Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Mielenrauha

Nyt sain yhdestä asiasta mielenrauhan ja nukun taas yöni paremmin. 
Olen viettänyt levottomia yötä ruokailutilassa olevan vitriinikaapin takia. Minua nimittäin alkoi ahdistaa vitriinin lasihyllyt, jotka kannattelivat valtavaa Arabian kahvikuppikokoelmaani. 
Kuulin liian monta kauhutarinaa siitä kuinka lasihyllyt olivat menneet sirpaleiksi ja kaikki aarteet siinä mukana. Päivä päivältä ajatus hyllyjen hajoamisesta vaivasi enemmän ja enemmän mieltäni. 
Olisi varsin surullista jos pitkään ja hartaasti kerätyt rakkaat aarteet hajoaisivat. 

Oli siis pakko keksiä asiaan jokin pikainen ratkaisu, vaikka olimme vasta hetki sitten hankkineet vitriinikaapin ja kuppini pääsisivät siinä hienosti esille niin ei auttanut muu kuin laittaa kaappi kiertoon ja etsiä tilalle tukeva kaappi jossa on vankat hyllyt, jotta minun ei enää tarvitsisi viettää unettomia öitä. 
Etsinnöistä huolimatta emme ole vielä onnistuneet löytämään sopivaa kaappia, mutta en voinut enää odottaa sopivan löytymistä, joten lainasimme ruokailutilaan taannoin vierashuoneeseen ostettua kaunista liinavaatekaappia.
Kaappiin mahtui juuri sopivasti kaikki vitriinikaapissa olleet astiat ja vähän muutakin. 
Ja, täytyy todeta, että eipä tuo kaappi ole ollenkaan hassumman näköinen ruokailutilassakaan. Nyt täytyykin miettiä, että etsimmekö nyt sittenkin uuden kaapin vierashuoneeseen ja tämä liinavaatekaappi saisi jäädä ruokailutilaan. 
Toisaalta haluaisin ruokailutilaan jonkun muun kuin puunvärisen kaapin, koska tässä tilassa on jo niin paljon puisia huonekaluja. Mutta nyt täytyy ottaa aikalisä ja mietitään rauhassa jatkoa.
Tiivis on tunnelma kaapissa. Tämä kaapinvaihto operaatio oli oikeastaan aika hyvä juttu monessakin mielessä. Sillä se käynnisti meillä hurjan kaappien siivousurakan, koska kaikki tavarat piti mahduttaa paljon entistä pienempään tilaan. Saatiin siis siivottua paljon meille ylimääräistä tavaraa kiertoon. Ja, myös säilytettävä tavarat saatiin parempaan järjestykseen. Vanhat liinavatekaapit ovat kyllä niin kauniita ja siroja, tässäkin yksilössä on minun silmääni ihan täydellinen muotoilu ja mittasuhteet ovat meidän vanhaan taloon juuri oikeat. 
Täytyy myös myöntää, että minun silmääni hivelee nyt, kun ei ole kerralla liikaa tavaraa esillä. Ruokailutilaan tuli paljon rauhallisempi tunnelma, kun astiat ovat piilossa ovien takana.
Vaikka rakastan vanhoja astioita ja keräilen niitä niin en silti halua, että koti näyttää liian täyteen ahdetulta. Esillä olevia esineitä voi aina vaihdella ja ovathan kupposet meillä myös käytössä, että eivät nyt sentään kokonaan joutuneet poloiset suljettujen ovien taakse. 

Huomenna onkin jo perjantai, joten toivottelen teille oikein ihanaa viikonloppua <3

-Pauliina

Kommentit

 1. Kaunis on kaappi ja täynnä ihania aarteita ❤ Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua myös sinne!

  VastaaPoista
 2. Liinavaatekaappisi on kyllä todella upea! Kaunis muotoilu siinä. Se edellinenkin vitriinikaappikin oli kyllä hieno, mutta noin valtavalle aarteiden määrälle ei varmastikaan ollut se turvallisin. Olisi kyllä ollut varsin kamalaa, jos lasihyllyt olisi mennyt säpäleiksi ja kaikki astia ihanuudet sen mukana! Onneksi ne ovat nyt paremmassa turvassa. :)

  Ja voi että tuota kissaa, kun se vaan on niin söpö. :)

  (Mä ylitin itteni, kun jaksoin jättää kommenttia blogin puolelle :D Aina mä nämä postaukset luen, mutta Instaan siirtymisen myötä blogeihin kommentointi on jäänyt entistäkin huonommalle :D).

