Keltainen kahvipannu

" tervetuloa aikamatkalle menneisyyteen "

Löytöjä kotiin



Olohuoneen nurkkaan löytyi upea Itsun valmistama seinävalaisin, valaisin antaa ihanasti valoa tänne niin kovin pimeään nurkkaukseen. Itsu oli 50-luvulla merkittävä valaisinvalmistaja Suomessa ja vielä 60-luvun alkupuolellakin. Itsun valttina oli hinta, he eivät käyttäneet nimekkäitä suunnittelijoita vaan valmistivat edullisia, mutta hyvännäköisiä valaisimia. Itsun valaisimet sekoitetaan usein tuon ajan nimekkäiden suunnittelijoiden valaisimiin kuten Paavo Tynellin tuotantoon.



Festivo kokoelmani sai täydennystä korkeimmasta kahdeksan solmuisesta kynttilänjalasta. Enää puuttuu 5- ja 7-solmuiset, tuntuvat vaan olevan aika kiven alla. Yritämme nimittäin löytää kaikki koot signeerattuina. Onneksi nämä vajaat kokoelmat ovat mielestäni parempia kuin valmiit, ei ole siis mikään kiire löytää puuttuvia. Uskon, että aikanaan puuttuvat palaset kuitenkin kokoelmaani löytyvät. 


Tämä rottinkinen tarjoiluvaunu on vilahtanutkin täällä blogissa jo aikaisemminkin, mutta nyt pääsi kunnolla kuviin. Ostimme tämän vieressä olevan vitriinikaapin kanssa samalla reissulla.  En ollut kuitenkaan varma pidänkö tästä kärrystä vai en, mutta nyt olen tähän suorastaan rakastunut. Kärry on vallan soma ja alahyllylle saa hienosti säilöön kisujen murkinat. 



Kuka voisi vastustaa tälläistä heleän mintunvihreää seinäkelloa? No en minä näemmä ainakaan, näitä kelloja on meille kertynyt jo aikamoinen määrä, mutta kummallista kyllä oikeastaan kaikille on löytynyt paikka. Puolisostani onkin tullut erittäin etevä koneistonvaihtaja, en ole enää edes pysynyt laskuissa kuinka monta kelloa hän on jo laittanut kuntoon. 



Adventtiaika lähenee, olen melkein joka vuosi askartelut itse jonkinlaisen adventtikynttelikön. Nyt löytyi kirpparilta kuitenkin niin kaunis yksilö, että päätin  tänä vuonna jättää askartelut kynttelikön suhteen tekemättä. Tämän kynttelikön jalusta on mustaksi maalattua puuta ja kynttiläpidikkeet ovat kuparia. 
Kynttelikköön asettelin ystäväni antamat erisävyiset kynttilät, sopivat minusta hauskasti kynttilänjalan tyyliin. 


Ulkona on niin kovin harmaata ja pimeää, jokohan sitä tohtisi kaivaa sähkökynttelikötkin esiin. En millään malttaisi odottaa joulukuuhun. Aamuhämärässä töihin kävellessäni huomasin, että useissa ikkunoissa oli jos jonkin näköisiä kynttelikköjä ja tunnelmavaloja. Valot näyttävät niin kauniilta ja piristävältä tähän aikaan vuodesta. Taidanpa siis itsekin jo ryhtyä virittelemään lisää tunnelmavaloja kotiin. Eihän ole liian aikaista? <3

                                                                  -P

Kommentit

  1. Minäkin olen miettinyt ja arponut Festivo-sarjan keräämistä. Kaksi signeerattua minulla jo on: 2 ja 4 solmun. Saanko udella paljonko maksoit isoimmasta? Ja mikä hintaluokka yleensä on kohtuullinen? Sinulla kun on varmasti hyvä tuntuma vanhojen astioiden hintoihin :) Minusta vastaantulleet ovat kyllä olleet aika suolaisissa hinnoissa...
    Kerrassaan upea sarja kyllä sulla! Kuten retrokahvikuppejakin! Ja blogisi on ihanaa väriterapiaa :)
    PS: Meillä on pallovalot ja joulutähdet jo ikkunassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksoin isoimmasta 50€, iso raha mutta ei noita kovin edullisesti enää näe missään :/ Kiva jos blogistani saa väriterapiaa <3
      Meilläkin on nyt kyntteliköt ikkunoissa ja kohta varmaan tähdetkin ❤️

      Poista
  2. Tulin niiiiin iloselle mielelle kurkatessani blogiisi nyt pimeänä iltapäivänä bussissa😊 Kivoja löytöjä olet tehnyt. Loskaterveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kuulla ja teit minut iloiseksi ihanilla loskaterveisillä ❤️

      Poista
  3. Kellohan on suorastaan hurmaava,muoto ja väri niin synkassa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin hirmuisen herkku, että olisi ollut synti jättää se ostamatta :D

      Poista
  4. Ei tosiaan ole liian aikaista jouluvaloille ja kynttilöille! (: Antaa palaa vaan. Minusta on kiva, että ihmiset ovat jo valoja laittaneet, kun on muuten niin pimeää ja tällä hetkellä taas lähes lumetonta meillä päin ainakin. Kaunis tuo adventtikynttelikkö! Mulla on jo jouluverhot ja valot olleet parisen viikkoa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt ripustanut melkein kaikki jouluvalot ja voi miten ihanaa valoterapiaa niistä saakaan näin synkkänä ja harmaana viikonloppuna <3

      Poista
  5. Heippa, oon seuraillut sinua instassa jo ties kuinka kauan ja nyt vasta tajusin, että blogikin löytyy. En kestä näitä sun ihania retroastioita! Jäänpä kahlailemaan tänne blogiisi hetkeksi. :) Terkuin Lauraloviisan Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa hei! Mahtavaa, kun löysit tänne ja toivottavasti viihdyt <3

      Poista
  6. Kivoja löytöjä. Tuo mintunvihreä kello on tosi suloinen! Ja kynttelikkö olisi kyllä lähtenyt myös minun mukaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kello on ihan super söpö <3 Kynttelikkö on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin kaunista katseltavaa.

      Poista
  7. haluaisin kysäistä lampusta joka vilahti pari postausta taaksepäin lipaston päällä. siis pöytälamppu jossa lasinen kupu....että mikähän valaisin mahtaa olla siis jos tiedät valmistajan tai maan missä valmistettu..

    VastaaPoista
  8. Kyllä on taas hyviä löytöjä.

    VastaaPoista
  9. Piti tulla kurkkaamaan blogista tuo minttuinen kello. Se on kyllä todella ihana! <3
    Minulta puuttuu Festivoista 5-, 6- ja 7-solmuiset. Mutta adventteja ajatellen on jo onneksi 1 - 4-solmuiset. ;) Jospa nuo viimeisetkin tulisivat vielä siedettävällä hinnalla vastaan.

    -Emalisydän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kello on niin täydellinen meille <3 Toivotaan, että löydät festivot edullisesti. Huutokaupoista niitä on mahdollista saada hieman edullisemmin :)

      Poista
  10. Onpa ihania löytöjä taas! Nuo kynttelikön eri väriset kynttilät näyttävät aivan ihanalta tuota vihreää seinää vasten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin nuo kynttilät näyttävät niin somilta tuossa, olen aivan ihastunut tuohon vihreään seinään <3

      Poista

Lähetä kommentti

back to top