Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Tuolileikkiä

Täällä ollaan leikitty jonkinlaista tuolileikkiä. Minua on jo jonkin aikaa tylsistyttänyt meidän ruokailutilan pöydän ympärillä olevat pinnatuolit. Pinnatuoleissa ei sinällään ole mitään vikaa, mutta kun on katsellut jo vuosia samoja tuoleja niin alkaa yksinkertaisesti kaipaamaan jotakin vaihtelua. 
Minulla oli mustat pinnatuolit jo edellisessä asunnossani, tuolit ovat olleet jo pitkään kunnostuksen tarpeessa ja pinnatuolien liimaaminen ja maalaaminen ei kuulu mitenkään lempipuuhiini. 
En kuitenkaan ainakaan toistaiseksi raaski kokonaan pinniksistä luopua, siispä pinnatuolit ovat nyt saaneet siirtyä varastoon odottamaan kunnostusinspiraatiota ja mahdollisesti joskus voivat vielä palatakin ruokailutilaan. 

Olimme jo aikaisemmin hankkineet kaksi todella vanhaa wieniläistuolia, joissa on istuimessa kaunis tähtikuvio. Tuolit ovat Itävaltalaisen Jacob&Joseph Kohnin valmistamia. Ajattelin tuolien olleen kuitenkin meille turha hankinta ja ehdin jo näpyttelemään tuolit myyntiinkin, mutta sainkin tuoleista ahaa-elämyksen. Jospa keräsimmekin pöydän ympärille lisää tuollaisia "wieniläistyyppisiä" tuoleja. Yksi tuoli löytyikin läheltä, sillä äitini varastosta löytyi ylimääräinen maalausta kaipaava tuoli.
Äitini oli josku maalannut tuolin tummanruskeaksi. Seuraavaksi meitä onnistikin lähikirppiksellä, sillä löysimme kaksi sarjaan sopivaa tuolia kympillä, nämä tuolit ovat varmaankin 90-luvulta. 
Tuolien selkänoja oli vaan minusta niin kaunis muodoltaan ja mustalla maalilla tuolien ulkonäkö muuttui todella paljon. Tällä hetkellä meillä on pöydän ympärillä siis todella sekalainen seurakunta erilaisia tuoleja ja se miellyttää kyllä silmääni, mutta pinnatuolit ei nyt vaan kuulu tähän joukkoon. Meillä on vielä kaksi maalausta odottavaa tuolia varastossa, sitten kun ne saadaan valmiiksi saavat loputkin pinnatuolit lähtöpassit.
Tämä tuolien vaihto-operaatio kävikin siis yllättävän helposti ja mikä parasta todella edullisesti. 
On vieläpä erittäin hienoa, että näissä "uusissa" tuoleissa on huomattavasti mukavampi istua kuin pinnatuoleissa. 

Huomennakin onkin jo perjantai, joten toivottelen tässä samalla oikein riemukasta viikonloppua teille kaikille!

-Pauliina 

Kommentit

 1. Ihana kokonaisuus! Tykkään niin kun pöydän ympärillä on erilaisia tuoleja. Jos nyt hankkisin tuoleja meille, ottasin just eripariset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta erilaiset tuolit tekevät kokonaisuudesta paljon mielenkiintoisemman :)

   Poista
 2. Kivat tuolit! :) Meilläkin on kolme tuon tyylistä tuolia. Ne ovat kulkeutuneet suvussa meille.

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää! Hauska kokoonpano. :)

  VastaaPoista
 4. No nyt on pöydän ympärillä mistä valita! (: Kaunis yhdistelmä erilaisia tuoleja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todelllakin on, voi valita tuolin ihan fiiliksen mukaan :D

   Poista
 5. Juu, tykkään kun tuolin selkäosa on selvästi korkeempi kuin pöytä. Ruskee ja musta käy yhteen tänään, entisinä aikoina ei voinut kuvitellakaan, kiva juttu! merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin korkeammat tuolit näyttävät tässä kokonaisuudessa paljon paremmalta, pinnatuolit ovat paljon matalammat. Ruskea ja musta on minusta loistava yhdistelmä, vaikka minunkin silmään se näytti joskus tunkkaiselta.

   Poista
 6. Ihanat tuolit! Koko tila näyttää jotenkin paljon avarammalta. Olisiko sulla muuten vinkata, miten sais elvytettyä 50-luvun kaapista pahasti krakeloituneen selluloosalakkapinnan? Auttaako tiikkiöljy, vai onko vanha lakka vaan hiottava pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tilasta tuli paljon avarampi. Luulen, että krakeloituneeseen pintaan ei auta muu kuin hionta ja uudelleen lakkaus. Öljy voi kyllä häivyttää krakeloitumaa, mutta ei sillä sitä kokonaan pois saa.

   Poista

Lähetä kommentti

back to top