Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Viimeisimpiä kirppislöytöjäPieni, mutta sitäkin suloisempi Kupittaan saven mustavalkoinen maljakko löytyi kokoelmiini kahdeksalla eurolla. Kuvio on Linnea Lehtosen käsialaa. Minusta on niin uskomatonta miten modernilta tälläiset 50-luvun maljakot voivatkaan näyttää.Kaarina Ahon arabialle suunnittelema musta kala talouslevy sinetöi kokoelmani. Olimme asetelleet kolme muuta fisua seinälle niin, että yksi vielä mahtui joukkoon. Nyt asetelma on hyvä ellei jopa täydellinen. Vielä näitä kalalautoja löytyisi eri väreissä, mutta minulle riittää nämä neljä. Välillä kyllä mietin onko tuo keltainen liian valju väri tuohon seinälle, se uppoaa liian hyvin tapettiin. Sen voisin mahdollisesti vaihtaa vihreään jos sellainen matkan varrelle osuu.


Kuusi kappaletta kauniita Tampellan kattausliinoja lähtivät kotiin kahdella eurolla. Tälläiset liinat tulevat todellakin tarpeeseen, etteivät kuumat astiat pilaa uuden ruokapöytämme kaunista lakkapintaa.


Ruotsalaista alkuperää oleva uunivuoka tarttui matkaan vaivaisella kahdella eurolla. Vuoka on Gefle Upsala-ekebyn tuotantoa, kuvion nimi on Bladranka. Huomaan, että olen alkanut pitämään valtavasti ruotsalaisista astioista niissä on valtavan kauniita ja yksinkertaisia kuviointeja. 


Voiko pullalautasia olla koskaan liikaa ei ainakaan jos omistaa sellaisen määrän kahvikuppeja kuin allekirjoittanut. Arabian pullalautaset ihanalla Petunia-kuviolla kustansivat 10€. Tämän sarjan kahvikuppeja minulta ei löydy, mutta minusta kattauksesta tulee mielenkiintoisempi, kun sotkee eri sarjoja keskenään.

Tälläisiä ihania löytöjä on viime aikoina tarttunut kirppiksiltä matkaan. Onneksi on paljon tavaraa lähtenyt toiseenkin suuntaan. Meillä on ollut kirppispöytä jo toista kuukautta ja aina vaan tuntuu löytyvän lisää myytävää nurkista. Ihanaa, kun tavaramäärä ei lisäänny, vaikka uusia aarteita tuleekin kannettua kotiin. Olen myös löytänyt mahtavia joululahjoja kirpputoreilta, joten pitäkäähän tekin silmänne auki kirppiksiä kierrellessä. Minusta kierrätyslahjoja on kiva antaa ja myöskin saada. 

                                                          Ihanaa iltaa <3

                                                                 -P

Kommentit

 1. Olen huomannu, että vihreä väri lisääntyy sinulla pikkuhiljaa sisustuksessa. Viimeisimpänä pohdinta vihreästä kala talouslevy..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tosiaan lisääntyy, ehkä vaihtelu virkistää ja sitä kaipaa keltaisen rinnalle muitakin värejä :)

   Poista
 2. Totta, nuo maljakot sopii hyvin myös tähän päivään. Ja kalat, ne on niin ihania! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fisut ovat kyllä niin ihania, kaikessa yksinkertaisuudessaan <3

   Poista
 3. Kauniita ovat nuo maljakot, eipä löydy täältä kirppiksiltä. Tykkään myös tuosta Geflen vuoasta. Muutenkin ruotsalaiset eivät mielestäni häviä 60-70 luvun astioissa suomalaisille. Lisäksi esim. Röstrand on ottanut vanhoja malleja uusio tuotantoon, siitä voisi täälläkin ottaa oppia. Mieti, BR-kuppeja kaupan hyllystä:) No, siinä tietysti kärsisi keräilijän jännitys siitä, mitä voikaan tänään löytää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsalaiset eivät tosiaankaan häpeä meidän vastaaville, niin paljon ihania juttuja. Ostaisin mielelläni uutta Arabiaa jos ne valmistettaisiin Suomessa, harmittaa kun melkein kaikkien "suomalaisten" tuotteiden valmistus on siirretty kaukomaihin.

   Poista
 4. Tosi valloittavia astioita. Tykkään kaikista.

  VastaaPoista
 5. Mä niin salaa kadehdin sun upeita kirppislöytöjä! ja niin totta että kirppikseltä tekee parhaimmat joululahjaostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sinullekin paljon ihania kirppislöytöjä, tuuristahan ne löydöt on aina kiinni <3

   Poista
 6. Ihana koti ja ihanat kuvat,tykkään.-hansu

  VastaaPoista
 7. Vaikka kuinka olen yrittänyt pitää silmät auki, ei Kupittaan Savon maljakoita ole eteeni osunut. Juuri tuollaisia kaunokaisia kotiini nyt kaipaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita maljakoita tosiaan kauheasti liiku, tuo pieni on ainoa jonka olen löytänyt livekirppikseltä, muuta ovat netistä ostettuja :)

   Poista
 8. Oletpa taas kerrassaan upeita löytöjä tehnyt! itse suosin myös kierrätyslahjoja ja lapsille olenkin löytänyt jo tosi hyvin paketteja pukinkonttiin laitettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyslahjat ovat ihan parasta. Tuntuu, että usein tulee löydettyä paljon persoonallisempia lahjoja kirppiksiltä kuin kaupoista.

   Poista
 9. Nonni,osuit taas "kultasuoneen":D Ja vihreän sävyt lisääntyy,jess!

  VastaaPoista
 10. Nuo Kupittaan maljakot ovat kyl hienoja ja ne näyttää kokoelmana vielä kauniimalta ♡ ja pullalautaset ovat aivan ihania ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maljakot ovat vieneet kyllä sydämeni totaalisesti, niin ajattoman kauniita <3 Pullalautaset ovat niin söpöt kukkineen päivineen <3

   Poista
 11. Nuo Kupittaan maljakot ovat kyl hienoja ja ne näyttää kokoelmana vielä kauniimalta ♡ ja pullalautaset ovat aivan ihania ♡

  VastaaPoista
 12. Nämä mustavalkoiset maljakot ovat uskomattoman kauniita, vaikka en ole ollenkaan mustavalkoista harrastava ihminen muuten. Kuvioinnit toimivat niin hyvin. Ehkä joskus vielä minullakin käy kirppisonni näiden kanssa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

back to top