  -Nostalgiannälkä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun kommentoit tännekin <3 Se hyllyjen hajoaminen olisi tosiaan ollut niin kammottavaa, että kaunis vitriinikaappi oli vain pakko vaihtaa pois. Kerttu on niin söpö ja myös todellinen linssilude, aina pyörimässä siellä missä kamerakin :D

   Poista
 3. Liinavaatekaapit on ihania, niissä on sitä jotain. (: Näköjään soveltuvat säilytykseen kuin säilytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinavaatekaapista tosiaan on moneksi, käy hyvin säilytyskalusteeksi tilaan kuin tilaan :)

   Poista
 4. Minä keräsin aikanaan Arabian kermanekkoja. Ne olivat minulla esillä hyllyllä, jonka sitten kerran huitasin mopin varrella alas koko hyllyn. Yksi kannu tippui vesisankoon ja oli ainut, joka säilyi ehjänä. Kaikki muut kannut menivät sirpaleiksi.Itkuhan siinä pääsi. Keräilyharrastukseni loppui vuosiksi siihen. Nykyisin olen alkanut keräilyn uudestaan. Kerään itsekin noita Arabian vanhoja kahvikuppeja. Yksi kutakin ja ehjiä. Sinulla niitä on ihan mieletön kokoelma jo. Minulla vasta muutama, mutta pikku hiljaa. Muutenkin sinulla on aivan mielettömät astiakokoelmat. En voi kuin ihailla. Ja kaappi on myös kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, varmasti oli ihan kamala tilanne, osaan vain kuvitella kuinka kurjalta tuntui :( Arabian vanhat kahvikupit niin kuin muutkin vanhat astiat ovat vieneet totaalisesti sydämeni, eihän tässä keräilemisessä tavallaan ole mitään järkeä, mutta tarvitseeko sitä aina kaikessa ollakaan. Ei minusta :D

   Poista
 5. Tuo kaappihan passaa hyvin ruokailuhuoneeseen! Taitaa muuten olla tismalleen samanlainen, minkä minä hankin talvella.:) Ja samaa mieltä ollaan - muotoilu ja koko ovat täydelliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tosiaan on ihan täydellinen kaikinpuolin <3 Taitaa tämä meidän kaappi tosiaan olla samanlainen kuin se sinun löytämäsi.

   Poista
 6. Liinavaatekaapit ovat ihania,mutta minä näkisin kauniit arabian kuppisi kuitenkin vitriinissä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minuakin hieman harmittaa, että kupit ovat piilossa, ehkä joskus kupit pääsevät taas paremmin esille. Nyt ainakin nukun yöni paremmin <3

   Poista
 7. Liinavaatekaappisi on niin hieno. Itseltäni löytyy makuuhuoneesta vastaava liinavaatekaappi. Ja, mielestäni tuo teidän kaappi sopii hyvin tuohon paikkaan ja kätkee sisäänsä yllättävän paljon tavaraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi tosiaan vetää sisäänsä ihan uskomattoman määrän tavaraa, kaunis ja käytännöllinen kaappi <3

   Poista
 8. Olis kyllä ollut tosi harmillista, jos hyllyt olis pettänyt. Hyvä kun vaihdoit kaappeja.
  Hyvin kaappi sopii tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan olisi ollut kamalaa, nyt tuntuu paremmalta kun kupit ovat turvassa <3

   Poista
 9. Hyllyjen rikkoutuminen olisi aivan kammottavaa. Hrrrr. Hienoa, että korvaava hylly löytyi kätevästi ja läheltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ollut niin kammottavaa, olen niin tyytyväinen tämän hetkiseen ratkaisuun, vaikka kupit joutuivatkin piiloon ovien taakse <3

   Poista
 10. Meillä on valkoinen liina vaatekasppi, joka saatiin äitini mies ystävältä, hän oli heti nähnyt että kaappi sopii meille. Ensinmäiset vuodet kaappi oli kirjakaappina (omistan paljon kirjoja) ja tuo kaappi nielee tosi paljon kirjoja. Tällä hetkellä kaappi on alkuperäisessä käytössä, mutta taitaa palatavtakaisin kirjakaapiksi, kun saan vanhan keittiökaapin kunnostettua pukuhuoneeseen ja sinne pyyhkeet ja liina vaatteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi todellakin nielee ihan uskomattoman määrän tavaraa, mahtavaa kun on sekä kaunis, että käytännöllinen huonekalu <3

   Poista

Lähetä kommentti

back to top