystävälle joskus astioita ja esineitä. Esimerkiksi juhliin tai jouluun jokun korin tai muun esineen. Meillä on eri ystävät niin kukaan ei tiedä. Lainaan myös joskus hänelle jonkun juhlavaatteen. Hän pesettää tai pesee sen kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävien kesken onkin kiva tehdä vaihtokauppaa, siitä hyötyy ihan kaikki!

   Poista
 7. Onko teillä olohuoneessa tapetti vai maali? Muistatko sävyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olohuone on maalattu tapetin päälle Tikkurilan Pro grey värikartan sävyllä 1923 :)

   Poista
  2. Ohhoh! Aivan vihreältä näyttää kuvissa 😊. Kaunis!

   Poista
  3. Tuo sävy on tosiaan jännää, välillä näyttää ihan vihreältä ja välillä taas harmaalta ☺️

   Poista
 8. Taattu luotto kaikille

  ota meihin yhteyttä osoitteessa Freemanloanfinance@Gmail.com ja käytä luotettavaa lainaehtoamme.

  tarjoamme lainoja kaikille vain 2%, lähetä meille sähköpostia nyt lisätietoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top